۲۴ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۳۸
کد خبر: 81426965
T T
۰ نفر
امام جمعه مشهد: خطر متحجرین برای جامعه اسلامی از وهابیون بیشتر است

مشهد – ایرنا – امام جمعه مشهد گفت: خطر و ضرر عناصر متحجر در نظام اسلامی امروز به مراتب بیشتر از وهابیون و تكفیری هاست.

به گزارش ایرنا، آیت الله 'سید احمد علم الهدی' روز دوشنبه در مراسم گشایش سومین دوره از مسابقات سراسری قرآن كریم ویژه كاركنان مراكز آموزش فنی و حرفه ای كشور در مشهد افزود: جریان تحجر جامعه اسلامی را تهدید می كند.

وی بیان كرد: در جامعه اسلامی امروز افراد متحجر بسیاری هستند كه نماز و قرآن می خوانند و حافظ و قاری قرآن می باشند اما در زندگی سیاسی و اجتماعی خود یك سكولار محض هستند.

وی گفت: ضرر یك سكولار ضدانقلاب غرب زده برای نظام اسلامی و دین اسلام كمتر از یك نمازخوان، روزه گیر، قرآن شناس یا حافظ قرآن است كه دین را جدا از سیاست می داند و در چالشها و وقایعی كه برای انقلاب اسلامی می افتد خود را مسوول نمی داند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در كشور ما حافظان و قاریان بسیار هستند كه در هیچ یك از جریانات سیاسی و اجتماعی مربوط به انقلاب مشاركت نمی كنند، این افراد 'عبدالله عمر' عصر حاضر هستند كه می توانند در لباس روحانیت یا با برند دین حضور پیدا كنند.

آیت الله علم الهدی به نقش آفرینی قرآن در عرصه زندگی انسانها اشاره كرد و گفت: قرآن كریم كنترل كننده احساسات انسانهاست و هیجانات روحی را در مسیر عقلانی و ارزشی قرار می دهد و در هدایت حركات و رفتار انسانها نقش ارزنده ای دارد.

وی بیان كرد: موتور محرك رفتاری هر انسان، احساسات وی می باشد كه در پاره ای اوقات بخشی از رفتارها در جریان احساسات جدیت خود را از دست می دهند.

وی افزود: بخشی از اعمال و حركات ما را احساسات محض تشكیل می دهند و هیجاناتی كه در رفتار ما بدون رهنمود عقلانیت بروز پیدا می كند، حالت جدی ندارد، قابل كنترل و تعدیل نیست و آثار منفی آن از بیشتر از آثار مثبت است.

امام جمعه مشهد گفت: مفاهیم قرآنی در احساسات و رفتار افراد مانوس با قرآن تاثیر می گذارد و در زمان فوران احساسات، آموزه های قرآنی نه تنها كنترل احساسات را برعهده می گیرد بلكه آن را در مسیر درست هدایت می كند و حركات و رفتار را واقعی می سازد.

وی افزود: انسانهای قرآنی كمتر كارهای عبث انجام می دهند و هرگز نفسانیات در حوزه احساسات آنان نفوذ نمی یابد لذا موسسات و مراكزی كه قرآن محوری را در اولویت كار خود قرار می دهند در عرصه مدیریت انسانی، به موفقیت بیشتری دست می یابند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به محتوای ارزشی حشر با قرآن كریم گفت: قرائت، حفظ و درك مفاهیم قرآن محتوای آن را با عقل و بینش انسان گره می زند و اندیشه چنین فردی با یك نورافكن قوی و نیرومند در مسیر زندگی حركت می كند و حوزه های خواسته هایش روشن است.

آیت الله علم الهدی افزود: گرایش های سیاسی و اجتماعی فرد مانوس با قرآن نیز هیچ گاه منحرف نیست هرچند این عدم انحراف به معنای معصومیت آنان نمی باشد.

وی با بیان اینكه انگیزه در حفظ و قرائت قرآن كریم بسیار اهمیت دارد، اظهار كرد: اگر گرایش و توجه به قرآن در یك انگیزه معنوی و الهی تبیین نشود و با نگرش مادی غیرخدایی به قرآن پرداخته شود، این قرآن خوانی و قرآن دانی به گمراهی انسان می انجامد و ضلالت و شقاوت وی را در پی دارد.

وی ادامه داد: قاتل حضرت امام علی (ع) یك قرآن دان و قرآن شناس بود، 'عمربن سعد' نیز اهل عبادت بود و به خاطر شهادت حضرت امام حسین (ع) اشك ریخت اما این قرآن دانی و این اشك ریزی، فرد را مسلمان واقعی و پیرو امام حسین (ع) نمی كند.

امام جمعه مشهد با بیان اینكه قرآن منهای عترت مضل است و انسان را گمراه می كند، افزود: اگر قرآن دانی و قرآن شناسی امتیاز بود بنی امیه كه قرآن دان بودند و اهل بیت (ع) را آزار دادند، اینك مورد لعن و نفرین مسلمانان قرار نمی گرفتند.

وی گفت: قرآن دانی و قرآن شناسی به تنهایی برای رسیدن به سعادت كافی نیست همان طور كه پیامبر اسلام (ص) فرمودند 'من دو چیز را در بین امتم به امانت می گذارم كه آن قرآن و بعد عترت و اهل بیت (ع) است كه اتصال به آنها شما را سعادتمند می سازد.'

آیت الله علم الهدی افزود: قرآن، ماده عملیات هدایت انسان و عترت، شیوه و نیروی انجام عملیات هدایت است لذا ماده هدایت منهای نیروی عملیات هدایت بشریت، هدایتگر نیست.

وی بیان كرد: قرآن دانان و قرآن شناسان واقعی و وابستگان به اهل بیت و عترت پیامبر اسلام (ص) كسانی هستند كه در خط اهل بیت (ع) باشند و اندیشه ائمه اطهار (ع) و آیات قرآن كریم را در زندگی خود جاری سازند.

وی افزود: قاریان و حافظان قرآن كریم باید توجه داشته باشند كه قرآن دانی برایشان غرور قرآنی ایجاد نكند كه از وابستگی به عترت غافل شوند، قرآن شناسی باید با معارف اهل بیت (ع) آمیخته شود.

7489 / 664