۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۱۴:۰۰
کد خبر: 81387026
T T
۰ نفر
وجود رقباي متعدد در بازار آسياي ميانه فرصتي براي ارتقا كيفيت كالا است

مشهد - ايرنا - استاندار خراسان رضوي گفت : وجود رقباي متعدد در بازارهاي آسياي ميانه مي تواند فرصتي براي ارتقا كيفيت كالاها ؛ خدمات و توسعه استان و حضور در منطقه باشد.

عليرضا رشيديان روز شنبه در نشست خبري در تشريح دستاوردها و نتايج سفر چهار روزه خود و هياتي از استان خراسان رضوي به تاجيكستان افزود: براي آنكه اشتغال و توليد در كشور رونق يابد بايد به بازارهايي كه مزيت هاي ويژه اي براي صادرات دارد توجه جدي شود.

وي با تاكيد بر اينكه بدون توجه به اين بازارها نمي توان توسعه اقتصادي مناسب را در خراسان رضوي داشت، اظهار كرد : بر اين مبنا انجام برخي اقدامات از جمله برگزاري نمايشگاه در بازارهاي سنتي هدف برنامه ريزي شد كه تاكنون از شش نمايشگاه ، چهار مورد آن در اين كشورها برپا شده است.

استاندار خراسان رضوي گفت: چهارمين نمايشگاه طي هفته گذشته در دوشنبه پايتخت كشور تاجيكستان در وسعت دو هزار و 500 متر با 84 واحد توليدي و صنعتي و خدمات فني و مهندسي از جمهوري اسلامي ايران با محوريت خراسان رضوي برگزار شد.

وي با بيان اينكه هيات خراسان رضوي هم طي برگزاري اين نمايشگاه نشست ها و جلساتي رابا بخش خصوصي و دولتي اين كشور در زمينه توسعه مبادلات بازرگاني و اقتصادي داشت ،ادامه داد : هدف از اين اقدام و برپايي نمايشگاه هايي از اين دست مي تواند سهم و نقش استان را از بازار سنتي مطرح براي خراسان رضوي كه طي سال هاي اخير به علل مختلف كاهش يافته را دوباره احيا كرده و توسعه دهيم.

وي توضيح داد : جايگاه استان خراسان رضوي در تاجيكستان كه تا چند سال قبل شريك دوم تجاري اين كشور بود اينك به رده چهارم و پايين تر از آن رسيده و تلاش مي شود با يك تعامل و همكاري منسجم با بخش خصوصي اين نقش و حضور دوباره احيا شود.

استاندار خراسان رضوي گفت: بدين منظور طي جلساتي با بخش خصوصي استان كه توانمندي ها و ظرفيت هاي بالايي دارند ، انجام و با حضور در تاجيكستان در نشست هاي متعدد بخش خصوصي و دولتي دو طرف بررسي شد.

وي از جمله ظرفيت هاي استان را در حوزه صدور خدمات فني و مهندسي عنوان و ذكر كرد : وجود 25 هزار مهندس و متخصص و شركت هاي توانمند با تجارب خوبي از فعاليت در كشورهاي منطقه در اين حوزه مي تواند فرصتي ارزشمند در توسعه مبادلات در اين بخش باشد و بدين منظور تعاملات خوبي با طرف تاجيكي انجام شد.

به گفته وي ، بدين منظور طي اين سفر دفتر صدور خدمات فني و مهندسي خراسان رضوي در تاجيكستان راه اندازي و نشستي هم با فعالان صدور خدمات فني و مهندسي دو طرف برگزار شد.

وي نشست با تجار و مهندسين اقتصادي و تجاري ايران در تاجيكستان را براي هماهنگ سازي و انسجام بخشي فعاليت ها و ايجاد تعامل منطقي را از ديگر بخش هاي اين سفر عنوان كرد و افزود : امروز بخش مهمي از صادرات كشور به آسياي ميانه از خراسان رضوي انجام مي شود و اين تعامل و هماهنگي در فعاليت ها از جمله ضروريات است.

وي افزود: پيگيري برخي مباحث در ديدار با معاون وزير امور خارجه تاجيكستان براي تسهيل صدور رواديد و ويزاي تجار ايراني، افزايش زمان اقامت تجار و مهندسين ، ارتقا دفتر نمايندگي كنسولي تاجيكستان در مشهد و برخي مشكلات سرمايه اي بود.

رشيديان با اشاره به زنداني بودن هفت راننده خراساني در تاجيكستان گفت : با توجه به اينكه به تخلفات آنها رسيدگي شده با نبود قراردادي براي استرداد مجرمان بين دو طرف درخواست شد و مقرر گرديد براي استرداد و عفو اين زندانيان و يا گذراندن ادامه محكوميت شان در ايران ، همكاري كنند.

