۱۶ شهریور ۱۳۹۳، ۱۸:۵۶
کد خبر: 81303622
T T
۰ نفر
عملكرد جمهوری اسلامی ایران در بحران عراق مسوولانه بود

تهران- ایرنا- مدیركل خلیج فارس وزارت امور خارجه گفت: عملكرد جمهوری اسلامی ایران در بحران عراق بدون شك مسوولانه بود و همین امر باعث شد تا روابط دو كشور بیش از پیش تحكیم یابد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد فرازمند عصر یكشنبه در همایش بررسی تحولات عراق و پیامدهای آن بر ایران و منطقه افزود: جهان عاری از خشونت و افراطی گری، رویكرد تعاملی و اعتقاد به دیپلماسی برد- برد سه مفهوم كلیدی در سیاست خارجی دولت یازدهم است.

وی با بیان اینكه مهمترین چالش بین المللی ، تروریسم است اظهار داشت: غرب تا زمانی كه داعش به مرزهای كردستان حمله نكرده بود، در برخورد با تروریسم تعلل كرد و پس از ورود آنان به مرزهای كردستان ، بتدریج احساس خطر كردند.

مدیركل خلیج فارس وزارت امور خارجه گفت: از ابتدای بحران عراق، جمهوری اسلامی ایران از كمك به این كشور دریغ نكرد و نتیجه این اقدام مدبرانه، دوستی بیشتر عراق و جمهوری اسلامی ایران است چرا كه فرصت طلبی در روابط خارجی ما جایی نداشت.

فرازمند افزود: امروز سنی های عراق بیش از شیعه ها خواستار كمك سیاسی و امنیتی ایران هستند.

وی ادامه داد: وقتی كردستان مورد هجوم قرار گرفت جمهوری اسلامی ایران اولین كشوری بود كه به كمك كردها شتافت.

مدیركل خلیج فارس وزارت امور خارجه گفت:‌ در بحران عراق جمهوری اسلامی ایران هم در عرصه سیاسی و هم در عرصه امنیتی مسوولانه عمل كرد

فرازمند با اشاره به سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به عراق این سفر را موفق توصیف كرد و افزود: در این سفر وی با حدود 40 شخصیت دیدار داشت كه همه آنان از موضع و كمك جمهوری اسلامی ایران به عراقی ها در سطح امنیتی و سیاسی تشكر كردند.

وی ادامه داد: ما با این رویكرد عاقلانه می توانیم در گفت و گو با غربی ها آنان را به چالش بكشیم و بگوییم كه در بحران عراق و مقابله با تروریسم تعلل كرده اند.

مدیركل خلیج فارس وزارت امور خارجه گفت: طرح جهان عاری از خشونت كه سال گذشته مطرح شد حاكی از آن است كه ایران در رصد كردن چالش‌ های بین‌ المللی موفق عمل كرده و طرح این مساله از جانب ایران موكد آن است كه ایران در رصد آن موفق بوده و توانسته به دنیا گوشزد كند كه با چه چالشی مواجه خواهد بود.

فرازمند با اشاره به تحولات اخیر و انتخابات عراق اظهارداشت: این انتخابات یك انتخابات شفافی بود كه نظارت بین‌ المللی را به همراه داشت اما بسرعت منجر به تشكیل دولت نشد.

وی ادامه داد: رویكرد ایران در خصوص انتخابات و تحولات سیاسی عراق این بود كه به جای تاكید بر فرد، اصولی را برای عبور از بحران عراق مد نظر قرار داد كه از جمله این اصول، تاكید بر فصل‌ الخطاب قراردادن قانون، احترام به نتایج انتخابات، حفظ جایگاه مرجعیت به عنوان پشتوانه روند سیاسی عراق و تاكید بر این بود كه دولت فراگیر می ‌تواند پاسخگوی چالش‌های عراق باشد.

مدیركل خلیج فارس وزارت امورخارجه گفت: در اثر رایزنی ‌ها بین مولفه ‌های سیاسی عراق ائتلاف شیعیان به گزینه حیدر العبادی رسید و از طرف رییس‌ جمهور عراق ، العبادی مسوول تشكیل دولت شد كه تا فردا فرصت معرفی كابینه را خواهد داشت.

فرازمند افزود: ایران از گزینه العبادی حمایت كرد و در رایزنی كه با طرف‌ های عراقی داشت به این نتیجه رسید كه این گزینه می ‌تواند ضمن این كه در داخل عراق اجماع ایجاد كند در سطح بین‌المللی هم حمایت‌ های بین ‌المللی را جذب كند.

وی ادامه داد: جامعه بین‌المللی هم از این انتخاب حمایت كرد، بنابراین می ‌توان ادعا كرد كه انتخاب العبادی و عبور از مالكی گزینه برد - برد در عراق بود كه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت؛ به دلیل آن كه به جای فرد، بر اصول تكیه شد.

مدیركل خلیج فارس وزارت امور خارجه در ادامه با بیان اینكه بزرگ‌ ترین چالش بین ‌المللی افراط گرایی، خشونت و تروریسم است، گفت: از ابتدای این بحران امنیتی رویكرد ایران ثابت و بر اساس اصول مورد پذیرش جامعه بین‌المللی استوار بوده است.

فرازمند اظهارداشت: برخی كشورهای منطقه فكر می‌ كردند كه سقوط موصل و ظهور داعش فرصتی برای اعمال نظر و دستكاری در ساختار سیاسی عراق و تغییر برخی روندهای سیاسی است و بحران امنیتی و خطر داعش را جدی نگرفتند و اجرای مسوولیت بین‌المللی خود را به رفتن مالكی موكول كردند.

وی ادامه داد: مالكی نیز طبق یك روند دموكراتیك انتخاب و طبق یك پروسه شفاف دموكراتیك نیز جای خود را به فرد دیگری داد اما نتیجه تعلل جامعه بین‌المللی این شد كه تروریسم در عراق دارای سرزمین شود و از این سرزمین ، امنیت جهانی را به خطر بیاندازد.

سیام(3)**9254**م.ب**1449