۱۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۲
کد خبر: 81417186
T T
۰ نفر
روحانيت در مسائل مرتبط با وقف حضور جديتري داشته باشد

قم - ايرنا - رييس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور گفت: روحانيت در مسائل مرتبط با وقف و خيريه ها حضور جديتري داشته باشد.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين 'علي محمدي' روز يكشنبه در همايش 'وقف و حوزه هاي علميه' در سالن اجتماعات مدرسه دار الشفاء قم اظهار داشت: هرجا غيبت علما بوده، آن عرصه را ديگران به دست گرفته اند و متاسفانه پس از انقلاب اسلامي در مساله وقف حضور جدي و فعال نداشته ايم.

وي خاطرنشان كرد: در رابطه با خيريه ها نيز حضور روحانيان در اين عرصه كمتر است، آنان بايد در مسائل مرتبط با وقف و خيريه ها حضور جديتري داشته باشند تا مردم را در اين مسير ارزشمند هدايت كنند.

وي با اشاره به وجود وقفنامه هايي در كشور با قدمت بيش از يك هزار سال اظهار كرد: اين امر نشاندهنده تاريخ پرافتخار كشور ماست كه به بركت حوزه هاي علميه

شكل گرفته است.

رييس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور برهم افزايي، مشاركت، همدلي، صميميت و ياري نهادهاي گوناگون در مساله وقف تاكيدكرد وگفت: اين امر به ما قدرت بيشتري براي انجام عمل مي دهد.

وي به زمين موقوفه اي كه حدود 50 سال معطل مانده بود، اشاره كرد و گفت: با همكاري چند دستگاه يك بيمارستان تخصصي مهم براي موسسه رويان ساخته شد تا يك حركت علمي پيشرفته و مهم براي سلامت جامعه انجام شود كه مورد تقدير رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز قرار گرفت.

وي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به فرمايش هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره ' اقتصاد مقاومتي ' اظهار كرد: وقف مي تواند يكي از مولفه هاي اقتصاد مقاومتي باشد چرا كه يكي از مولفه هاي اقتصاد مقاومتي، مردمي كردن آن است.

رييس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور گفت: اگر مي خواهيم مشكلات اقتصادي جامعه و حوزه هاي علميه را رفع كنيم، يكي از راه هاي آن توجه به مساله ' وقف ' است.

وي با بيان اينكه بايد نگاه كلان به سرمايه وقف در كشور داشته باشيم و نيازهاي امروز جامعه را دريابيم، گفت: بخش عمده اين سرمايه در خدمت دين و ديانت است كه از آن جمله مي توان به بيش از 70 هزار مسجد، 12 هزار حسينيه و مدارس مختلف وقفي در سطح كشور اشاره كرد.

وي بر ارتباط بيشتر بين دستگاه هاي وقف و متوليان آن تاكيد كرد و گفت: تعداد بسياري از متوليان به خوبي موقوفات را اداره مي كنند ولي برخي از آنها نيز اين كار را انجام نمي دهند، از اينرو لازم است كه نگاه دوباره اي در رابطه با مديريت وقف و متوليان آن انجام شود.

محمدي با بيان اينكه در غرب مراكز تجاري بزرگ را وقف مي كنند، خاطر نشان كرد: بايد براي مسائل ديني، مذهبي و پژوهشي موقوفه هاي كلاني را درست كنيم تا عوايد آن در خدمت دين و پژوهش باشد.

رييس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور با اشاره به ايجاد ' اوراق وقف ' اظهار كرد: با ايجاد چنين اوراقي همگان مي توانند در زمينه وقف مشاركت داشته باشند و مساله وقف فقط به افراد داراي تمكن مالي بالا اختصاص نيابد.

وي برگزاري اين همايش را يكي از دستاوردهاي اقدامات هماهنگ توسط حوزه علميه و اين سازمان برشمرد و گفت: 500 هزار صفحه وقفنامه توسط كاركنان اين سازمان مطالعه و در سامانه اي به همين منظور جمع آوري شده كه در اين زمينه سه ميليون و 961 هزار و 200 نفر ساعت براي اين كار وقت صرف شده است.

وي با تاكيد بر اينكه امروز موقوفات بر اساس نيت واقفان اجرا مي شود، اظهار كرد: اطمينان مي دهيم تا آنجا كه اسناد، مدارك و اطلاعات لازم را داريم بر اساس وظيفه شرعي به نيت واقفان عمل كنيم و اگر خطايي بوده است به ما تذكر داده شود.

رييس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور يكي از مهمترين وظايف اين سازمان را ' عمل امينانه ' نسبت به نيت واقفان دانست و خاطر نشان كرد: 400 هزار روحاني در اين سازمان مشغول به كار هستند.

اين همايش با حضور آيت الله ' سيد هاشم حسيني بوشهري ' مدير حوزه هاي علميه كشور، برخي اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، فضلا، مديران، استادان و طلاب حوزه علميه برگزار و در پايان اين آيين نيز، از جمعي از واقفان حوزوي تجليل شد. ك/2

7406/ 550/