به گزارش ايرنا از اداره كل روابط عمومي و امور بينالملل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، محمدحسين فرجو در دومين نشست تخصصي نمايشگاه كودك اظهار داشت: واردات اسباببازي به كشور تا سال 81 ممنوع بود و تمام اسباببازي و عروسكهاي موجود در كشور به صورت قاچاق وارد ميشد.
وي افزود: از سال 81 كه شوراي نظارت، واردات قانوني اسباب بازي را آزاد اعلام كرد در شورا هياتي مميزي براي نظارت بر واردات اسباببازي تشكيل شد.
فرجو ادامه داد: براساس آمار، مردم ايران در انتهاي فهرست خريد اسباببازي براي كودكان خود قرار دارند و سرانه خريد اسباببازي براي كودكان ايران پنج دلار است.
دبير شوراي نظارت بر اسباببازي تصريح كرد: در صدر اين جدول آمريكا با سرانه 350 دلار، سوئيس و سوئد با سرانه 250 دلار در رتبه دوم قرار گرفته اند و چين كه خود يكي از بزرگترين توليدكنندگان است با سرانه سالانه 6.5دلار جز كشورهاي انتهايي محسوب ميشود.
فرجو گفت: اسباببازيهاي گران قيمت الزاما اسباببازي خوبي محسوب نميشود.
وي از نداشتن روز ملي اسباببازي در كشور انتقاد كرد و از مسوولان آموزشي و پرورشي خواست براي گسترش فرهنگ استفاده از اسباببازي در جامعه، روزي را به نام روز اسباببازي انتخاب كنند.
آزاده بيات محقق و پژوهشگر كودك و نوجوان نيز در اين نشست گفت: بحث سرگرمي و اسباببازي، بحث فوقالعاده خطير و مهمي است.
وي افزود: بازي در وجود بشر نهادينه شده و ارتباطي با سن افراد ندارد بنابراين بازار بزرگي پيش روي توليدكنندگان اسباببازي وجود دارد كه ميتوانند از آن به بهترين شكل بهره ببرند.
بيات ادامه داد: مشكل در نگاه توليدكنندگان به محصولات و عدم شناخت نسبت به مشتريان بالقوه است.
اين محقق و پژوهشگر كودك و نوجوان تصريح كرد: توليدكنندگان داخلي نبايد فرصت طراحي وخلاقيت را از طراحان و دوستداران كودك و سرگرمي بگيرند.
«جوانشير بنياب» يكي از توليدكنندگان اسباببازي ايراني نيز در اين نشست گفت: از سال 61 وارد اين حوزه شدم ولي از همان زمان با كمبود صنعتكار و نيروي زبده، بازار ارايه، فروش و عدم استقبال خريدار داخلي روبرو شدم.
وي افزود: مشتريان و كودكان ايراني ذائقهشان با انيميشنهاي خارجي تغذيه ميشود به همين دليل از طرحهاي بومي ملي استقبال نميكنند كه اين امر باعث بيرونق شدن توليد داخلي شده است.
بنياب ادامه داد: عدم حمايت بانكها و بخش دولتي از صنعت اسباببازي و توليدكنندگان ايراني دليل اصلي عدم سرمايهگذاري بخش خصوصي است.
فراهنگ**7364**1440
تهران ايرنا- دبير شوراي نظارت بر اسباببازي گفت: كودكان ايران با فقر اسباببازي روبرو هستند.