به گزارش «تابناك»، سرانجام امروز كانديداهاي پستهاي كليدي كنفدراسيون فوتبال آسيا مشخص و علي كفاشيان با حمايت كشورهاي منطقه مركزي، تنها كانديداي اين منطقه معرفي شد تا نايبرئيسي او در انتخابات پيش روي در ارديبهشت مسجل شود و او در كنار پنج نايبرئيس ديگر و نيز شيخ سلمان بحريني در بالاترين سطح تصميمگيري AFC قرار بگيرند.
پيش از اين، كنفدراسيون فوتبال آسيا براي انتخابات پست نايبرئيسي به پنج منطقه تقسيم ميشد؛ اما در انتخابات پيشروي، منطقه مركزي به مناطق پنجگانه اضافه شد و ايران با توجه به نفوذ بالاتري كه نسبت به ساير كشورهاي اين منطقه داشت با هماهنگي همه كشورهاي عضو، كانديداي پست نايبرئيسي منطقه مركزي در انتخابات پيشرو معرفي شد و سرانجام در ارديبهشتماه، علي كفاشيان در يك انتخابات بدون رقيب به آرزويش ميرسد و يكي از كرسيهاي مهم كنفدراسيون فوتبال آسيا را تصاحب خواهد كرد. اين البته اتفاق مثبتي است و فوتبال كشورمان بعد از سالها، بار ديگر صاحب يك كرسي مهم و تأثيرگذار بينالمللي خواهد شد؛ كرسي كه چندي پيش با شاهكار كفاشيان و عليآبادي از دست رفته بود.
اما اين مسأله علاوه بر اين يك پيام ديگر هم دارد و آن اينكه به احتمال فراوان، فوتبال ايران از ارديبهشتماه به بعد يك رئيس ديگر در رأس خود خواهد ديد و سرانجام عليكفاشيان ساختمان سئول را ترك خواهد كرد. علي كفاشيان در سالهاي حضورش در فدراسيون فوتبال منتقدان فراواني داشت و افكار عمومي هم بعد از عملكرد ضعيف اين فدراسيون در مقايسه با دو رئيس قبلياش، بارها خواستار بركناري او شده بودند. اما علي كفاشيان در همه اين سالها بيتوجه به منتقدان، افكار عمومي و رسانهها با ديپلماسي لبخند كارش را پيش برد، ولي تغيير دولت و در ادامه آن وزارت ورزش، موجب شد تا موقعيت علي كفاشيان در فدراسيون فوتبال متزلزل شود.
محمود گودرزي براي اينكه بفهمد آبش با علي كفاشيان توي يك جوب ميرود يا خير، تنها چند ماه وقت لازم داشت. شركت در جامجهاني برزيل موجب شد تا علي كفاشيان و مدل مديريتياش كاملا از چشم گودرزي بيفتد و وزير بعد از آن حتي تلفنهاي كفاشيان را هم جواب ندهد و او را به حضور نپذيرد. بالا بودن تيغ تعليق اما مانع ميشد تا آنچه مطلوب نظر همه بود در رأس فدراسيون فوتبال اتفاق بيفتد.
در اين ميان اما يك موضوع كفاشيان تيمش را گرفتار كرد. بيانضباطي مالي فراوان كه موجب شد اعضاي مجمع در آستانه برگزاري مجمع ساليانه موضعگيري سفت و سختي در خصوص كفاشيان و گزارش مالي مخدوشش بگيرند و همين موجب شد تا علي كفاشيان خطر حذف را احساس كند، زيرا فهميده بود مجمع ديگر مجمع سابق نيست و اعضاي آن فعالانه در حال اظهار نظر هستند.
اين گونه بود كه شرايط براي قرار دادن كفاشيان در تنگنا در حال فراهم شدن بود و خيليها فكر ميكردند با اعمال نفوذ وزارت ورزش در حكم تاثيرگذارترين عضو مجمع روز سختي در ديماه در انتظار علي كفاشيان است. با اين حال همه چيز در روز مجمع بيسروصدا و آرام گذشت؛ اما بعد از آن بود كه كفاشيان روي ياران نزديكش خط كشيد و نبي و آيتاللهي را از فدراسيون فوتبال كنار گذاشت. به اين ترتيب اين ظن قوت گرفت كه كفاشيان براي ماندن در رأس قدرت، ياران پرانتقاد خود را قرباني كرده است.
اما با ورود مجلس شوراي اسلامي به ماجراي ابهامات مالي فدراسيون و پرونده هوشنگ مقدس، معلوم شد كه اوضاع براي كفاشيان همچنان متزلزل است. او كه در نوزدهم اسفند امسال يك مجمع فوقالعاده در پيش روي دارد با تاكتيك خريد زمان و به تعويق انداختن مجمع، قصد داشت خودش را به انتخابات نايبرئيسي فدراسيون فوتبال برساند تا با كسب كرسي در AFC خيلي آرام و بيسروصدا از فدراسيون كنار بكشد تا هم فشارهاي موجود از سوي نهادهاي بالا دستي روي او كم شود و هم اينكه همچنان در فوتبال ايران نقش پرنگ و تأثيرگذاري داشته باشد.
حالا كه تركيب نامزدهاي انتخابات كنفدراسيون فوتبال آسيا مشخص و نايبرئيسي كفاشيان هم محرز شده است، به نظر ميرسد در روزهاي خيلي نزديك شاهد خداحافظي يكي از سرسختترين و عجيبترين مديران ورزشي كشور با صندلي رياستش باشيم. به نظر دوستي سفت و سخت كفاشيان با شيخ بحريني رئيسكنفدراسيون آسيا چندان براي او و فوتبال ايران هم بد نشده است. البته اين نكته را نبايد فراموش كرد كه هنوز وضعيت كفاشيان و پرونده مالي فدراسيون مشخص نيست.
منبع/ تابناك
اول **
تهران - ايرنا - به نوشته سايت خبري تابناك ،سرانجام با معرفي نامزدهاي پستهاي كليدي كنفدراسيون فوتبال آسيا، نائبرئيسي علي كفاشيان در اين مهمترين نهاد تصميمگير فوتبال آسيا مشخص گشت و به اين ترتيب، گمانهزنيها در خصوص رفتن علي كفاشيان از فدراسيون فوتبال به واقعيت نزديك و نزديكتر شد.