به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی در دیدار با نعمت الله امام زاده، ضمن گفت و گو در خصوص گسترش روابط علمی و فناوری بین تهران و دوشنبه، ایران و تاجیكستان را دو كشورهم فكر، هم زبان و همراه توصیف كرد كه در زمینه های دین و زبان و فرهنگ و آداب و رسوم، مشتركات فراوانی دارند.
وزیر علوم در ادامه افزود : همكاری های علمی مشترك بین دانشگاه های دو كشوربه دو شكل می تواند صورت پذیرد : ادامه تحصیل دانشجویان تاجیكی در مقاطع كارشناسی ارشد و دكترا ، و ایجاد فرصت های مطالعاتی برای استادان دانشگاه های تاجیكستان در دانشگاه های بزرگ ایران . فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه ما تمایل داریم تا دانشجویان بیشتری از كشور تاجیكستان در دانشگاه های ایران تحصیل كنند ، گفت : ما می توانیم به دانشجویانی كه به صورت منتخب برای تحصیل در دانشگاه های ایران پذیرش می شوند علاوه بر اعطای بورس تحصیلی در رشته های زبان و ادبیات فارسی ، در رشته های فنی و مهندسی و فناوری های نوین نیز بورس تحصیلی اعطا كنیم .
در ادامه این نشست نعمت الله امام زاده سفیر جمهوری تاجیكستان در ایران با تبریك فرا رسیدن عید نوروز ، خواستار گسترش بیش از پیش روابط و مراودات علمی فناوری بین دو كشور شد و گفت : هم اكنون 450 دانشجوی تاجیكی در دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران تحصیل می كنند و ما در خواست می كنیم در صورت امكان این دانشجویان در رشته هایی پذیرش شوند كه پس از فارغ التحصیلی بتوانند معضلات بخش های مختلف كشورمان را حل و فصل كنند .
وی افزود : تاجیكستان كشور جوانی است و انتظار حمایت بیشتر در زمینه های مختلف بویژه در بخش علم و فناوری از ایران را دارد و ما معتقدیم دانشجویان تاجیك با تحصیل در دانشگاه های ایران بهتر تعلیم می بینند و از پیشرفت های علمی ایران در زمینه های مختلف به بهترین نحو ممكن بهره مند می شوند .
همچنین در این دیدار حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مركز همكاری های علمی بین المللی وزارت علوم با بیان اینكه طبق توافق نامه منعقده بین دو كشور ، سالانه 200 نفر از دانشجویان تاجیكی می توانند به صورت بورسیه در دانشگاه های ایران تحصیل كنند ، گفت : در خصوص ارتباطات بین دانشگاهی نیز هم اكنون دانشگاه تكنیكی تاجیكستان با دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی و دانشگاه ملی این كشور با دانشگاه تربیت مدرس ارتباطات مناسبی دارند .
فراهنگ**9129 ** 1569

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با سفیر جمهوری تاجیكستان در ایران خواستار تشكیل و برگزاری هرچه سریع تر دومین كمیته علمی مشترك دو كشور با حضور نمایندگان منتخب در راستای عملیاتی كردن مفاد تفاهم نامه های منعقده شد.
سرخط اخبار فرهنگ
-
محمود فاطمی دوبلور پیشکسوت درگذشت
تهران- ایرنا- محمود فاطمی دوبلور پیشکسوت و گوینده فیلم ماندگار «محمدرسولال…
-
پایان هفته کدام گالریها بریم؟
تهران- ایرنا- نمایشگاههایی همچون «حوالی تجریش»، «آفرینش»، «لاهوت»،…
-
مشکل فیلمها بخشیست که اصلا در فیلمنامه وجود نداشته است
تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی…
-
قاضیزاده هاشمی: تشکلهای شاهد و ایثارگر در تدوین قانون برنامه هفتم توسعه مشارکت کنند
تهران- ایرنا- رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: معاونت حقوقی بنیاد…