در اين گفت وگو مي خوانيم:
حسن بختياري در گفتوگو با خبرنگار گويه با اشاره به اهميت تشكيل شوراهاي شهر گفت: قبل از فعاليت شوراها عملاً عمر مديريت شهردارها به طور متوسط حدود يك سال بود كه با شروع به كار شوراها شاهد افزايش اين مدت بوديم و به تدريج ثبات بيشتري در بحث مديري شهري به وجود آمد.
وي با بيان اينكه روندي كه در طول چند سال گذشته اتفاق افتاده در راستاي افزايش پايداري مجموعه مديريت شهري بوده است، خاطرنشان كرد: به طور نمونه آقاي دلبري شهردار سابق قم حدود سه سال و نيم شهردار قم بودند كه اين دوره تقريباً منطق با دوره فعاليت يك دولت است.
نائب رييس شوراي اسلامي شهر قم ادعاي عدم ثبات در مجموعه مديريت شهري قم را ادعايي گزاف و غيرقابل قبول دانست و يادآور شد: شوراي چهارم با رويكرد تثبيت مديريت و آثار مثبت آن در دوره فعاليت خود نسبت به ادامه فعاليت مهندس دلبري به عنوان شهردار كه منتخب شوراي سوم بود رأي مثبت داد.
وي طرح موضوع بيثباتي در مديريت شهري به ويژه در سطح مديريت ارشد را سفسطه خواند و گفت: به جز برخي از شهرها از جمله اصفهان و تهران عمر مديريت شهرداران در شهر قم از مابقي كلانشهرها و شهرها طولانيتر بوده است و به نظر ميرسد پشت اين ادعاها غرضورزيهاي سياسي وجود دارد.
بختياري تاكيد كرد: طرح اينگونه موضوعات از سوي كساني كه ميخواهند با آن اغراض بيمارگونه سياسي خود را دنبال كنند زيبنده اخلاق اسلامي و انساني نيست.
وي يادآور شد: در طول حدود شش سال گشته شهر قم دو شهردار تجربه كرده است اما در طول همين زمان قم سه استاندار تجربه كرده است كه اين امر نشان ميدهد ثبات مديريت در حوزه مديريت شهري بيشتر از بخش مديريت استاني است.
نائب رييس شوراي اسلامي شهر قم در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه همه كساني كه به شهر قم رفتوآمد دارند و يا به صورت مستمر در اين شهر قم زندگي ميكنند تغيير و تحولات در مجموعه شهري را به خوبي حس ميكنند، تصريح كرد: اين سرعت تغيير و شتاب تحولات براي ساكنان و زائران و مسافران قم واقعا قابل لمس است.
وي كه با اشاره به اينكه در دوره شوراي سوم سرعت رشد توسعه، عمران و آباداني شهر قم به شدت قابل لمس بود، خاطرنشان كرد: اجراي پروژههاي بزرگي مثل پيامبر اعظم(ص)، زيرگذر عمار ياسر، پلهاي جمهوري و مترو از دوره شوراي سوم بود كه ظرف حدود هفت سال گذشته شاهد تحقق و آغاز آنها بوديم كه بسياري از آنها به نتيجه رسيده است.
بختياري با تاكيد بر اينكه شتاب توسعه، عمران و آباداني قم به زعم انسانهاي بيطرف و غير مغرض كاملاً ملموس و قابلرؤيت است، اظهار داشت: اين امر محصول يك برنامهريزي خوبي است كه در دورههاي گذشته شورا به ويژه در شوراي سوم اتفاق افتاد كه در اين راستا تلاشهاي شهرداراني كه از دورههاي قبل در قم كار مديريت شهري را بر عهده داشتند ارزشمند است.
وي در ادامه سخنان خود با ابراز اميدواري براي انتخاب شهردار مناسب و توانمند با كمك استاندار محترم قم و نهادهايي كه ميتوانند شوراي شهر را در اين زمينه ياري رسانند، تاكيد كرد: اگر اين اتفاق رخ دهد ميتوان اميدوار بود روندي كه در طول حدود شش سال گذشته در شهر قم شاهدش بوديم ادامه پيدا كند.
