محمود احمدي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به سهم بالاي فعاليتهاي ساختماني در اشتغال يكي از دلايل افزايش قابل توجه بيكاري استان در زمستان سال 93 نسبت به پاييز همان سال مي تواند كاهش فعاليتهاي ساختماني باشد.
وي گفت: اين تاثير طي بهار امسال نيز ادامه داشت و موجب افزايش بيكاري شده است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي افزود: طبق اعلام مركز آمار ايران مساحت زيربنا در پروانه هاي ساختماني صادره توسط شهرداريهاي خراسان رضوي پاييز سال93 در مقايسه با تابستان همان سال 368 هزار و 154 متر مربع كاهش داشته است.
وي گفت: اختلاف زيربناي پروانه هاي صادره در سال 92 بين پاييز و تابستان مثبت بوده و با فرض اينكه به ازاي هر 50 مترمربع اشتغال سالانه يك نفر را مي توانيم محاسبه كنيم، در سال 92 تعداد چهار هزار و 260 نفر افزايش شاغلان بخش ساختماني را داشته ايم.
احمدي افزود: ولي مقايسه پروانه هاي صادره طي تابستان و پاييز سال93 كاهش قابل توجه در مساحت زيربنا و كاهش هفت هزار و 363 نفري در شاغلان بخش ساختمان را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: اين موضوع مي تواند يكي از عوامل موثر بر افزايش قابل توجه ميزان بيكاري خراسان رضوي در زمستان سال 93 باشد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي گفت: همچنين مصوبه اسفند ماه 93 شوراي اسلامي شهر مشهد در افزايش چند برابري مبلغ جرائم اضافه بنا و پيش بيني افزايش درآمد شهرداري از طريق مبالغ جرائم كميسيون ماده 100 از چهار هزار ميليارد ريال در سال 93 به هشت هزار ميليارد ريال در سال 94 كه با مخالفتهايي از جانب اصناف مختلف مرتبط با بخش ساختمان رو به رو شد بر كاهش اشتغال بخش ساختمان و استمرار بيكاري در بهار 94 تاثير داشته است.
وي افزود: از جمله شاهد بر اين مدعا مي توان به اين نكته اشاره كرد كه طبق آمارهاي رسمي 30 درصد اشتغال در كشور مستقيما به صنعت ساختمان مربوط است.
احمدي با اشاره به اينكه با كمترين سرمايه گذاري امكان ايجاد بيشترين اشتغال در بخش ساختمان وجود دارد ادامه داد: به ازاء هر 250 ميليون ريال امكان ايجاد يك اشتغال گرچه موقت در بخش ساختمان وجود دارد.
وي افزود: يا به ازاء هر 50 مترمربع بنا امكان اشتغال سالانه يك نفر وجود دارد.
او گفت: علاوه بر اين تنها حوزه اي كه امكان اشتغال كارگران بيسواد و فاقد مهارت مهارت يا با كمترين سواد و مهارت را دارد حوزه صنعت ساختمان است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي با اشاره به كاهش 30 درصدي معاملات ملكي و كاهش 67 درصدي صدور پروانه هاي ساختماني در پايان سال گذشته افزود: بروز مشكلاتي در موسسات سرمايه گذاري و بازارهاي پولي استان مانند ميزان كه فضاي اقتصادي را تحت تاثير قرار داد از ديگر عوامل موثر در كاهش فعاليتهاي ساختماني در خراسان رضوي است.
وي ادامه داد: ادامه ركود در بنگاههاي اقتصادي، فقدان تسهيلات با نرخ پايين جهت متقاضيان سرمايه گذاري و سياست انقباضي بانكهاي استان در پرداخت تسهيلات از ديگر عوامل ايجاد ركود در ساخت و ساز است.
او خراسان رضوي را داراي كمترين رتبه ها در پرداخت تسهيلات بانكي به سرمايه گذاران و بنگاههاي اقتصادي ذكر و بيان كرد: طبق آمار و اطلاعات موجود درصد ميانگين نسبت تسهيلات به منابع در بين كل بانكهاي استان در سال 1392 به ميزان 91.3 درصد و در سال 1393 به ميزان 75.95 درصد بوده است.
احمدي در ادامه گفت: افزايش اتمام قراردادهاي كار معمولا در فصل زمستان و بهار بيشتر است و در واقع تعداد كثيري از نيروي كار شاغل تحت عنوان اتمام قرارداد از حالت اشتغال خارج مي شوند.
