سمنوپزي در موزه محرم تبريز با 60 كيلو گندم و 180 كيلو آرد

تبريز - ايرنا - مراسم سمنوپزي به مناسبت ايام فاطميه و نوروز در موزه محرم تبريز برگزار شد.

كارشناس مردم شناسي و مسوول اين مراسم روز جمعه به خبرنگار ايرنا گفت: براي تهيه اين سمنو 60 كيلوگرم گندم و 180 كيلوگرم آرد مصرف شده است.

مريم ابوالفتحي افزود: براي تهيه اين سمنو بيش از 10 ساعت زمان صرف شده كه مقدمات كار و كوبيدن گندم نيز در مراغه انجام شده است.

وي اظهاركرد: سابقه پخت سمنو به زمان ايران باستان مي رسد و از زماني كه اسلام وارد ايران شد رنگ اسلامي به خود گرفت و از عصر صفويه تاكنون مرسوم شده است.

ابوالفتحي گفت: ذكر ائمه و حديث كساء و اشعاري در مدح حضرت فاطمه زهرا(س) كه اين آيين منتسب به ايشان است، از ديگر آداب تهيه سمنو است.

مراسم سمنوپزي روز جمعه با حضور مدير كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي در موزه مردم شناسي محرم تبريز (خانه صحتي) برگزار و سمنو پخته شده در بين مردم توزيع شد.

7223/1756

سرخط اخبار استان‌ها