به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر «رضا ملكزاده» روز سهشنبه در نشست خبری «تاسیس واحدهای پژوهشی در مراكز پزشكی غیردولتی» كه در سازمان نظام پزشكی كشور برگزار شد، اظهار داشت: آییننامههای این طرح هماكنون در شورای گسترش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی تصویب شده است.
وی افزود: هماكنون مهمترین تحقیقات دنیا در بیمارستانهای خصوصی انجام میشود اما پتانسیل بخش خصوصی در كشور مغفول مانده است.
وی خطاب به فعالان بخش خصوصی در بخش بهداشت و درمان گفت: اگر بخواهیم در دنیا خوب دیده شویم باید در فهرست تولیدكنندگان علم قرار بگیریم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه بودجه تحقیقاتی بخش پزشكی در آمریكا 130 میلیارد دلار است از این میزان 30 میلیارد دلار از سوی دولت و 100 میلیارد دلار از سوی بخش خصوصی تامین میشود؛ این در حالی است كه بودجه پژوهش پزشكی ایران فقط 300 میلیون دلار است كه بخش اعظم آن از سوی بخش دولتی پرداخت میشود.
وی تاكید كرد:زمانی میتوان در بخش تحقیقات و پژوهش موفق بود كه فعالیتهای علمی از بخش دولتی خارج شده و به دست بخش خصوصی بیفتد.
** مقدمات راهاندازی مراكز تحقیقاتی در كلینیكهای خصوصی آماده میشود
ملكزاده از آمادهسازی مقدمات برای راهاندازی پژوهشكدهها و مراكز تحقیقاتی در كلینیكها و بیمارستانهای بخش خصوصی خبر داد.
وی مهمترین عامل در موفقیت پژوهش در بخش خصوصی را علاقهمندی افراد عنوان كرد و گفت: بسیاری از متخصصان و پزشكان باید به سمت پژوهش روی آورند تا بتوانند آثاری ماندگار از خود به جا بگذارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه 70 نفر اول كنكور سراسری وارد دانشكدههای پزشكی تهران میشوند گفت: متاسفانه نظام آموزشی به گونهای است كه این افراد بعد از فارغالتحصیلی امكان رشد و پیشرفت ندارند و به خارج از كشور میروند یا در بخش خصوصی جذب میشوند چرا كه امكان جذب همه نخبگان برای بخش دولتی فراهم نیست.
ملكزاده افزود:متاسفانه زیرساختهای لازم برای تولید علم و بروز خلاقیت در بخش خصوصی برای نخبگان فراهم نیست.
وی گفت: باید سرمایهگذاری ارزی نیز در بخش خصوصی برای توسعه علمی بویژه در زمینه تحقیقات بالینی انجام دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: ما در سال 40 میلیارد تومان میپردازیم تا فقط هیات علمی دانشگاهها بتوانند به تمام منابع علمی دسترسی داشته باشند؛ در حالی كه بخش اعظمی از این بودجه استفاده نمیشود.
وی ادامه داد:قرار است تا با ارائه نام كاربری به اعضای فعال در بیمارستانها یا مراكز درمانی امكان استفاده از منابع علمی را برای این قشر فراهم كنیم.
ملكزاده كه خود یكی از اعضای هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی است درباره این صندوق گفت: صندوق نوآوری و شكوفایی با بودجه بالغ بر هزار میلیارد تومان قرار است تا طرحهای قابل تجاری سازی را به مرحله صنعتی برساند؛ این صندوق نیز یكی از منابع قابل توجه برای بخش خصوصی محسوب میشود.
وی یكی از منابع تامین اعتبار برای بخش خصوصی را اختصاص بخشی از بودجههای جاری به پژوهش عنوان كرد و گفت: هماكنون وزارت بهداشت، بیمارستانها و دانشگاههای دولتی را موظف كرده كه یك تا 3 درصد بودجه جاری خود را به پژوهش اختصاص دهد و از این راه هزار میلیارد تومان بودجه تحقیقاتی ایجاد شده است در حالی كه كل بودجه اختصاص یافته به بخش تحقیقات دانشگاهی در دانشگاههای پزشكی تنها 300 میلیارد تومان است.
علمی(3)**9190**س.ق1440
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:
گرنتهای پژوهشی براساس توانایی به بخش خصوصی اختصاص مییابد
۲۸ مرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۰۳
کد خبر:
81278706
تهران -ایرنا-معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از اجرای طرح 'میفاد' از سال آینده در كشور خبر داد و گفت:براساس این طرح موسسات تحقیقاتی پزشكی بخش خصوصی براساس نوع فعالیت و میزان موفقیتشان گرنت (پژوهانه) و وام دریافت میكنند.