آجیل كهنه حاوی سم آفلاتوكسین و سرطان زا است

تهران- ایرنا- نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی هشدار داد: مصرف آجیل های كهنه و دارای آلودگی كه اغلب در آنها لارو (تخم حشرات) وجود دارد، سبب بروز سرطان می شود.

سید ضیاء الدین مظهری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در توضیح بیشتر این موضوع افزود: مصرف آجیل های كهنه و آلوده به مقدار اندك سبب بروز مسمومیت اما اگر به مقدار زیادی مصرف شود، سبب بروز سرطان می شود.

وی گفت : این نوع آجیل ها دارای سمی به نام آفلاتوكسین است كه مانند رادیكال آزاد مهاجم وارد بدن می شود و آنتی اكسیدان های موجود در بدن را خنثی و فرد را مستعد ابتلا به سرطان می كند.

مظهری با بیان اینكه بیشتر این آلودگی ها در فندق دیده می شود، ادامه داد: در هنگام خرید باید به مغز فندق توجه كرد اگر رنگ آن سفید باشد سالم است اما اگر به رنگ كرم یا قهوه ای باشد، آلوده و دارای سم آفلاتوكسین است.



** آجیل های رنگی نخرید

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی گفت: آجیل های رنگ شده معمولا آجیل های كهنه ای است كه برخی افراد سودجو برای پنهان كردن ظاهر فاسد شده آجیل ها و دادن طعم های فریب دهنده برای پوشاندن طعم كهنگی آجیل ها به آنها اضافه می كنند.

مظهری افزود: همچنین رنگ های افزوده شده به این آجیل ها معمولا دارای مقادیر زیادی فلزات سنگین است كه در اثر مصرف زیاد سبب بروز مسمومیت می شود.

وی توصیه كرد: افراد باید به این مساله توجه داشته باشند و از خرید و مصرف این نوع آجیل ها پرهیز كنند.

مظهری برخی دیگر از اقداماتی كه افراد باید برای حفظ سلامتی خود در ایام تعطیلات نوروز رعایت كنند ،شامل موارد ذیل دانست.



** مصرف زیاد شیرینی ممنوع

مظهری با بیان اینكه در پخت شیرینی معمولا از مارگارین ها استفاده می شود كه می تواند زمینه ساز بیماری های قلبی عروقی باشد، افزود: بهتر است بیماران قلبی عروقی و دیابتی ها به مقدار محدود شیرینی و تنقلات نوروزی را مصرف كنند.

وی در مورد مبتلایان به دیابت نیز اظهار كرد: مصرف شیرینی سبب تحریك پانكراس به ترشح انسولین می شود كه در اثر افزایش ترشح انسولین، سندرم متابولیك، بیماری های قلبی عروقی، چربی خون و فشارخون بالا بروز می كند.



** رژیم های غذایی در ایام نوروز قطع نشود

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی با تاكید بر لزوم توجه به ادامه رژیم های غذایی در ایام نوروز توصیه كرد: لازم است افرادی كه رژیم های غذایی برای كاهش وزن دارند یا بیمارانی كه از یك رژیم خاص غذایی پیروی می كنند، در ایام نوروز و در جریان دید و بازدیدها و سفرهای نوروزی به ادامه رژیم های خود توجه داشته باشند.

مظهری افزود: مبتلایان به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی، فشار خون یا چربی خون بالا، دیابتی ها یا مبتلایان به بیماری ها صعب العلاج مانند سرطان ها باید در این ایام رژیم غذایی خود را ترك نكنند و با دقت از آن پیروی كنند.

وی ادامه داد: همچنین افرادی كه رژیم های لاغری دارند، باید توجه داشته باشند كه تنقلات نوروزی به ویژه آجیل ها دارای مقادیر زیادی انرژی و اسیدهای چرب است (هر 100 گرم آجیل معادل 700 گرم انرژی) و مصرف زیاد آنها سبب بر هم خوردن تعادل رژیم و بروز مشكلاتی برای افراد می شود.



** نخوردن خورش های با رنگ و بوی تند

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی گفت: در هنگام سفر افراد باید توجه داشته باشند كه در هر رستورانی غذا نخورند و به بهداشت رستوران ها و افراد پذیرایی كننده توجه داشته باشند.

مظهری افزود: در برخی رستوران ها كه اصول بهداشتی را رعایت نمی كنند، گاهی برای پنهان كردن فساد مواد اولیه ای كه برای تهیه غذا به كار برده اند، رنگ ها و ادویه های تند به غذاها به ویژه خورش ها می زنند تا مشتری ها را گمراه كنند اما مصرف این نوع خورش ها سبب بروز مسمومیت می شود.

وی ادامه داد: بهتر است افراد در سفر از مصرف كباب كوبیده و خورشت های دارای رنگ و بوی تند پرهیز كنند چراكه ممكن است مواد اولیه آنها آلوده باشد و مسمومیت ایجاد كند.

مظهری همچنین تاكید كرد: بهتر است مسافران نوروزی از خوردن سالادهایی با مواد خام و نپخته و سس های غیر بسته بندی پرهیز كنند و از آب آشامیدنی بسته بندی استفاده كنند.



** تحرك در طبیعت دافع سموم بدن

نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی به مسافران نوروزی به ویژه افرادی كه در شهرهای بزرگ زندگی می كنند، توصیه كرد: برای دفع سموم بدن در هنگام مسافرت در طبیعت قدم بزنند و نفس عمیق بكشند.

مظهری گفت: افرادی كه در طول سفر به شب بیداری می پردازند و به جسم و روح خود استراحت نمی دهند نه تنها نفعی از طبیعت و هوای پاك بهاری نمی برند، بلكه پس از پایان تعطیلات با خستگی بیشتر به شهر خود باز می گردند.

علمی(4)1834**1599

سرخط اخبار اقتصاد