'حجت الله خانمحمدي' روز شنبه در گفت وگو با ايرنا اظهاركرد: برخي منابع موجود در طبيعت همانند آب و خاك تجديدشونده نيستند و براي تشكيل آنها سالها و بلكه قرن ها زمان لازم است.
وي بطور نمونه با اشاره به وضعيت مراتع شهرستان گفت: در اكثر اين مراتع پروانه چرا وجود دارد كه در دهه نخست پس از انقلاب با انجام مميزي، پروانه به نام شوراهاي اسلامي صادر شده كه امروز نياز به بازنگري دارد.
خانمحمدي افزود: در اين زمينه از مسؤولان استاني مي خواهيم تا با تجديد نظر در ظرفيت مراتع، اجازه دهند تا آن را به مقدار واقعي سوق دهيم.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان فيروزكوه تصريح كرد: عدم تناسب ظرفيت مراتع با تعداد دام ها و مازاد دام مهمترين عامل تخريب مراتع شهرستان است.
وي با اشاره به اجراي طرح هاي آبخيزداري در برخي حوزه هاي شهرستان، خاطرنشان كرد: در اين طرح ها به دنبال باقي گذاردن برف و باران در همان نقاط و حفظ منابع آب و خاك هستيم.
اين مقام مسؤول بيان كرد: پروژه ملي 'حبله رود' با هدف حفظ منابع آب و خاك، اقتصادي كردن توليد و تغيير معيشت افراد و ساكنان اين حوزه طراحي شده و در مناطق مختلف اين حوزه نيز به دنبال واقعي كردن ظرفيت مراتع و تعداد دام ها هستيم.
گزارش ايرنا حاكي است؛ طرح مديريت پايدار منابع آب و خاك (SMLWR) بر اساس برنامه مشترك ميان دولت ايران و UNDP از سال 1376 در حوزه آبخيز حبله رود با مساحت 2/1 ميليون هكتار بعنوان منطقه نمونه آغاز شد.
هدف اصلي اين پروژه دستيابي به الگوهاي مناسب برنامهريزي، مديريت، اجرا، بهرهبرداري و پايش و ارزشيابي منابع آب و خاك در چند زير حوزه از حوزه آبخيز حبلهرود و تعميم و توسعه نتايج حاصله از پروژه به برنامه ملي حفاظت منابع طبيعي از طريق مشاركت مردم روستايي در مديريت حوزههاي آبخيز كشور است.
تهرام/8142/1348
رييس منابع طبيعي فيروزكوه: ظرفيت دام و مرتع در فيروزكوه واقعي سازي شود
۱۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۲:۳۵
کد خبر:
81301561
تهران بزرگ - ايرنا - رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان فيروزكوه گفت: عدم تناسب ظرفيت مراتع و تعداد دام ها تهديدكننده مراتع شهرستان است و بايد به دنبال واقعي سازي آن باشيم.