استاندار خراسان رضوي گفت: قول مساعد از سوي مسوولان تاجيكستان هم داده شد.

***افزايش 200 واگن بظرفيت ريلي در انتقال كالاهاي صادراتي خراسان رضوي به تاجيكستان

وي از ديگر مباحث جدي مورد توجه در اين سفر را ترانزيت دانست و گفت : در زمينه مسائلي كه در حوزه ترانزيت و صادرات و واردات جاده اي بين دو طرف وجود دارد مباحثي مطرح شد و در بحث جايگزيني آن با بخش ريلي هم مذاكراتي صورت گرفت.

رشيديان عنوان كرد: بدين منظور مقرر شد ظرفيتي به ميزان 200 واگن را تاجيكستان در اختيار خراسان قرار دهد تا براي انتقال كالا بهره گرفته شود ضمن آنكه براي هزينه اي يك سر خالي آمدن اين واگن ها هم تخفيف 26درصدي براي صادرات كالاهاي تاجيكي كه از خاك ايران عبور مي كند،در نظر گرفتته شد.

وي افزود : تلاش مي شود با اين تخفيف ورود اين واگن ها اقتصادي شده و ضمن انجام صادرات آنها از طريق خاك و راه آهن جمهوري اسلامي در بازگشت زمينه صدور كالاهاي ايراني فراهم و مشكلات موجود كمتر شود.

استاندار خراسان رضوي تصريح كرد : در حوزه ترانزيت جاده اي و ريلي مباحث ديگري هم در حال پيگيري است كه از جمله آنها بهره گيري از جاده هاي ترانزيتي افغانستان براي صدور كالا به تاجيكستان است.

وي ابراز اميدواري كرد : بايد در زمينه توسعه راه آهن خواف به غوريان و تداوم آن از افغانستان به آسياي ميانه هم اقدامات جدي صورت گيرد زيرا اين مسير مي تواند بعنوان راهكاري جايگزين مسير موجود بهره گيرد.

***كشت فراسرزميني از جمله مباحث مورد پيگيري با توجه به بحران آب خراسان رضوي

وي در ادامه با اشاره به بحران آب استان خراسان رضوي گفت: 23 دشت آبي استان روي خط بحران هستند كه تاكنون با همكاري خوب بخش هاي مختلف امسال را به خوبي پشت سر گذاشتيم اما از جمله راهكارها در اين حوزه مديريت آب در بخش كشاورزي است كه بيشترين مصرف را دارد.

وي در اين راستا علاوه بر استفاده از روش هاي نوين آبياري ، اصلاح الگوي كشت و محصولات كم آبي و مانند آن ، بهره گيري از راهكار كشت فراسرزميني عنوان و ذكر كرد: بدين منظور توافق هايي با دولت هاي تاجيسكتان و قزاقستان براي استفاده از ظرفيت آب و زمين در اين دو كشور انجام شده است.

رشيديان افزود : بررسي و پيگيري اين ظرفيت در اين سفر هم از جمله مباحث بود كه اميدواريم هر چه سريعتر به نتيجه برسد.

وي در بحث ورود آب از تاجيكستان هم گفت : مزيت برتر ما به جاي انتقال آب از يك كشور خارجي ، بهره گيري از ظرفيت هاي داخل كشور چون درياي عمان كه منبعي لايزال است مي باشد كه بايد بتوانيم آن را پيگيري كنيم.

وي ادامه داد: در عين حال با طرف تاجيكي هم مذاكراتي پيش از اين انجام شده و طي اين سفر هم موضوع به صورت كلي مطرح شد.

وي در ادامه با اشاره به اينكه امروز 45 درصد صادرات به تاجيكستان توسط خراسان رضوي انجام مي شود ، ادامه داد : با توجه به ظرفيت ها و توانمندي هاي دو طرف در حوزه هاي مختلف و اشتراكات فرهنگي ، زباني و قومي بايد در حوزه تعاملات و ارتباطات با تاجيكستان كار بيشتر و گسترده تري انجام شود.

وي با بيان اينكه برخي تصميمات اتخاذ شده در كشور طي دوره هاي قبل موجب شده جايگاه كشور در بازارهايي چون آسياي ميانه بي ثبات و متزلزل شود يا آن ها را از دست دهيم ، گفت : امروز بايد تلاش ها بر توسعه و تثبيت حضور در بازارها متمركز شود و بازرگانان و تجار هم در صدور كالاها به لحاظ كيفيت و تناسب آنها با نياز و ذائقه بازار بصورت آگاهانه ، هدفمند و سازمان يافته اقدام نمايند.

2713/522
۰ نفر