۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۵:۳۰
کد خبر: 81367250
T T
۰ نفر
مشاركت فعال مردم در حفاظت از عرصه هاي طبيعي، رويكرد محوري دولت است

سنندج - ايرنا - مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري با اشاره به ضرورت فعاليت نهادهاي مردمي در زمينه حفاظت از عرصه هاي مرتعي، گفت: يكي از سياست هاي محوري دولت زمينه سازي براي مشاركت مردم در حفاظت از عرصه هاي طبيعي است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، 'بهمن افراسيابي' روز سه شنبه در كارگاه آموزشي بررسي پروژه هاي حفاظت و حمايت منابع طبيعي در سنندج، افزود: بدون حضور و مشاركت مردم، نمي توان شاهد تحقق اهداف و برنامه هاي موردنظر در زمينه حفاظت و حراست از عرصه هاي طبيعي و جنگلي كشور بود.

وي با بيان اينكه در عمل و نه در شعار معتقد به حضور و مشاركت جدي مردم در برنامه هاي حفاظت و صيانت از جنگل ها و مراتع هستيم، اظهار كرد: واگذاري طرح ها و برنامه هاي حوزه حفاظت از عرصه هاي طبيعي به مردم و بهره برداران از جمله رويكردهاي دولت است.

وي با اشاره به اينكه دولت يازدهم توجه ويژه و خاصي به بحث حفاظت از منابع طبيعي دارد، گفت: در همين ارتباط به دنبال تعريف راهبرد جديد و جايگاه منطقي براي حفاظت از جنگل ها و مراتع با هدف استفاده بهينه از ظرفيت هاي مردمي در اين بخش هستيم.

افراسيابي با اشاره به اينكه امسال 150 ميليارد ريال اعتبار براي حوزه حفاظت و حمايت از منابع طبيعي در كشور اختصاص يافته، گفت: اين رقم در مقايسه با اعتبارات سال هاي گذشته افزايش چشمگيري داشته و

تاكنون 28 درصد از اين اعتبار تخصيص يافته است.

مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري، با اشاره به اينكه اعتقادات سنتي در حوزه حفاظت از منابع طبيعي را بايد كنار بگذاريم، تصريح كرد: نياز جامعه امروز در مقايسه با گذشته تغيير كرده و تخريب، زمين خواري و آسيب به عرصه منابع طبيعي نيز افزايش يافته است.

وي با اشاره به اينكه نقشي براي مردم و بهره برداران در جهت حمايت و حفاظت از منابع طبيعي تعريف نشده، گفت: دولت به تنهايي و بدون مشاركت مردم نمي تواند از منابع طبيعي حفاظت كند.

افراسيابي بر ضرورت توجه و حفاظت از منابع طبيعي تاكيد كرد و افزود: وضعيت منابع طبيعي كشور باتوجه به شاخص هاي موجود و با وجود تلاش هاي بسيار زياد، خيلي خوب نيست و توجه بيشتري مي خواهد.

مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري كشور، با اشاره به شاخص هاي اين حوزه از جمله افت شديد آب هاي زيرزميني، وضعيت پوشش گياهي، ريزگردها، طوفان هاي شن و خاك، خشك شدن چشمه ها و قنوات، افزود: اين شاخص ها بر روي وضعيت منابع طبيعي كشور تاثير گذاشته و ضرورت توجه بيشتر را مي طلبد.

كارگاه آموزشي سراسري بررسي پروژه هاي حفاظت و حمايت منابع طبيعي به ميزباني اداره كل منابع طبيعي استان كردستان از امروز(سه شنبه) در سالن اجتماعات هتل جهانگردي سنندج آغاز و تا فردا ادامه دارد.

7346/570/ 1625
۰ نفر