سم آفلاتوكسین ارمغان نگهداری آجیل در مكانهای نامناسب

زنجان - ایرنا - یكی از اقلام پر مصرف و همیشگی میان عموم مردم به خصوص در آستانه سال جدید و عید نوروز انواع آجیل به شمار می رود كه مصرف درست این ماده مغذی اهمیت بالایی در تامین سلامت افراد دارد.

عرضه و خرید انواع آجیل معمولا در روزهای پایانی سال نسبت به دیگر ایام با شدت بیشتری توسط مشتریان، كسبه و به خصوص دستفروشان انجام می شود كه در این میان كسب اطمینان لازم از سلامت این آجیل ها با دشواری هایی همراه است.

مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینكه محل نگهداری آجیل به لحاظ بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: نگهداری انواع آجیل در محل نامناسب، غیر بهداشتی و گرم احتمال رشد قارچ، كپك و سم آفلاتوكسین را به مراتب افزایش می دهد.

سم آفلاتوكسین ناشی از رشد نوعی قارچ است كه در پسته، بادام و برخی تخمه‌ها دیده می‌شود و برای سلامتی بسیار مضر است.

جمال ناصحی با بیان اینكه بر این اساس توصیه می شود عموم مردم به جای آجیل شور، آجیل خام خریداری كنند، اظهار كرد: وجود كپك و قارچ در آجیل خام به راحتی تشخیص داده می شود در حالی كه در آجیلهای شور این مشكل به سهولت قابل تشخیص نیست.

مدیرگروه بهداشت محیط استان زنجان ادامه داد: متاسفانه در برخی آجیلها افزودنیهای مجاز و غیر مجازی برای دادن رنگ و لعاب بهتر به آنها اضافه می شود كه مصرف آنها می تواند مشكل ساز باشد.

وی ابراز كرد: زمینه فساد آجیلهای بو داده به مراتب بیشتر است و شرایط نگهداری در این امر دخیل است.

ناصحی افزود: مصرف آجیلهای شور همچنین برای مبتلایان به بیماریهای پرفشاری خون، قلبی و عروقی و دیابت مشكلاتی به دنبال دارد كه توجه به این موضوع ضروری است.

وی با بیان اینكه رنگهای متعددی در آجیل ها مورد استفاده قرار می گیرد اظهار كرد: درمجموع رنگهای صنعتی و خوراكی برای سلامتی مضر به شمار می آید.

مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان ابراز كرد: بر این اساس و برای تامین سلامت عموم مردم بهداشت محیط استان نسبت به نمونه برداری از محصولات مختلف به ویژه آجیلهای عرضه شده درسطح شهر در زمان بندی هایی تعیین شده اقدام می كند.

وی اظهار كرد: طی بازرسی كارشناسان بهداشت نمونه های برداشت شده از این محصولات آزمایش می شوند تا سلامت آن تایید شود.

ناصحی افزود: در صورت عدم تایید سلامت محصول علاوه بر ضبط آن، واحد متخلف به مراجع مربوطه معرفی می شود.



** آجیل، بسته بندی بهداشتی ندارد

مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان در ادامه به نبود بسته بندی مناسب و بهداشتی برای آجیل اشاره كرد و گفت: هم اكنون آجیل به صورت سنتی به خریداران عرضه می شود كه كنترل و حفظ سلامتی آنها نیز با دشواریهایی انجام می شود.

ناصحی افزود: براین اساس به عموم مردم توصیه می شود درحد نیاز نسبت به خرید آجیل شب عید اقدام كنند و آجیل خریداری شده را در جای خشك به دور از گرما نگهداری كنند.

وی خاطرنشان كرد: نظارت كارشناسان بهداشت محیط بر مراكز تهیه و توزیع مواد غذایی به ویژه عرضه آجیل با توجه به روزهای پایانی سال هر 10 روز یكبار انجام می گیرد.

به گزارش ایرنا، شهروندان و مسافران می توانند موارد و شكایات احتمالی رااز طریق سامانه 149 یا شماره تلفن 33421017 اطلاع دهند.

برنامه بسیج سلامت نوروزی سال 94 از اول اسفند جاری تا 15 فروردین سال 94 در سراسر كشور اجرا می شود.

6085/7320

سرخط اخبار استان‌ها