وي جمعيت خراسان رضوي را در پايان سال گذشته شش ميليون و 262 هزار نفر برآورد و بيان كرد: طبق آمار سهم شاغلان در بخشهاي سه گانه اقتصادي استان در كشاورزي 36،4 درصد، در صنعت 23،2 درصد و در بخش خدمات 31،7 درصد است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي با بيان اينكه 33،6 درصد جويندگان كار در اين استان طي سه ماه نخست امسال داراي تحصيلات دانشگاهي هستند افزود: 12 هزار و 54 جوينده كار طي سه ماه نخست امسال در كاريابيهاي سطح استان ثبت نام كردند كه اين تعداد در مقايسه با مدت مشابه پارسال حدود شش درصد كاهش نشان مي دهد.
وي گفت: هشت هزار و 792 نفر از اين جويندگان كار مرد، سه هزار و 942 نفر آنان زن و در مجموع چهار هزار و 41 نفر از جويندگان كار داراي تحصيلات فوق ديپلم، كارشناسي و بالاتر هستند.
او افزود: همچنين چهار هزار و 151 نفر معادل 34،4 درصد از اين افراد مدرك ديپلم دارند و 31،8 درصد جويندگان شامل سه هزار و 842 نفر نيز تحصيلات ديپلم به پايين داشته اند.
احمدي ادامه داد: 2،1 درصد ثبت نام كنندگان نيز كه 257 نفر هستند كاملا بيسواد هستند.
وي گفت: بيشترين جويندگان كار در خراسان رضوي طي اين مدت گروه سني 25 تا 34 سال بوده اند كه جمعيتي معادل شش هزار و 898 نفر را تشكيل مي دهند.
او افزود: از مجموع جويندگان كار تعداد چهار هزار و 829 نفر شامل هزار و 316 زن و سه هزار و 513 مرد بكارگماري شده اند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي ادامه داد: تعداد اخراج يا اتمام قرارداد كار كه متقاضي استفاده از بيمه بيكاري بوده اند نيز در زمستان 93 دو هزار و 982 نفر و در بهار امسال چهار هزار و 463 نفر ثبت شده است.
وي با اشاره به افزايش قابل توجه بيكاري در زمستان پارسال و بهار امسال نسبت به گذشته گفت: شش استان در فاصله پاييز و زمستان سال 93 افزايش بيكاري بيش از سه واحد را داشته اند كه اين افزايش براي خراسان رضوي بيش از همه و به ميزان 6.7 واحد بوده است.
احمدي افزود: در فصلهاي گذشته بطور معمول ميزان بيكاري خراسان رضوي كمتر از ميانگين كشوري بود كه از زمستان 93 به صورت قابل ملاحظهاي بيكاري افزايش يافت و با اختلاف حدود چهار واحد در زمستان 93 به 15،2 درصد و در بهار امسال به 14،6 درصد رسيد.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه در همين مدت به ترتيب ميانگين بيكاري در كشور 11،5 و 10،8 درصد اعلام شده است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي گفت: در مقايسه ميزان بيكاري بهار امسال ميان استانهاي مختلف، برخي استانها تغييرات زيادي نسبت به مدت مشابه سال گذشته (بهار 93) داشته اند بطوري كه براي مثال در بهار 93 استان لرستان بالاترين بيكاري با عدد 20،3 درصد را داشته كه در بهار 94 به عدد 10،7 درصد و كمتر از ميانگين كشوري رسيده است.
وي افزود: در همين مدت ميزان بيكاري خراسان رضوي رتبه 21 ميان استانهاي كشور در بهار 93 بود كه به رتبه چهار افزايش يافته است.
احمدي همچنين با اشاره به نرخ مشاركت اقتصادي گفت: شهرستان بجستان با 44،0 درصد بيشترين نرخ مشاركت اقتصادي و شهرستان خواف با 36،0 درصد كمترين نرخ مشاركت اقتصادي را در خراسان رضوي داشته اند.
وي افزود: همچنين شاخص بيكاري در شهرستان سرخس با 15.8 درصد بيشترين و در شهرستان خليل آباد با 2.5 درصد كمترين ميزان را داشته است.
طبق اعلام مركز آمار ايران ميزان بيكاري در استان خراسان رضوي در بهار امسال 14،6درصد اعلام بوده است.ك/3
7496/1858
يك مسوول: كاهش فعاليتهاي ساختماني از مهمترين عوامل افزايش بيكاري است
۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۸
کد خبر:
81671348
مشهد - ايرنا - مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي گفت: كاهش فعاليتهاي ساختماني از مهمترين عوامل افزايش ميزان بيكاري در زمستان پارسال و بهار امسال است.