استحكام عضلات عامل افزایش طول عمر است؛ چند راهكار آموزشی

تهران - ایرنا - مطالعات محققان بوستون آمریكا نشان می دهد كه سالمندان برای حفظ حجم و قدرت عضلات باید رژیم حاوی پروتئین مصرف كنند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و قدرت عضلات كاهش می یابد. استحكام عضلات یكی از مهمترین نشانه های بدن سالم است. با تضعیف عضلات، اندام های داخلی بدن و به ویژه استخوان ها آسیب پذیر می شوند. محققان به سالمندان توصیه می كنند كه برای جلوگیری از كاهش حجم و قدرت عضلات، پروتئین های گیاهی و حیوانی مصرف كنند.

استفاده از پروتئین حیوانی به دلیل چربی و افزایش اوره، محدودیت دارد و استفاده از گوشت سفید توصیه شده است؛ ولی استفاده از پروتئین های حیوانی هیچ محدودیتی ندارد.

استحكام عضلات یكی از مهمترین عوامل طول عمر محسوب می شود. استفاده از دارو برای افزایش حجم عضلات روش نادرستی است و اثرات سوء دارد؛ در مقابل ورزش های كششی و استقامتی و استفاده از موادغذایی طبیعی برای استحكام عضلات توصیه شده است.

معمولا توده عضلانی پس از 50 سالگی، حدود 1.5 درصد در سال كاهش می یابد، این میزان پس از 60 سالگی به 3 درصد در سال می رسد.

از دست دادن توده عضلات علاوه بر كاهش توانایی و قدرت انجام فعالیت های روزانه، احتمال شكستگی استخوان ها را نیز پس از زمین خوردن افزایش می دهد.

بر خی از مواد غذایی موثر در تقویت عضلات عبارتند از :

• لوبیا

• ماست

• روغن زیتون

• گوشت آهو

• پنیر

• سیب

• گوشت گاو و گوساله

• عدس

• اسفناج

• برنج قهوه ای

• صدف

• بادام

• سیب زمینی

• مرغ

• موز

• تخم مرغ

• بلغور جوی دوسر

• ماهی

• گوشت بوقلمون

• شیر

• انواع توت

• دانه كتان

• آجیل

• كلم بروكلی

• گوجه فرنگی

• پرتقال

• هویج

• آب

• گردو

• چای سبز

مطالعات محققان دانشگاه ایندیانای آمریكا نشان می دهد كه مكمل روغن دریایی نیز در بهبود آسیب دیدگی عضلات هم در سالمندان و هم در ورزشكاران موثر است.

نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Nutrition منتشر شده است.

علمی (6) **9259