۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۴
کد خبر: 81605523
T T
۰ نفر

پناهندگي به دنياي مجازي

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۴
کد خبر: 81605523
پناهندگي به دنياي مجازي

پايگاه خبري، تحليلي آفتاب ايلام يكشنبه 20 ارديبهشت در مطلبي با عنوان پناهندگي به دنياي مجازي به قلم عبدالله كريمي روند رو به رشد استفاده عموم مردم از فضاي مجازي و بويژه اينترنت را مورد كنكاش قرار داده و ضمن بيان آسيب ها و خطرات استفاده بي قيد و بند از اين رسانه مجازي بر لزوم انجام فعاليت هاي پژوهشي و كارشناسي براي استفاده هدفمند از اين ابزار تاكيد كرده است.

در اين يادداشت آمده است: جذابيت ها و زيبايي ها همواره ما را به سوي خود مي كشاند و يكبار امتحان كافي است تا بداني جذابيت نمايش داده شده به چه اندازه دل رباست و اگر به اندازه كافي مهيج باشد به راحتي نمي توان از آن دل كند.

اينترنت همان دنياي جذابي است كه با ورود به آن گويا يكي از قشنگ ترين دنياها را پيدا كرده اي كه هر چه بخواهي در آن هست، اينترنت را بايد برجسته ترين سامانه اي دانست كه تاكنون به دست انسان طراحي، اجرا و مهندسي شده است.

دروغ شيرين، استفاده روزافزون از اينترنت و زندگي در فضاي مجازي بمدت طولاني چه در منزل و چه در محل كار، نوعي وابستگي كاذب به اينترنت را براي كاربر به ارمغان مي آورد كه منجر به ظهور معضلي بنام اعتياد اينترنتي مي شود.

اعتيادي كه كاربر را دچار انواع اختلالات روحي و جسمي مي كند، گسترش رايانه هاي شخصي و افزايش اتصال به اينترنت در خانه و محل كار به معناي پيدايش وجه جديدي از اعتيادهاست، بطوريكه در پي استفاده روزافزون كاربران از اينترنت و زندگي در فضاي مجازي بمدت طولاني، نوعي وابستگي به آن پيدا كرده كه ديگر رهايي از آن امري دشوار است و در نهايت موجب تخريب سلامت، روابط، احساسات و روح و روان فرد مي شود.

به هر حال از رشد فضاي سايبري كه همه نوع نياز كاربر اعم از نيازهاي اجتماعي، عاطفي و معرفتي و ... را تامين مي كند، گريزي نيست.

نگاه جامعي به اينترنت نداريم: مشكل اعتياد اينترنتي از عوارض زندگي در دنياي متمدن است ولي با اين حال اين مشكل در جوامع غربي كمتر از جوامع شرقي به چشم مي خورد و علت اين امر آن است كه در جوامع غربي ارايه اينترنت به درون جامعه به همراه يك برنامه مدون و پايدار و طبق برنامه ريزي هاي قبلي صورت گرفته در حاليكه ورود اينترنت به ساير كشورها طبق برنامه و كنترل شده نبود و به همين دليل است كه دچار مشكلاتي شده اند.

بعد از ورود اينترنت به ايران نگاه جامعي در خصوص اينترنت در كشور وجود ندارد و بعضي اشخاص همواره سعي در زير سوال بردن اينترنت مي كنند.

علت موفقيت بيشتر دنياي غرب در خصوص نحوه استفاده از اينترنت وجود «برنامه ريزي منظم اجتماعي» است و اين موضوع را يادآوري مي كند كه آنها مي خواهند با اين كار از الگوهاي قديمي آموزش خلاص شده و جامعه، محيط هاي علمي و فرهنگي را به سمت خلاقيت هاي جديد و دنياي مدرن هدايت كنند.

پناهندگي به دنياي مجازي: يكي از علت هاي مهم روند رو به رشد مشكل اعتياد اينترنتي در ايران اين است كه مديريت كلان اجتماعي براي رفع مشكلات جوانان نظير بيكاري، شرايط مناسب ادامه تحصيل و مشكلات معيشتي جوانان برنامه مناسبي نداشته و برنامه ريزان اجتماعي برنامه مناسبي ارايه نكرده اند، همچنين در زمينه نحوه استفاده از اينترنت كار فرهنگي صورت نگرفته كه در صورت ادامه اين روند بايد شاهد عوارض آسيب جديدي باشيم كه جامعه ما را تهديد مي كند.

يكي از بزرگترين علت هاي رواني هر نوع اعتيادي فرار از مشكلات روزانه است، كاربر اينترنتي محدوده سني و جنسيت مشخصي ندارد و هر كدام از اين كاربران براي خود مشكلاتي دارند كه باعث آزار و اذيت آنها از درون مي شود، مشكلاتي كه گاه نمي توانند آنها را براحتي با والدين، دوستان يا نزديكان خود در ميان گذاشته و بنابراين سعي مي كنند نسبت به برقراري ارتباطات مجازي در محيط اينترنت اقدام كنند ادامه اين روند در دراز مدت به پناهندگي كاربر به دنياي مجازي منجر مي شود.

حرف آخر اين گزارش متعلق به فضاي سايبري جذابي است كه اگر درست مديريت شود يك فرصت است و اگر آن را به حال خود رها كنيم، به تهديدي جدي تبديل مي شود.



منبع: پايگاه خبري آفتاب ايلام

6119