«حسن شريفي» روز پنجشنبه در كارگروه آب، خاك و كشاورزي ساوه افزود: برخي كشاورزان اصفهاني با اجاره اراضي كشاورزي ساوه به نازل ترين قيمت، اقدام به كشت و توليد پياز كرده و سود بالايي را نصيب خود مي كنند.
وي اظهار كرد: كشت پياز نيازمند آبياري غرق آبي سه روز در ميان است و كشت و توليد اين محصول با توجه به وخامت وضعيت منابع ابي ضربه مهلكي است.
وي بيان كرد: هم اكنون 180 هكتار از زمين هاي كشاورزي ساوه به كشت پياز اختصاص دارد كه آب آن از 10 حلقه چاه تامين مي شود.
شريفي با اشاره به اين كه وضعيت آب و منابع آبي در بخش كشاورزي اين شهرستان نگران كننده است، گفت: به كارگيري تدابير لازم براي مقابله با اين بحران از سوي مسوولان و صرفه جويي در خصوص مصرف آب از سوي كشاورزان ضروري است.
وي با بيان اين كه در سال زراعي گذشته در بخش مركزي ساوه 101 ميليمتر بارندگي گزارش شد، اظهار كرد: اين ميزان در سال زراعي امسال 26 ميليمتر بوده است.
وي بيان كرد: در سال زراعي گذشته در بخش نوبران ساوه نيز 156 ميليمتر باران گزارش شد كه اين ميزان در سال زراعي امسال 76 ميليمتر بوده است.
شريفي گفت: هم اكنون با افت منابع آبي در بخش مركزي ساوه رو به رو هستيم به نحوي كه در 10 تا 15 سال گذشته سطح آب در اين منطقه به كمتر از 50 متر رسيده است.
وي با بيان اين كه پياز يكي از محصولات پر آب محسوب مي شود، افزود:مدير جهاد كشاورزي ساوه با اشاره به اين كه توليد پياز الگوي كشت منطقه نيست، گفت: به جاي پياز بايد هدايت الگوي كشت محصولات كشاورزي ساوه به سمت محصولات كم آب بر باشد.
شهرستان ساوه دومين شهر پرجمعيت استان مركزي است كه در حيطه كشاورزي محصولات انار، طالبي آن شهرت ملي دارد.ك/2
7337/560/
ساوه - ايرنا - رييس اداره جهاد كشاورزي شهرستان ساوه گفت: كشت پياز به عنوان محصول آب بر با شرايط اقليمي خشك اين شهرستان همخوان نيست و بايد با توجه به بحراني بودن مديريت آب از الگوي كشت اين منطقه حذف شود.