ساخت مسجد و حوزه علمیه در حاشیه شهرها آسیبهای اجتماعی این مناطق را ازبین می برد

مشهد - ایرنا - مرجع عالیقدر عالم تشیع گفت: ترویج فرهنگ اسلامی از طریق ساخت حوزه علمیه و مسجد در حاشیه شهرها آسیب های اجتماعی ناشی از محرومیت در این مناطق را از بین می برد.

آیت الله ناصر مكارم شیرازی روز یكشنبه در مراسم آغاز ساخت مجموعه فرهنگی – آموزشی ثامن الحجج (ع) در شهرك شهید رجایی مشهد افزود: ساخت مسجد، كتابخانه، مدرسه و حوزه علمیه در هر منطقه اقدام فرهنگی است كه می تواند به رفع محرومیت در آن منطقه و رفع آسیب های اجتماعی قبل از اینكه دامنه آن گسترده شود كمك كند.
وی اظهار كرد: رهبر معظم انقلاب نیز تاكید دارند كه بسیج و سپاه باید در حاشیه شهر حضور پررنگ داشته باشند تا مشكلات برطرف شود.
این مرجع تقلید گفت: دلیل ساخت حوزه علمیه و مسجد در حاشیه شهر این است كه حاشیه معمولا آسیب پذیرتر از سایر نقاط می باشد و مسایلی از جمله مصرف مواد مخدر، تهاجم فرهنگی و دیگر آسیب های اجتماعی در این مناطق به بحران تبدیل می شود.
وی افزود: باید مراقبت كرد این آسیب ها از حاشیه به متن رخنه نكند و تنها ترویج مكتب اهل بیت (ع) می تواند حاشیه را از این آسیب ها مصون دارد.
آیت الله مكارم شیرازی ادامه داد: مسجد از آغاز اسلام نقش تاثیرگذار و مهمی داشته و زمانی كه پیامبر اسلام (ص) وارد مدینه شدند ابتدا مسجد بنا نهادند زیرا نه تنها محل برپایی نماز بلكه دانشگاه، مركز تعلیم قرآن و مسایل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و نظامی می باشد.
وی افزود: مسجد پیامبر اسلام (ص) ساختمان بسیار ساده و خالی از هرگونه تشریفات بوده و دیوار آن به اندازه قامت انسان بود اما با همین سادگی پشت دولتهای عظیم آن زمان را به لرزه درآورد.
این مرجع عالیقدر مكتب تشیع گفت: مسجد در طول قرنها اندك اندك سادگی و رونق خود را از دست داد بطوریكه در زمان طاغوت فقط محل برپایی نماز بود و جوانان از آن فاصله گرفتند اما پس از انقلاب اسلامی اندك اندك كاركرد سابق خود را بازیافتند هر چند هنوز با مسجد زمان پیامبر (ص) فاصله دارند.
آیت الله مكارم شیرازی تاكید كرد: مسجد باید برای همه اقشار جامعه اعم از كوچك و بزرگ، زن و مرد جاذبه و برنامه داشته باشد.
وی پشتوانه مسجد را حوزه علمیه دانست و گفت: حوزه علمیه است كه مسجد را نگه می دارد، از سوی دیگر حافظ مساجد، مدارس هستند و در طول تاریخ نیز هر زمان كه حوزه ای ساخته شده، مدرسه نیز در كنار آن سربرآورده است.
وی بیان كرد: اگر حوزه علمیه قوی و اثرگذار در حاشیه شهر مشهد ساخته شود و افرادی در آن تربیت گردند كه در منطقه منشا اثر باشند می توان به حل مشكلات و آسیب های اجتماعی این منطقه از شهر امید داشت.
وی افزود: زمینی به وسعت پنج هزار هكتار كه موقوفه حضرت امام رضا (ع) بوده و در منطقه امیرآباد مشهد قرار دارد از سوی آستان قدس رضوی برای ساخت مجموعه فرهنگی – آموزشی در حاشیه شهر مشهد اختصاص یافت.
آیت الله مكارم شیرازی ادامه داد: خیرینی نیز قول مساعدت در تامین هزینه ساخت این مجموعه فرهنگی – آموزشی را داده اند كه امید است با همكاری آنان در كمترین زمان حوزه علمیه، مسجد، كتابخانه و مدرسه ثامن الحجج (ع) در امیرآباد مشهد ساخته شود.
امام جمعه مشهد نیز در این مراسم گفت: آیت الله مكارم شیرازی بركات بسیار برای كشور داشته اند و شخصیت سازنده ایشان همواره در توسعه دانش بنیان حوزه های علمیه نقش موثری داشته است.
آیت الله سید احمد علم الهدی با اشاره به نقش كلیدی آیت الله مكارم شیرازی در پیروزی انقلاب اسلامی افزود: حضور پررنگ جوانان و طلاب حوزه های علمیه در وقایع انقلاب با تلاش و قلم نافذ این استاد و روشنگری ایشان و هم سنگرانشان صورت گرفت.
وی بیان كرد: توجه خاص آیت الله مكارم شیرازی به مسائل فرهنگی حاشیه شهر مشهد منجر به تشكیل ستاد ساماندهی حاشیه این شهر و آغاز فعالیت آن شد.
وی گفت: نخستین حركت فرهنگی در حاشیه شهر مشهد در قالب ساخت حوزه علمیه و مدرسه توسط آیت الله مكارم شیرازی انجام می گیرد كه امید است منجر به شكل گیری اردوگاه قوی برای مبارزه با آسیب های اجتماعی در حاشیه شهر شود.
شهر مشهد هم اكنون بیش از سه میلیون نفر جمعیت دارد كه از این تعداد حدود یك میلیون و 200 هزار نفر در حاشیه شهر ساكن هستند.
7489 / 6053