۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۴۶
کد خبر: 81641356
T T
۰ نفر
گزارش سالانه الوفاق از نقض گسترده حقوق بشر در بحرين و تداوم جنايات رژيم آل خليفه

تهران - ايرنا - اداره آزاي ها و حقوق بشر جمعيت اسلامي الوفاق گزارش سالانه سال 2014 خود تحت عنوان «اصلاحات در بحرين : بازي اعداد» را چاپ و منتشر كرد.

پايگاه اينترنتي شبكه تلويزيوني ماهواره اي اللؤلؤه به نقل از اداره يادشده نوشت: رژيم آل خليفه در اين بازي شمار نهادهاي رسمي به اصطلاح مسوول رسيدگي و تضمين حقوق بشر در كشور را افزايش داده است.

اداره آزادي ها در جمعيت الوفاق يادآورشدكه اين گزارش فقط به بخشي از موارد نقض حقوق بشر در بحرين در سال 2014 پرداخته است.

بر اساس اين گزارش، در سال گذشته ميلادي يكهزار و741 مورد به دليل داشتن فعاليت سياسي مخالف ثبت شده است كه 245 تن آنان كودك و 31 نفرشان زن هستند.

بر اين اساس، 812 مورد بازداشت پس از يورش به خانه ها و املاك خصوصي از مجموع 2 هزار و 328 يورش ثبت شده كه يكهزار و291 مورد آن از سوي فعالان سياسي اعلام شده است.

مجموع موارد بازداشت از سال 2011 تا 2014 به 9 هزار و 83 مورد بالغ شد كه در اين ميان زنان 302، پسر بچه ها 727 و دختر بچه ها 3 مورد را به خود اختصاص داده اند.

از سوي ديگر بيدادگاههاي بحرين در سال گذشته ميلادي در مجموع 11 هزار سال براي يكهزار و 200 متهم به دليل داشتن فعاليت هاي سياسي حكم بازداشت صادر كرده و 3 تن از افراد متهم را به دليل داشتن فعاليت هاي سياسي به اعدام محكوم كرد.

بر اساس اين گزارش، رژيم آل خليفه در سال 2014 تابعيت 21 تن از شهروندان را به دليل فعاليت سياسي لغو كرد. همچنين 390 مورد شكنجه و سو رفتار از سوي نيروهاي رژيم بحرين مشاهده شده كه 154 مورد آن در درون زندان و 236 مورد آن در خارج از زندان بوده است.

بر اين اساس، رژيم بحرين به 228 زنداني اجازه حضور در تشييع جنازه نزديكان شان را نداد.

در اين ميان شكنجه در سال گذشته ميلادي شكل هاي گوناگوني به خود گرفت به عنوان مثال 74 زنداني از معالجه و درمان محروم شدند و 54 مورد به اجبار تا مدت زمان كوتاهي از انظار عمومي ناپديد شدند.

بر اساس اين گزارش، از 2011 تا 2014 در 3014 مورد افراد بر شكنجه شدن خود و سو رفتار نيروهاي رژيم تاكيد كردند.

جمعيت الوفاق در اين گزارش افزود: در طي سال گذشته ميلادي 6 هزار و 710 اعتراض در مناطق و روستاهاي بحرين ثبت شد كه نيروهاي امنيتي 2هزار و 660 مورد را با توسل به تيراندازي سركوب كردند و در طي آن ها 140 تن از شهروندان مجروح شدند كه دو تن آنان در اثر شدت جراحان جان خود را از دست دادند.

علاوه بر آن فعالان سياسي 361 مورد زخمي را گزارش دادند و 390 تن در اثر اصابت گلوله هاي ساچمه اي و 3 نفر در اثر اصابت گلوله جنگي و 38 نفر در اثر استنشاق گاز حاصل از مواد منفجره زخمي شدند و 70 مورد نيز مورد شكنجه قرار گرفتند.

مردم بحرين چهار سال پيش، همزمان با شروع قيام هاي مردمي در منطقه اعتراضات خود را عليه رژيم مستبد و خودكامه حاكم اين كشور آغاز كردند و با اينكه از همان ابتداي اعتراضات، شكل مسالمت آميز و دور از خشونت داشت رژيم آل خليفه در نهايت شقاوت و وحشي گري با معترضان برخورد كرد.

