۲۳ دی ۱۳۹۳، ۱۵:۵۴
کد خبر: 81463253
T T
۰ نفر
شهرداران به دنبال راهكارهایی برای خلق درآمد باشند/سیاست توجه به شهرهای كوچك درست است

تهران-ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این كه در مجلس این نوع نگاه كه بخواهد شهرداری‌ها را دولتی كند، وجود ندارد، گفت: بهتر است شهرداران به جای امید داشتن به بودجه‌های دولتی به دنبال راهكارهای عملیاتی برای خلق درآمدهای جدید و ایجاد توسعه در پروژه‌های عمرانی باشند.

به گزارش ایرنا، خانه ملت روز سه شنبه از دیدار شهرداران كلانشهرهای كشور با «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی خبر داد كه در آن، مسایل و مشكلات مربوط به بودجه شهرداری‌ها در لایحه پیشنهادی بودجه سال 94 مطرح شد.

رییس مجلس شورای اسلامی در این دیدار افزود: در مجلس نگاهی كه شهرداری‌ها را دولتی كنند، وجود ندارد اما این كه در مجلس به شهرهای كوچك بیشتر توجه می‌شود، درست است چرا كه در این رابطه مطالبات بسیاری وجود دارد.

لاریجانی ادامه داد: مباحث و نگرانی‌هایی كه درخصوص كاهش درآمدهای شهرداری‌های كلانشهرها مطرح شد قابل قبول است چرا كه مخارج و هزینه‌های شهرداری‌های كلانشهرها بسیار زیاد است.

وی با بیان این كه شهرداری‌های كلانشهرها پیشنهادات خود در مورد بودجه 94 و سایر مسایل را به صورت مكتوب ارایه كنند،‌ اظهار داشت: پیشنهاداتی كه در مورد بودجه وجود دارد را از طریق كمیسیون عمران مجلس مطرح و پیگیری كنید تا در كمیسیون تلفیق بررسی شود.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان كرد: یك نفر به عنوان نماینده از طرف كل شهرداری‌های سراسر كشور برای حضور در صحن مجلس و كمیسیون تلفیق معرفی شود.

لاریجانی تاكید كرد:شما باید به جای این كه به دنبال گرفتن پول از دولت باشید، باید تا می‌توانید به منظور پیشبرد كارهای عمرانی از فاینانس استفاده كنید تا انشاالله در سال‌های آینده اوضاع بهبود یابد.





**لایحه درآمدهای پایدار به مجلس ارایه شود

«محمد باقر قالیباف» شهردار تهران در این جلسه با بیان این كه امیدواریم موارد مطرح شده در این جلسه در كمیسیون تلفیق و جلسه علنی مجلس پیگیری شود، گفت: متاسفانه در 10 سال گذشته یك نوع ذهنیت غلط نسبت به كلانشهرها ایجاد شده است كه در حال از بین بردن كارآمدی شهرها است و مشكلات زیادی را برای آن‌ها به وجود آورده است.

وی تصریح كرد: احساس دولت ها این است كه كلانشهرها و شهرهای بزرگ، شهرهای پرپولی هستند كه نمی‌ دانند این منابع را چگونه خرج كنند و در كنار آن‌ها شهرهای كوچك، پرنیاز و فقیری وجود دارد.

شهردار تهران تاكید كرد: رویكرد دولتی كردن شهرداری‌ها از 6 سال پیش آغاز شد و جالب این است كه این گونه پیشنهادها به تصویب مجلس هم می‌رسد و به نوعی می‌توان گفت تحت تاثیر رویكرد دولت تغییر نگاه در مجلس ایجاد شده است.

وی با یادآوری این كه برخی نمایندگان چون نگاه قشری و محلی دارند از مسایل و مصالح ملی غافل می‌شوند، افزود: این نوع نگاه و ذهنیت غلط نسبت به كلانشهرها آسیب‌های بسیاری را به دنبال دارد كه باید هر چه زودتر اصلاح شود.

شهردار تهران ادامه داد: شهرهای كوچك مهم‌ هستند، اما باید در نظر داشت نباید حقوق مردم كلانشهرها به بهانه توجه به شهرهای كوچك ضایع شود و در پیش گرفتن چنین نگاهی مفاسد اداری و سیاسی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینكه به علت شفاف نبودن برخی از قوانین شهرداران با مشكلات متعددی مواجه می‌شوند، گفت: اجرایی نشدن برخی از قوانین مصوب یكی دیگر از دغدغه‌های شهرداران است كه امیدواریم برای رسیدگی به این موضوع اقدامات لازم انجام گیرد.



**وجود 500 هزار خانه خالی در تهران

قالیباف در جمع بندی نهایی این نشست و دغدغه‌های شهرداران كلانشهرهای كشور گفت:اصلاح بندهایی از لایحه بودجه 94 در كمیسیون تلفیق و اجازه حضور یك نماینده از طرف شهرداری‌های سراسر كشور در جلسات این كمیسیون و همچنین در جلسه علنی مجلس یكی از خواسته‌های شهرداری‌ها است.

شهردار تهران با بیان این كه در كشور منابع بسیاری وجود دارد، افزود: تا زمانی كه شهرداری‌ها پای كار نیایند دولت نمی‌تواند وصول مالیات را به صورت كامل انجام دهد، بنابراین اجازه می‌خواهیم لایحه درآمدهای پایدار از سوی شهرداری‌های كشور تا پایان سال ارایه شود و در دستور كار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

قالیباف با یادآوری این كه در تهران بیش از 500 هزار خانه خالی وجود دارد، افزود: با این وجود هر روز مسكن‌های جدید ساخته می‌شود كه این وضعیت به اقتصاد كشور صدمه می‌زند، در حالی كه شهرداری‌ها می‌توانند این خانه‌های خالی را شناسایی و از مالكان آن‌ها مالیات محلی دریافت كرده و به عنوان مثال برای بافت‌های فرسوده هزینه كنند.

سیام(1)**2021**1429
۰ نفر