سرانه مصرف گوشت قرمز و سفيد در ايران يك سوم كشورهاي پيشرفته جهان است

تهران - ايرنا - مدير عامل اتحاديه سراسري دامداران ايران، سرانه مصرف گوشت قرمز، سفيد و ماهي در ايران را حدود 45كيلوگرم برشمرد و گفت: طبق آمارها سرانه مصرف گوشت در ايران يك سوم مصرف كشورهاي پيشرفته جهان است.

سعيد سلطاني سروستاني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: طبق آمارها، سرانه مصرف گوشت قرمز در ايران حدود 13 كيلوگرم، مرغ حدود 25 كيلوگرم و ماهي حدود شش كيلوگرم برآورد شده است كه مجموع آن يك سوم مصرف كشورهاي پيشرفته جهان است.

وي اظهار داشت: اين در حاليست كه سرانه مصرف گوشت در لوكزامبورگ 136 كيلوگرم، آمريكا 125 كيلوگرم و استراليا 121 كيلوگرم است.

به گفته وي، افزايش توليد در سرانه مصرف گوشت هر كشور موثر است، بنابراين با تامين علوفه مورد نياز دامي و افزايش وزن لاشه و فعالسازي تمامي واحدهاي پرواربندي نيمه فعال و غيرفعال مي توان بهره وري در اين بخش را افزايش داد.

سلطاني با بيان اينكه وزن لاشه دام سبك طبق استانداردهاي جهاني 22 كيلوگرم است افزود: بر اساس آمارهاي سازمان دامپزشكي كشور وزن لاشه گوسفندي در ايران 15.5 كيلوگرم و طبق آمار سازمان آمار با احتساب واحدهاي صنعتي 17 كيلوگرم اعلام شده است كه با استاندارد جهاني فاصله دارد و به همين خاطر درصد هستيم وزن لاشه دامي را به استاندارد جهاني برسانيم.

وي ادامه داد: طي سالهاي اخير 90 درصد گوشت مورد نياز كشور در داخل و تنها حدود 10 درصد آن از خارج تامين مي شد كه سال گذشته با جلوگيري از قاچاق دام زنده، فعالسازي برخي واحدهاي پرواربندي نيمه فعال و غيرفعال، افزايش وزن لاشه و تامين علوفه دامي توانستيم ميزان حجم واردات را نيز كاهش دهيم.

به گفته مدير عامل اتحاديه سراسري دامداران ايران، براي سال گذشته پيش بيني شده بود كه حدود 250 هزار تن گوشت قرمز مورد نياز كشور وارد شود، در حالي كه تنها 90 هزار تن آن وارد شد.

وي تاكيد كرد: امسال نيز پيش بيني مي شود در صورت افزايش وزن لاشه دام هاي سبك، ميزان واردات گوشت قرمز به حدود 50 هزار تن برسد.

سلطاني تاكيد كرد: به طور حتم با افزايش بهره وري در وزن لاشه دامي مي توانيم 10 درصد گوشت وارداتي مورد نيازكشور را نيز در داخل تامين كنيم و به خودكفايي در توليد گوشت قرمز برسيم.

وي بر اساس اصل 44 قانون اساسي واگذاري زنجيره توليد تا مصرف، واردات و صادرات گوشت قرمز به اين اتحاديه را خواستار شد و گفت: معتقديم زنجيره توليد تا واردات و صادرات گوشت قرمز بايد به بخش توليد واگذار شود تا علاوه بر تامين گوشت مورد نياز كشور از افزايش قيمت ها نيز جلوگيري شود.

اقتصام(4)9186**1594