احمد سياحي روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا، اظهار كرد:به تازگي جلسه اي با حضور وزير نيرو، وزير جهاد كشاورزي، رييس سازمان حفاظت محيط زيست و استانداران شش استان دخيل در حوضه رودخانه كرخه براي تعيين سهم استان ها از آورد اين رودخانه تشكيل شده است.
وي با اشاره به اينكه خوزستان در پايين دست ترين نقطه رودخانه كرخه قرار دارد، افزود: متاسفانه در اين جلسه سهم خوزستان از اين رودخانه بسيار كم تعيين شده كه تناسبي با سرمايه گذاري عظيم در اين استان ندارد به همين دليل به اين مساله اعتراض كرديم.
وي اظهاركرد:پس از اين اعتراض وزير نيرو دستور داد تا ارزيابي مجددي صورت بگيرد و نظر استان هاي حوضه كرخه در جلسه آينده اين كارگروه ارايه شود.
سياحي اضافه كرد: در حوضه كرخه در خوزستان 140 هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري صورت گرفته كه شامل سد و نيروگاه، شبكه هاي آبياري و زهكشي، حوضچه هاي پرورش ماهي و حقابه كشاورزان است.
وي گفت: در اين نشست 49 درصد از آورد رودخانه كرخه به عنوان سهم خوزستان اختصاص داده شده بود اما مطالبه ما به دليل سرمايه گذاري هاي بسيار، 70 درصد از سهم آورد اين رودخانه است.
معاون استاندار خوزستان افزود: معتقديم تا زماني كه سد كرخه در خوزستان به دليل كمبود آب تعطيل است دليلي وجود ندارد كه در بالادست سد جديدي ساخته شود.
وي اضافه كرد: شبكه هاي آبياري درجه يك و دو و طرح 550 هزار هكتاري رهبري در خوزستان شكل گرفته اما اين طرح ها همگي با مشكل تامين آب روبه روست.
رود كرخه سومين رود بلند ايران پس از كارون و سفيدرود است كه از كوه هاي زاگرس سرچشمه مي گيرد و به تالاب هورالعظيم مي رسد. بزرگترين سد كشور، سد كرخه، بر روي اين رودخانه ساخته شده است.
رودخانه كرخه در زمستان گذشته در پايين دست خشك شد و خسارت بسياري به كشاورزان اين حوضه وارد كرد. در كشت پاييزه گذشته نيز كمتر از 60 درصد آب اراضي كشاورزي حوضه كرخه تامين شد و در تابستان نيز سازمان آب و برق ممنوعيت كشت در اين حوضه را درخواست كرده است.
كرخه با كاهش 80 درصدي آورد در سال زراعي جاري روبه روست كه به تبع آن تالاب هورالعظيم كه يكي از مهمترين كانون هاي توليد ريزگردهاست نيز با بي آبي روبه رو شده است.
7151/ 6037
اهواز- ايرنا- معاون استاندار خوزستان در امور عمراني از اعتراض اين استان نسبت به سهميه تعيين شده از آورد رودخانه كرخه در وزارت نيرو خبر داد.