نائب رييس شوراي اسلامي شهر قم با بيان اينكه كار شهرداري يك روند مستمري است كه بايد با برنامهريزي ادامه پيدا كند، ابراز داشت: مبناي مديريت شهري، نظام برنامهريزي موجود در شوراي اسلامي شهر است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه عمر شوراها چهار ساله ديده شده و از عمر شوراي چهارم هم به طور طبيعي 2 و سال و نيم ديگر باقي مانده است بنابراين تغيير مديريت نميتواند خلل جدي در روند فعاليتهاي شهرداري ايجاد كند.
بختياري در عين تصريح كرد: البته انتخاب شهردار توانمند ميتواند اميدواري در جهت افزايش سرعت توسعه و عمران شهر قم را بهبود ببخشد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود محدوديتهاي منابع مالي را يكي از مهمترين مشكلاتي عنوان كرد كه مديريت شهري در دو سال اخير با آن درگير بوده است و اظهار داشت: فضاي ركودي كه در كشور حاكم شده و به تبع آن شهر قم هم از آن متأثر بوده باعث شده درآمدهاي شهرداري كاهش پيدا كند.
نائب رييس شوراي اسلامي شهر قم با بيان اينكه كمكهاي دولت كه در سالهاي قبل بخشي از منابع درآمدي شهرداري را تأمين ميكرد نيز با چالش جدي مواجه شده است، يادآور شد: اين موارد كار را مقداري سختتر كرد اما شوراي اسلامي شهر با تلاشي كه مديران شهرداري انجام ميدهند به دنبال آن است كه بتواند اين مشكلات را در قالب سرمايهگذاري بخش خصوصي جبران كند كه اين هم نيازمند تلاش و برنامهريزي است كه جزو اصول راهبردي در بحث مديريت شهري شهر قم در مجموعه شوراي اسلامي شهر قم است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا شوراي شهر زير بار فشار براي انتخاب شهردار خواهد رفت يا نه؟ گفت: مقطع تغيير شهردار به صورت طبيعي فضايي را فراهم ميكند كه گروهها و تشكلها و افراد مختلف پيشنهادات خود را ارائه كنند و ما مشكلي در شنيدن و دريافت پيشنهادات افراد و گروههايي مختلف در بحث انتخاب شهردار نداريم.
بختياري در عين حال تاكيد كرد: مجموعهاي كه به صورت مستقل انتخاب شهردار را بررسي ميكند شوراي اسلامي شهر است و قاعدتاً شورا بر اساس مصالح شهر و منافع مردم و فارغ از نقاط نظرات و فشارهايي كه ممكن است مطرح باشد به وظيفه قانوني عمل خواهد كرد.
وي در پايان با بيان اينكه در حال حاضر كميته هفتنفرهاي از اعضاي شوراي شهر بررسي صلاحيت گزينههايي كه به عنوان شهردار معرفي ميشوند را بر عهده دارند گفت: تا رسيدن به نقطهاي كه منجر به نتيجه شود شايد هنوز فاصله داشته باشيم.ك/1
/8138/ 6133/

هفته نامه گويه در شماره روز دوشنبه گفت وگويي را با نائب رييس شوراي اسلامي شهر با عنوان شورا در انتخاب شهردار مستقل عمل مي كند را منتشر كرده است.
سرخط اخبار استانها
-
وزیر اقتصاد: رفع محرومیت اصل اساسی سند تحول اقتصادی دولت است
کرمان - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه روش رفع…
-
نوری: گام اول وزارت آموزش و پرورش حذف مدارس کانکسی است/فعالیت حضوری مدارس در مهرماه
کرمان - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گام اول این وزارتخانه را حذف مدارس…
-
مرز خسروی هفته آینده به روی زوار اربعین بازگشایی میشود
قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: هفته آینده با بازگشایی…
-
چگونگی آغاز سال تحصیلی برای پایه ابتدایی منوط به تصمیم ستاد ملی کرونا است
رشت _ ایرنا_ معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش درباره چگونگی…