حسن فرهاد غيبي روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: استفاده از مقادير لازم از تمام گروه هاي نان و غلات، سبزي ها، ميوه ها، گوشت، لبنيات و حبوبات براي حفظ سلامت بدن لازم و ضروري است.
وي ادامه داد: افراد چاق و داراي اضافه وزن بالا براي كنترل وزن خود در اين ايام روزانه 20 درصد كمتر از ايام عادي از مواد غذايي استفاده كنند.
فرهاد غيبي اظهار كرد: بهتر است روزه داران هنگام افطار روزه خود را با خرما يا ماده قندي طبيعي و يك استكان آب ولرم باز كنند تا معده آماده فعاليت شود.
وي گفت: استفاده نكردن از خرما يا ماده قندي طبيعي در ابتداي افطار ممكن است موجب افزايش مدت سيري در فرد شود.
اين كارشناس تغذيه و رژيم درماني گفت: توصيه مي شود روزه داران در اين ايام از مصرف آش رشته و مصرف سوپ با رشته بسيار خودداري كنند و از سالاد و مقداري نان به اضافه مواد غذايي استفاده كنند.
وي افزود: ميوه ها يكي از گروه هاي اصلي است كه توصيه مي شود به عنوان ميان وعده بين افطار و سحر استفاده شود.
فرهاد غيبي تاكيد بر مصرف شير كم چرب قبل از خواب، گفت: توصيه مي شود در هنگام افطار حتما از يك ليوان شير و يا يك ليوان ماست كم چرب استفاده شود.
وي با بيان اينكه بايد روزانه حداقل يك ليوان شير يا ماست مصرف شود، تاكيد كرد: ماست و شير به عنوان منبع غني كلسيم هستند و هر چقدر ميزان چربي لبنيات كمتر باشد ميزان جذب كلسيم بالا خواهد بود.
اين كارشناس تغذيه و رژيم درماني خاطرنشان كرد: در صورتي كه افراد وعده سحري را از برنامه خود حذف كنند با مشكلات فراواني در روز روبرو خواهند شد.
وي ادامه داد: در هنگام سحر ضروري است از سبزيجات يا سالاد، انواع كربوهيدرات ها مثل نان و برنج، گوشت، لبنيات و ميوه استفاده شود.
فرهاد غيبي افزود: مصرف سالاد و سبزيجات به دليل وجود انواع ويتامين ها، ميزان آب بالا و دير هضم شدنشان موجب مي شود فرد كمتر احساس گرسنگي و تشنگي كند.
وي اظهار كرد: توصيه مي شود در وعده سحري براي جلوگيري از تشنگي در روز از مصرف غذاهاي سرخ شده در روغن و غذاهاي خشك مثل كوكو و كتلت خودداري شود.
وي اضافه كرد: بهتر است افراد هنگام سحر در حدود 60 گرم و در وعده افطار 30 گرم گوشت مصرف كنند.
اين كارشناس تغذيه و رژيم درماني گفت: براي تامين آب مورد نياز بدن بهتر است بين افطار تا زمان خواب شش الي هشت ليوان آب يا مايعات طبيعي نوشيده شود.
وي با بيان اينكه مصرف چاي زياد موجب تخليه آب بدن در طول روز مي شود، اضافه كرد: روزه داران از نوشيدن چاي زياد و پررنگ خودداري كرده و هنگام سحري فقط يك استكان چاي كمرنگ استفاده كنند.
فرهاد غيبي با اشاره به سردردهاي قبل از ظهر افراد در اين ايام ادامه داد: اين سردردها به دليل افت قند خون نيست و اين در افرادي كه به مصرف چاي بسيار عادت دارند، ديده مي شود و براي جلوگيري از اين عارضه بهتر است بين سحري تا افطار سه الي چهار استكان چاي كمرنگ مصرف كنند.
6120/587
كارشناس تغذيه: استفاده از پنج گروه اصلي غذايي در ماه رمضان ضروري است
۱۴ تیر ۱۳۹۳، ۱۳:۲۱
کد خبر:
81226029
تبريز - ايرنا - كارشناس تغذيه و رژيم درماني گفت: ضروري است از پنج گروه اصلي غذايي در وعده هاي سحري و افطار در ماه رمضان استفاده شود.