۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۲۵
کد خبر: 81695475
T T
۰ نفر
122 هزار اصله نهال انجير آلوده به بيماري در استهبان امحا شد

شيراز - ايرنا - رييس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس گفت:با هدف جلوگيري از انتشار آلودگي در درختان مثمر انجير در باغ هاي استهبان ، 122 هزار اصله نهال انجير آلوده به بيماري ويروس موزاييك امحا شد.

محمد مهدي قاسمي يكشنبه در گفت و گو با ايرنا در شيراز افزود:همچنين براي حفظ و نگهداري باغ هاي انجير استهبان براي انجام اموري همچون افزايش ماده آلي خاك ، حذف تنه هاي اضافي ، كم كردن تعداد تنه درختان ، عمليات آبرساني اصولي و عمليات ذخيره رطوبت در باغ هاي ديم تلاش شده است.

وي گفت:افزون بر اين براي اصلاح باغ هاي انجير استهبان شش ميليارد ريال اعتبار يارانه نهال در بين متقاضيان پرداخت شده است.

رييس سازمان جهاد كشاورزي فارس در بخش ديگري ازمطالب خود اظهار داشت:براي حفظ و توسعه توليدات كيفي ، طرح جامع توليد گياهان دارويي تهيه و تدوين شده است.

رييس سازمان جهاد كشاورزي فارس گفت:بدون شك اصلاح و نوسازي باغ ها دربهبود مديريت عمليات باغي و افزايش سطح توليدات در فارس اثر گذار بوده است.

قاسمي ادامه داد:براي هدايت سرمايه گذاران در زمينه توسعه كشت گياهان دارويي و كمك به تامين پياز سالم برنامه ريزي هاي اساسي انجام شده و زمينه آموزش براي بهره برداران به ويژه براي افزايش كشت زعفران در استان فراهم شده است .

وي اضافه كرد:نهال كاري و تكميل سامانه آبياري تحت فشار در سطح 300 هكتاراز اراضي شيب دار شهرستان اقليد انجام شده است.

اين مقام مسوول افزود: همچنين در سايت هاي سه گانه رودشير ، سرناباد و اسفيان شهرستان سپيدان درسطح 920 هكتار بيش از 12 كيلومتر احداث و تجهيز شبكه برق رساني و بازنگري مطالعات انجام شده است .

وي بيان كرد:در باغ هاي زيتون فارس نيز با هدف اصلاح ارقام غير اقتصادي با ارقام اميد بخش زيتون در سطح 800 هكتار و عمليات هرس در سطح يك هزار هكتار اجرا شده است .

بيماري موزاييك انجير يكي از مهمترين عوامل تهديد كننده توليد انجير در ايران و جهان است و با توجه به اين كه براي اين بيماري هيچ راه علاجي تاكنون يافت نشده اين عارضه در ابتدا موجب كاهش رشد درخت و كاهش محصول مي شود و سپس درخت را كامل از پا در مي آورد و خشك مي كند.

علايم اين بيماري در درختان آلوده به صورت تغيير رنگ و بد شكل شدن برگ ها مشاهده مي شود، برگ ها به مقدار كم يا زياد تغيير شكل و اندازه مي دهند و مثل قبل پهن نيست و به صورت پنجه هاي باريك و بلند ديده مي شود.

ميوه هاي درختان انجير آلوده به اين بيماري، بسيار كوچك تر از درختان سالم است و داراي لكه هاي زرد رنگ يا حلقوي هستند و ميوه به راحتي بدون رسيدگي ريزش مي كند.

ابن بيماري با قلمه و نهال آلوده، ابزارهاي هرس مانند قيچي و اره و حتي دست كه با درخت آلوده تماس داشته باشد، به راحتي منتقل مي شود و در صورت آلوده شدن درخت بايد هر چه زودتر معدوم شود و بجز از بين بردن كامل درخت آلوده هيچ توصيه درماني وجود ندارد.

6117 /6118