۲۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۴
کد خبر: 81647350
T T
۰ نفر

چگونه خود را براي رژيم غذايي ماه رمضان آماده كنيم؟

۲۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۴
کد خبر: 81647350
چگونه خود را براي رژيم غذايي ماه رمضان آماده كنيم؟

تهران - ايرنا - رييس اداره تغذيه مركز پزشكي مسيح دانشوري با اشاره به نزديك شدن ماه مبارك رمضان گفت: بهتر است در روزهاي پايان ماه شعبان، افراد بصورت منظم صبحانه مصرف كنند تا به خوردن سحري عادت كنند و همچنين كالري(انرژي) غذاي مصرفي را در وعده ناهار خود كاهش دهند.

به گزارش ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، دكتر منصور رضايي افزود: همزماني ماه مبارك رمضان با فصل تابستان يكي از علل سردردهاي صبحگاهي به شمار مي‌رود، بنابراين به هموطنان توصيه مي شود، از هفته قبل از شروع ماه مبارك رمضان مصرف روزانه چاي و قهوه خود را كاهش دهند تا سيستم عصبي مركزي به دريافت ميزان كمتري از كافئين عادت كند.

وي ادامه داد: يكي از مسايل مهم تغذيه‌اي در اين ماه، مديريت مصرف آب در افراد است؛ با طولاني بودن زمان گرسنگي از اذان صبح تا اذان مغرب در ماه مبارك رمضان، افراد بايد در اين ايام مصرف آب و مايعات و انرژي را از لحاظ تغذيه‌اي به درستي مديريت كنند.

رضايي خاطرنشان كرد: روزه داران بايد براي جبران مواد معدني از دست رفته در تعريق روزانه از مواد غذايي غني از املاح نظير انواع ميوه و سبزيجات، ماست و دوغ كم نمك استفاده كنند.

رييس اداره تغديه مركز پزشكي دكتر مسيح دانشوري افزود: مصرف غذاهاي پرچرب مانند كله پاچه و حليم و سرخ كردني موجب افزايش عطش در طول روز در ماه مبارك رمضان مي‌شود، بنابراين بهتر است افراد مصرف غذاهاي مدر(ادرار آور) مانند چاي و قهوه را در وعده سحري كاهش دهند و از خوردن غذاهاي آماده و شور مانند سوسيس، كالباس، تن ماهي و غذاهاي كارخانه‌اي پرهيز كنند.

رضايي ادامه داد: روزه‌داران بهتر است ميزان دريافت منابع غذايي فيبر دار مانند غلات كامل از جمله نان سنگك و بربري، غلات و حبوبات، آجيل تازه و بي‌نمك، انواع سالاد و ميوه و سبزي را در وعده سحري افزايش دهند.

وي خاطرنشان كرد: مصرف ادويه، زردچوبه و فلفل در وعده سحري عطش آور است، بنابراين روزه داران بايد سعي كنند غذاهاي خود را با چاشني هاي طبيعي مانند نارنج، آبغوره، ليمو ترش خوش طعم كنند به جاي آنكه غذاي خود را با نمك، روغن و ادويه جات طعم دار كنند.

رضايي افزود: روزه داران بايد در وعده سحري از مواد نشاسته‌اي مانند نان كامل، حبوبات، انواع آش و سوپ به جاي قندهاي ساده‌اي مانند قند، شكر، شربت وشيريني استفاده كنند.

رييس اداره تغذيه مركز مسيح دانشوري درخصوص وعده هاي افطار نيز گفت: شروع افطار بايد با مصرف مايعات ولرم همراه با مواد قندي و مغذي شامل چاي و عسل، چاي شيرين، چاي و خرما، شير و عسل، شير و خرما باشد؛ به رغم گرماي شديد هوا، افراد بايد از مصرف مايعات سرد و يخ‌زده در ابتداي افطار پرهيز كنند.

رضايي گفت: افطاري بايد جزو وعده‌هاي سبك بوده و با فاصله اي به شام برسد. شام نيز حتما بايد سبك باشد. كته ماست، تخم مرغ، آجيل، انواع كوكوها، ماكاروني، انواع آش، سوپ و فرني، خورش كم چرب با مصرف محدود برنج براي شام توصيه مي‌شود.

اجتمام(1)/9185/1071