۱۸ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۴۲
کد خبر: 81534634
T T
۰ نفر
یك مسوول وزارت بهداشت: 11میلیون نوزاد در كشور غربالگری تیروئید شدند

اهواز- ایرنا- رییس اداره غدد و متابولیك وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی كشور با اشاره به اینكه شیوع بیماری كم كاری تیروئید در كشور بسیار بالا است گفت: 11 میلیون نوزاد در كشور از سال 83 تاكنون غربالگری تیروئید شده اند.

به گزارش ایرنا شهین یاراحمدی دوشنبه در حاشیه كارگاه كشوری كم كاری تیروئید در محل هتل نیشكر اهواز در جمع خبرنگاران اظهاركرد: اگر یك نوزاد دچار كم كاری تیروئید باشد امكان ابتلا به عقب ماندگی ذهنی در وی وجود دارد.

وی با اشاره به اینكه این بیماری به راحتی قابل تشخیص نیست گفت:در كشور برنامه غربالگری تیروئید از هفته نخست تولد نوزادان انجام می شود كه در صورت مشكوك بودن ، نوزاد به مدت سه سال زیر نظر پزشك خواهند بود.

یاراحمدی افزود: اجرای این برنامه در برخی از استان های كشور كه احتمال بالا بودن تیروئید در افراد بالا است الزامی شده اما در برخی استان های دیگر اختیاری است.

رییس اداره غدد و متابولیك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: از 11 میلیون نوزادی كه از ابتدای آغاز برنامه (سال 83) مورد غربالگری قرار گرفتند 22 هزار مبتلا به این بیماری بودند كه خوشبختانه همگی درمان شدند.

وی اظهاركرد:در ایران نوزادانی غیر ایرانی نیز در برنامه این غربالگری قرار می گیرند این در حالی است كه در سایر كشورها نوزادان غیر بومی غربالگری نمی شوند.

** كم شدن ید درنمك های مصرفی از عوامل مهم بروز بیماری تیروئید است

رییس اداره غدد و متابولیك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بیان داشت: متاسفانه نمك هایی كه هم اكنون در بازار عرضه می شود بیشتر بدون ید هستند و ارزش غذایی ندارند.

وی گفت: كاهش میزان ید در بدن باعث بروز بیماری كم كاری تیروئید شده و در نوزادان باعث عقب ماندگی ذهنی آنان می شود.

یاراحمدی اظهاركرد: عوامل زیادی در ایران به عنوان كشوری كه شیوع بیماری كم كاری تیروئید در آن نسبت به متوسط جهانی بالا است دخالت دارد.

وی گفت: عوامل دیگری همچون ازدواج فامیلی، استفاده بتادین در زایشگاه ها و یا استفاده خانم ها از بتادین، مشكلات تیروئیدی در زنان باردار و استفاده از داروهای مختلف توسط آنها، افزیش پركلراید آب و عوامل محیطی در بروز بیماری كم كاری تیروئید بسیار موثر است.

یاراحمدی بیان داشت: تحریم ها نیز باعث شد كه با بالا رفتن قیمت ید، كارخانه های تولید نمك كمتر از ید استفاده كنند و نمك ها ارزش غذایی نداشته باشند و بیماری هایی را به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینكه با وزارت رفاه و تامین اجتماعی در اجرای این برنامه هماهنگی هایی انجام شده است گفت: این وزارتخانه كه هزینه های زیادی را برای نگهداری از افراد عقب مانده ذهنی انجام می دهد، می تواند در اجرای این برنامه به وزارت بهداشت كمك كند تا از بروز بیماری عقب ماندگی ذهنی در كشور جلوگیری شود.

این كارگاه یك روزه با حضور جمعی از مسوولان و كارشناسان دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور در اهواز برگزار شد.

7158/6037/6064