۱۲ تیر ۱۳۹۳، ۹:۱۰
کد خبر: 81224099
T T
۰ نفر
پكورا غذای خوشمزه سفره های افطاری مردم بلوچستان

زاهدان- ایرنا- پكورا یكی از غذاهای سنتی، خوشمزه و مورد علاقه مردم بلوچستان و زینت بخش سفره های افطاری آنان در ماه مبارك رمضان است.

به گزارش ایرنا، ماه مبارك رمضان برای مردم مومن و خداجو سیستان و بلوچستان فرصت بسیار مغتنمی است تا به عبادت و راز و نیاز با معبود بپردازند و با انجام صله رحم، دید و بازدید، تبدیل كدورتها به دوستی و آشتی درهای رحمت الهی را به روی خود بگشایند و از نعمات سفره الهی متنعم شوند.

مردان زحمت كش و مهربان سیستانی و بلوچستانی در این ماه میهمانی خدا سعی می كنند به هر نحو ممكن بهترین مواد غذایی را برای اعضای خانواده تهیه كنند و بطور معمول مردان و نان آوران تمامی خانواده ها حتی افراد كم بضاعت پیش از آغاز ماه رمضان تهیه گوشت، مرغ و سایر موادغذایی مورد نیاز برای روزه داری را از وظایف اصلی خود می دانند.



زنان هنرمند، سخت كوش و فاضله بلوچ و سیستانی نیز در ماه مبارك رمضان ضمن به جای آوردن عبادات و فرایض دینی، زمینه را برای آسایش بیشتر و بهتر سایر اعضای خانواده فراهم می كنند.



تهیه انواع غذاهای محلی و سنتی در هر خانواده بلوچ برای افطاری و سحری از وظایف زنان است كه در این میان تباهگ، چانگالی و پكورا از مهمترین غذاهای باب طبع مردم بلوچستان در ماه رمضان است.



*** پكورا

آردنخود، سیب زمینی، آرد گندم، نمك، فلفل، گشنیز، ادویه های معطر، روغن، آب و غیره از مواد اصلی برای تهیه پكورا «pakora» است.

این غذا بر سر سفره مردم بلوچ از قدمت بالایی برخوردار است و دستور پخت آن از كشورهای هند، عربی و پاكستان گرفته شده و معمولا مواد اولیه آن نیز از كشور پاكستان تهیه می شود.

پكورا با سبزیجات مختلف مانند پیاز ، گشنیز تازه، پیاز خورد شده، سبزی های خشك مخصوص پكورا تهیه می شود كه از مهمترین نوع آن پكورا سیب زمینی و پكورا فلفلی است كه هر بانوی بلوچ مطابق ذایقه خانواده خود آنرا تهیه می كند.

پكورا در بازارهای سنتی شهرهای بلوچستان نیز پخته می شود و از استقبال خوبی نیز برخوردار است بگونه ای كه در برخی بازارها آشپزهای ماهر در انظار خریداران پكورا داغ و تازه را تهیه و از روی تابه در ظروف یك بار مصرف گذاشته و به فروش می رسانند.



از دیگر غذاهای محلی كه بر سر سفره های افطاری و سحری مردم بلوچ در بلوچستان استفاده می شود 'چانگال، حلوا شیرگی، خرما بریز و انواع لبنیات محلی، نان روغنی، تیموش، انواع ترشی ها بویژه ترشی لیمو، انبه و غیره' است. ك/3

7306 / 653