به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی راستاد روز دوشنبه در نشست علمی- تحلیلی رفتار اعضای اوپك كه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: اعضای اوپك در نشست های خود ابتدا میزان مصرف نفت خام در بازار را تخمین می زنند و سپس براساس آن، میزان عرضه نفت خام و سهمیه اعضا را تعیین می كنند.
وی اضافه كرد: از ویژگی های مثبت اوپك به عنوان یك كارتل اقتصادی این است كه برخلاف سایر كارتل های اقتصادی، مدت زمان طولانی دوام آورده و هنوز از نپاشیده است.
این استاد دانشگاه پلی تكنیك كالیفرنیا با اشاره به تاریخ اوپك، افزود: بررسی ها نشان می دهد كه در اكثر مقاطع زمانی، میزان تولید اوپك از سقف تعیین شده، بیشتر بوده است.
وی با بیان اینكه میزان تخلف اعضای كوچك از سهمیه بندی، بیشتر از اعضای بزرگ اوپك است، گفت: به عنوان مثال میزان تخلف عربستان از سهمیه حدود 2.3 درصد بوده، اما قطر كه سهم كوچكی در اوپك دارد گاهی بیش از 18.5 درصد از سهمیه تعیین شده، بیشتر نفت عرضه كرده است.
این استاد دانشگاه پلی تكنیك كالیفرنیا، خاطرنشان كرد: همچنین براساس بررسی انجام شده، احتمال تخلف اعضا در زمانی كه قیمت ها بسیار پایین و یا بسیار بالا می رود، افزایش می یابد، اما در مقاطعی كه قیمت ها در حد متعادل است، تخلف از سهمیه كاهش می یابد.
راستاد اضافه كرد: در زمان كاهش شدید قیمت ها، دولت ها تحت فشار اقتصادی و سیاسی قرار گرفته و برای كسب درآمد بیشتر، میزان تولید و صادرات نفت خام را افزایش می دهند.
اقتصام(3)2022**1558
استاد دانشگاه پلی تكنیك كالیفرنیا:
اوپك فاقد سازوكار تنبیه متخلفان است
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۱۳
کد خبر:
81604324
تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه پلی تكنیك كالیفرنیا با بیان اینكه در اوپك سازوكار تنبیبه و برخورد با متخلفین پیش بینی نشده است، گفت: درجلسات اوپك در خصوص سهمیه بندی و میزان تولید اعضا تصمیم گیری می شود، اما زمانی كه اعضا از جلسه خارج می شوند هر كدام كار خود را معمولا فراتر از سهمیه، نفت صادر می كنند.