به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «رخدادنگار آموزشی هندوستان» (India Education Diary)، «عبدالله» در همایش دانشگاه «جیندال» در هند در باره گفت و گوهای صلح با طالبان نیز گفت: ما هوادار این هستیم كه به شیوه ای شرافتمندانه با طالبان آشتی كنیم، مشروط بر اینكه این آشتی، یك صلح پایدار را تضمین كند.
وی افزود: كمك چین در این زمینه، مورد استقبال ما است، اما مذاكرات صلح باید توسط افغانستان مدیریت شود و همه جانبه باشد.
عبدالله با تاكید بر اینكه روابط هندوستان و افغانستان، در طول تاریخ در سطح ارتباط دو ملت نیز گسترده بوده و دو كشور اشتراكاتی در تمدن هایشان دارند، گفت: دهلی نو پس از سال 2001 میلادی، به پنجمین كمك كننده بزرگ مالی به افغان ها تبدیل شد و افغانستان، پل ارتباطی میان كشورهای سرشار از انرژی در آسیای میانه و هندوستان است.
وی تاكید كرد: اگر كشورهای عضو گروه سارك (اتحادیه همكاری منطقه ای كشورهای جنوب آسیا) بتواند به اجماع برسد و زیرساخت های ارتباطی تقویت شود، دهلی نو از نزدیكی به افغانستان بسیار بهره مند خواهد شد.
عبدالله در باره زمینه های ارتباطی میان دو كشور نیز گفت: هیچ محدودیتی درباره آنچه هندوستان می تواند برای افغانستان انجام دهد، وجود ندارد و هندی ها از نظر راهبردی می توانند در همه زمینه ها، از جمله آموزش، افزایش ظرفیت های انسانی و بخش های امنیتی به افغانستان كمك كنند.
وی به ویژه با اشاره به محرومیت های ناشی از جنگ در افغانستان، گفت: كابل برای گسترش آموزش در كشور، به كمك دهلی نو نیاز دارد.
آساق**9163**1545

تهران - ایرنا - «عبدالله عبدالله» رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان روز دوشنبه گفت: كمك كشورها برای صلح در افغانستان محترم است، اما روند مذاكرات باید همه جانبه باشد و توسط افغانستان مدیریت شود.
سرخط اخبار جهان
-
دبیرکل اکو بر نقش راهبردی بنادر ایران برای آسیای میانه تاکید کرد
تهران - ایرنا - دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی اکو بر نقش بنادر…
-
عطوان: بزرگترین نگرانی اسرائیل گشوده شدن جبهه جولان است
تهران – ایرنا – «عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس مسائل سیاسی جهان…
-
نگرانی آمریکاییها از افزایش بهای اجاره مسکن
تهران- ایرنا- نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد با توجه به نرخ کنونی…
-
انتخابات ریاست جمهوری برزیل؛ یکهتازی «داسیلوا» در نظرسنجیها
تهران- ایرنا- تنور انتخاباتی برزیل از هفتهها پیش داغ است اما رقابتهای…