اين يادداشت به قلم سيدعلي خرم در ادامه مي افزايد: بار قبل كه نايبرئيس مجلس آلمان به ايران سفر كرد، نسبت به برخي دغدغههايشان سخن گفتند اما هيات پارلماني اروپا براي مسائلي جديتر به ايران سفر نموده بود.
اروپا با دقت، عملكرد ايران در سوريه، عراق، لبنان، يمن و ديگر نقاط را بررسي كرده و به اين نتيجه رسيده كه ايران يكي از كشورهاي مصمم در مبارزه با تروريسم است اما نگاه اصولي ايران به تروريسم انجامشده توسط مدعيان گروهك تروريستي داعش، قابل توجه و تامل است.
اين دستاورد كه توسط اروپاييها بيان و مطرح ميشود، بهترين نتيجهاي است كه پس از سالها چالش بين ايران و غرب كسب شده است. امروز اروپا متوجه شده كه اگر حزبا... هم در جبهه سوريه عليه داعش ميجنگد، مبارزهاي اصولي عليه افراطيگري و خشونت است و حزبا... تروريست نيست بلكه با كساني كه خشونت و ترور را ترويج و پياده ميكنند، در تقابل و نبرد است.
در جبهه مقابل، عربستان، قطر و تركيه كه خود ابداعكننده داعش بودهاند، هنوز هم در حال حمايت از اين گروه تروريستي هستند و مكتب فكري هر دو مشابه بوده و در نهايت به يك مقصد منتهي ميشود. اين نكات از چشم جهانيان و از جمله اروپاييها پنهان نيست و ارزش اسلام ميانهرو و غيرافراطي را در ايران ميدانند.
هنگامي كه اقدام تروريستي 11سپتامبر 2001 كه منجر به كشتهشدن بيش از 3هزار نفر شد، رئيسجمهور وقت ايران به عنوان اولين كشور خاورميانه با محكوم كردن آن، تفاوت ايران را با ديگر كشورهاي منطقه نشان داد و اكنون هم كه داعش سر بر آورده، جمهوري اسلامي ايران همان شيوه و ديدگاه را پياده ميكند، اروپا متوجه شده كه ايران شريك و همكاري قابلاعتماد در مبارزه جهاني با افراطيگري و تروريسم است و اين براي اروپا تازه و ارزشمند است.
اما ايران هم در اين مسير بايد گفتمان مشتركي با اروپا بهوجود آورد تا بتواند سوريه و عراق را از گزندهاي منطقهاي و جهاني محفوظ نگاه دارد. ايران بايد مسئولانه دست همكاري به سوي اروپا دراز كند و از پتانسيل مشترك براي زمينگيركردن كساني كه با ادعاي مسلماني به قتل و جنايت ميپردازند، استفاده كند. امروز داعش در پرتو حمايتهاي منطقهاي و بلاتكليفبودن سياستهاي جهاني در حال رشد بوده و سرباز پياده خود را از برخي جوامع اسلامي و اقليتهاي مسلمان در كشورهاي غربي انتخاب ميكند. هرگونه پيشرفت و ادامه حيات داعش به معناي انشقاق در بين امت اسلامي خواهد بود و ايران بايد به اين خطر بزرگ بيش از پيش عنايت كند.
سفر هيات پارلماني اروپا در مقطعي صورت گرفته كه نيمنگاهي به مذاكرات هستهاي داشت. اتحاديه اروپا براي برداشته شدن تحريمها از ايران لحظهشماري مينمايد. البته اين بدان معنا نيست كه اروپا به خاطر اين علاقهمندي از اصول خودش عدول مينمايد اما مايل است با ايران غيرمسلح به سلاح هستهاي روابط تنگاتنگي داشته باشد و موافقتنامه هستهاي و بهدنبال آن برداشتهشدن تحريمها را شرط اول تحقق چنين هدفي ميداند. بنابراين هنگامي كه هيات پارلماني اروپا در گيرودار چالشهاي مذاكرات هستهاي به ايران سفر مينمايد، علاقه و حمايت خود را از پيشبرد مذاكرات هستهاي ايران و گروه 1+5 پنهان نمينمايد و براي ايران اين امر بايد قابل توجه باشد.
* منبع: روزنامه آرمان
** اول ** 1337
تهران - ايرنا- روزنامه آرمان در يادداشتي نوشت: با ديدار هيات پارلماني اروپا از ايران از يكسو برخي تندروها شروع كردند به بهانهگيريهاي سنتي و به جاي توجه به موضوعات مطروحه بين ايران و اروپا و مساعدتي كه اروپا ميتواند در پيشبرد سياست خارجي كشورمان و استيفاي منافع و امنيت ملي ايران به عمل آورد، طبق معمول از منظر ديگر به اين هيات توجه نمودند.