به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي سازمان منطقه آزاد قشم، عبدالجواد كمالي افزود: بندر تاريخي لافت به عنوان يكي از مهمترين اكو موزه هاي كشور مطرح است كه مي تواند بخش مهمي از تاريخ خليج فارس را به تصوير بكشد.
وي وجود كارگاه هاي لنج سازي در اين منطقه را مهمترين جاذبه گردشگري بندر تاريخي لافت عنوان و اضافه كرد: اين كارگاه ها هويت واقعي بندر لافت در منطقه خليج فارس را آشكار مي كنند.
كمالي اضافه كرد: در مسير اسكله لافت تا جزيره قشم چندين كارگاه لنج سازي به چشم مي خورد كه مي تواند مقصد گردشگران داخلي و خارجي باشد.
وي به وجود روستاي پيپشت واقع در نزديكي بندر لافت به عنوان مهد لنج سازان جزيره قشم اشاره كرد و گفت: هم اكنون در حال مستند سازي تاريخ لنج سازي در اين روستا هستيم.
كمالي اظهار كرد: با تهيه اين مستند آشكار مي شود كه چگونه هنر لنج سازي به صورت تجربي نسل به نسل در ميان مردمان اين روستا منتقل شده است.
وي گفت: شواهد تاريخي نيز حاكي از آن است كه در گذشته هاي دور پاكستان و كشورهاي حاشيه خليج فارس لنج هاي خود را از اين روستا خريداري مي كردند.
وي افزود: پس از تهيه اين مستند قصد داريم اين روستا را به عنوان مقصد گردشگري جزيره قشم با موضوع لنج سازي تبديل كنيم.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري منطقه آزاد قشم اظهار كرد: پيش بيني مي شود با اين اقدام گردشگران خارجي بسياري با هدف آشنايي با صنعت لنج سازي به اين روستا سفر كنند.
وي تاكيد كرد: در تلاش هستيم تا صنعت لنج سازي را به عنوان بخش مهمي از ميراث فرهنگي و معنوي جزيره قشم به جهانيان معرفي كنيم.
كمالي با بيان اينكه بندر لافت از جاذبه هاي گردشگري و تاريخي بسيار زيادي برخوردار است، اظهار كرد: معماري ويژه خانه هاي اين بندر با دارا بودن بادگيرهايي با قدمت چند صد ساله و حفظ ويژگي هاي سنتي خود به عنوان جاذبه مهمي براي بندر لافت مطرح هستند.
وي يادآوري كرد: هر ساله از محل اعتبارات سازمان منطقه آزاد قشم، مبالغي در جهت حفظ و مرمت بافت تاريخي بندر لافت تخصيص مي يابد.
كمالي اضافه كرد: وجود قلعه تاريخي نادري و سيصد حلقه چاه هاي طلا نيز از ديگر ويژگي هاي اين بندر زيبا به شمار مي رود.
دانش ساخت لنج سنتي ايراني و دريانوردي در حوزه خليج فارس در تاريخ 27 نوامبر سال 2011 به عنوان هشتمين اثر ناملموس ايراني در ششمين اجلاس ميراث ناملموس سازمان يونسكو كه در جزيره بالي اندونزي برگزار شد، ثبت جهاني شد.
براساس آثار و شواهد به دست آمده از بندرگاه هاي تاريخي ايران در سواحل خليج فارس مشخص شده است كه ايرانيان دست كم از زمان ايلاميان از سواحل خليج فارس بهره گيري هاي مختلف داشته اند.
هنوز هم در بسياري از شهرهاي استان بوشهر و هرمزگان صنعت سنتي لنج سازي، تجارت و دريانوردي با لنج برقرار است و لنج سازان (گلافان)، دانش اين صنعت را نسل به نسل در خانواده ها از پدر به پسر منتقل كرده اند.
2090/ 6048
مديركل گردشگري منطقه آزاد قشم:
كارگاه هاي لنج سازي قشم مقصد گردشگران مي شود
۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۸:۱۲
کد خبر:
81695983
قشم - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صنعت لنج سازي روستاي 'پيپشت' واقع در نزديكي بندر تاريخي لافت، مقصد گردشگران مي شود.