هر گونه ساخت و ساز در اطراف قلعه ضحاك هشترود ممنوع است

مراغه - ايرنا - مشاور رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: هرگونه ساخت و ساز در اطراف قلعه ضحاك هشترود ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانوني مي شود.

اميد غنمي روز سه شنبه در جلسه بررسي مسايل و مشكلات گردشگري شهرستان هشترود افزود: با تخريب كنندگان آثار باستاني بويژه اطراف قلعه ضحاك كه موجب بروز خسارت و نابودي آن شود، برخورد خواهد شد.

وي اظهار كرد: در صورت علاقه مندي سرمايه گذاران بخش خصوصي براي احداث تله كابين در اطراف قلعه ضحاك، اين كار پس از تصويب نهايي و نظارت اين سازمان احداث مي شود.

غنمي از آمادگي كامل اين سازمان براي صدور مجوز لازم براي احداث اين تله كابين خبر داد و گفت: بخش خصوصي در كنار احداث تله كابين، به شرطي كه به نماي منظري منطقه لطمه وارد نشود، مي تواند نسبت به احداث هتل، مركز و اماكن استراحتي براي گردشگران اقدام كند.

مشاور رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، همچنين از آمادگي اين سازمان براي همكاري با سرمايه گذاران بخش خصوصي به منظور سرمايه گذاري در اطراف بقعه بايزيد بسطامي و ايجاد راه دسترسي به آن خبر داد.

غنمي با اشاره به كمبود اعتبار اين سازمان براي تكميل غار آغ بلاغ شهرستان هشترود يادآوري كرد: تا پايان امسال هيچ گونه تغييري در بافت اين غار ايجاد نخواهد شد.

نماينده مردم هشترود و چاراويماق در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين جلسه گفت: بقعه بايزيد بسطامي از آثار فرهنگي و گردشگري هشترود بوده و در حال تخريب است كه بايد فكري به حال آن شود.

غلامحسين شيري علي آباد خواستار تخصيص اعتبار كافي براي احداث جاده دسترسي به اين بقعه به منظور ورود و خروج مسافران و گردشگران از طريق آزاد راه پيامبر اعظم (ص) به اين منطقه شد.

وي با اشاره به برخي آثار باستاني در شهرستان چاراويماق از جمله چشمه پيرسقا، غار حاجي آباد و منطقه آبگرم، اظهار كرد: سرمايه گذاري در زمينه فرهنگي و گردشگري در اين شهرستان در كاهش مهاجرت ساكنان نقش به سزايي ايفا مي كند.

شيري خواستار تكميل طرح منطقه آبگرم چاراويماق تا شروع فصل تابستان و زمان گردشگري شد.

فرماندار هشترود نيز در اين جلسه احداث موزه دوره اشكاني در اين شهرستان را با توجه به اشياي مكشوفه از قلعه ضحاك ضروري خواند و گفت: هم اكنون برخي از اشياي كشف شده از جمله سفال ها در خود قلعه و در مكان غير استاندارد نگهداري مي شود.

حسن مستفيد افزود: در صورت اخذ مجوزهاي لازم براي ساخت اين موزه، مكان آن در اختيار ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرار خواهد گرفت.

وي خواستار احداث بازارچه دايمي صنايع دستي با توجه به قابليت هاي اين منطقه در زمينه هاي فرش بافي، جاجيم بافي، منجوق دوزي و سوزن دوزي در اين شهرستان شد.

قلعه ضحاك با بيش از سه هزار سال قدمت بر فراز كوه منفرد، واقع شده و از مكان‌هاي مهم اقوام اشكاني (پارت) و ساساني در هشترود است.

قلعه آژدهاك (زهاك)، به شماره 429 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

شهرستان هشترود با 70 هزار نفر جمعيت در 120 كيلومتري جنوب شرقي تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.

7486/8023/1756