گرچه قيام مردم بحرين از چهار سال قبل رسما آغاز شد ولي مبارزات پنهان و غيررسمي به سالها قبل باز مي گردد. رژيم آل خليفه كه تنها بخش كوچكي از جمعيت بحرين را نمايندگي مي كند از چند دهه قبل با برقراري نظامي مستبد و فرقه گرا، ظلم و بي عدالتي آشكاري را عليه اكثريت مردم كه عمدتا از شيعيان به شمار مي روند، اعمال كرده است. بسياري از فرصت هاي شغلي و مناصب اداري و حكومتي در انحصار وابستگان، عوامل و طرفداران رژيم آل خليفه هستند و اكثريتي كه رژيم آنها را شهروند درجه 2 تلقي مي كند از حقوق ابتدايي و آزادي هاي اجتماعي و سياسي بي بهره هستند.

بر اساس اين گزارش، از مشخصه هاي بارز انقلاب مردم بحرين، وابسته نبودن آن به قدرت هاي خارجي است و همين نكته، علت اصلي نگاه خصومت آميز قدرت هاي استعمارگر به اين انقلاب است.

درحالي كه دولت هاي استعمارگر و مجامع تحت سيطره آنها براي موارد مشابه و حتي كم اهميت تر اشك تمساح مي ريزند و تحت عنوان نقض حقوق بشر و عدم رعايت دموكراسي مرثيه سرايي مي كنند، در مورد بحرين كاملا رفتار تبعيض آميزي در پيش گرفته اند و همين برخورد گزينشي و يكجانبه كافي است تا ادعاهاي دروغين آنها اثبات شود.

اين دولت ها و مجامع درقبال حكومت اقليت آل خليفه بر اكثريت مردم بحرين هيچ حساسيتي نشان نداده اند و در برابر ظلم و ستمي كه اين رژيم در حق ملت بحرين روا داشته چشم فرو بسته اند.

رژيم منامه با پشت گرمي همين حمايت هاي ضدانساني و خائنانه است كه به قلع و قمع انقلابيون پرداخته و سياست سركوب را به اوج رسانده است.

جمعيت الوفاق در اين گزارش نوشت: آنچه مردم بحرين مطالبه مي كنند كاملا روشن و مطابق منشورها و مقررات مجامع جهاني است. مردم بحرين خواستار برگزاري انتخابات آزاد در اين كشور و برقراري حكومتي مردمي هستند ولي حاميان خارجي رژيم بحرين، به دليل منافع نامشروعي كه در اين كشور جستجو مي كنند به اين خواسته به حق مردم بي اعتنا هستند.

آمريكا، به دليل آنكه در بحرين پايگاه نظامي دارد از بيم به خطر افتادن آن، بي شرمانه از حكومت بحرين حمايت مي كند و به حاكمان مستبد و خودكامه آل خليفه، چراغ سبز نشان مي دهد تا با هر روش ممكن صداي اعتراض مردم را خاموش سازند. آمريكا و همدستانش كه با توسل به حربه تبليغاتي استقرار دموكراسي و دفاع از آزادي، در سوريه بحران ايجاد كردند و آشكارا از افراطي ترين و وحشي ترين تروريست ها حمايت كردند، اما در بحرين رفتار كاملا منافقانه اي در پيش گرفته اند. آمريكايي ها در طول چهار سال سركوب و اقدامات ضد بشري حكام بحرين، حتي حاضر به انتقاد شفاهي از آل خليفه نشده اند.

در كنار غرب به سركردگي آمريكا، عربستان نيز در سركوب قيام مردم بحرين، موثرترين كمك هاي نظامي را در اختيار آل خليفه قرار داده است. حمايت رياض از بحرين، پنهان نبوده و چهار سال قبل، اندكي پس ازآن كه گستردگي موج قيام مردم بحرين چيزي نمانده بود كه پايه هاي كاخ ستم حاكمان مستبد بحرين را فرو بريزد، ارتش عربستان وارد ميدان شد و در كنار نيروهاي سركوبگر بحرين به قلع و قمع انقلابيون پرداخت.

خاورم ** 1487 **1010
۰ نفر