به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، آیت الله «صادق آملی لاریجانی» روز شنبه در همایش مسوولان عالی قضایی كه به مناسبت سالروز شهید بهشتی و با حضور سران سه قوه در سالن اجلاس سران در حال برگزاریست، افزود: قانون برنامه پنجم قوه قضاییه را در سال اول الزام كرده بود، لایحه پلیس قضایی را به دولت بفرستد كه متاسفانه دولت قبل این لایحه را بایگانی كرد و به مجلس نفرستاد.
وی گفت: گاهی برخی لوایح تكه پاره می شوند كه این غفلت را در آیین دادرسی كیفری شاهد بودیم و 200 مورد تخلف و تصرف دولت در این لایحه رویت شد كه اصلا متوجه نبودیم.
رییس دستگاه قضا گفت: این لایحه مجددا روی كار آمد و در دولت یازدهم در دو جلسه بررسی و نهایی شد و بزودی به مجلس می رود و امیدواریم مجلس كمك كند.
به گفته رییس دستگاه قضا، پلیس قضایی مساله مهمی است كه تمام روسا دادگستری این را از واجبات دستگاه قضا عنوان كردند.
وی تاكید كرد: جابجایی مجرمان و ابلاغ قضایی را باید كسانی انجام دهند كه در دستگاه قضا نشانه ای دارند.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: فقط می خواهیم پلیس قضایی تحت فرماندهی و جای دیگر و زیر نظر قوه قضاییه خدمت كند.
وی در مورد لایحه جامع وكالت نیز گفت: این لایحه نیز سرنوشتی مشابه سرنوشت لایحه پلیس قضایی پیدا كرد و در دولت قبل بایگانی شد.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: برخی وكلا فكر می كنند با تصویب این لایحه، استقلال آنها از بین می رود در حالیكه نظارت و استقلال در حد معقول حفظ شده است.
وی ادامه داد: این موضوع كه وكالت كاملا از نظارت قوه قضاییه بیرون باشد درست نیست، اما این نظارت استقلال را كمرنگ نمی كند.
آیت الله املی لاریجانی با بیان اینكه برخی وكلا مطرح كردند كه ابلاغ توسط رییس دستگاه قضا، استقلال آنها را از بین می برد خاطر نشان كرد: اگر این طور باشد پس قضات نیز استقلال ندارند.
وی ادامه داد: استقلال قاضی با ابلاغ رییس دستگاه قضا از بین نمی رود زیرا دستگاه قضا به رای قضات جز در بحث اعمال ماده 18 كه وظیفه قوه قضاییه است، اعتراض نمی كند.
آیت الله آملی لاریجانی با تاكید بر حفظ استقلال دستگاه قضایی و قاضی گفت: استقلال به یك معنا امری نسبی است، اما قاضی و دستگاه قضایی در مقام صادر كننده حكم باید مستقل باشند.
رییس دستگاه افزود: قاضی باید مستقل باشد تا حكم را عادلانه صادر كند و از كسی خوف و ترسی نداشته باشد.
آیت الله آملی لاریجانی در مورد توجه به خروجی دستگاه قضایی گفت: مدیران و كاركنان دستگاه قضا بسیار تلاش می كنند و تمام كارهای آنها از طریق «سی.ام.اس» قابل پیگیری است.
وی تصریح كرد، اما خروجی این امر نیز مهم است، باید دید كه آیا این دستگاه توانسته رضایت عمومی مردم را جلب كند یا نه.
رییس قوه قضاییه خاطر نشان كرد: خروجی دستگاه قضا باید طوری باشد كه مردم به آن اطمینان كنند.
وی مهمترین وظیفه دستگاه قضا را توجه به معنویت و اخلاق درونی و نه نظارت عنوان كرد.
** مهمترین دغدغه دستگاه قضا نیروی انسانی است
رییس قوه قضاییه گفت: یكی از مهمترین دغدغه ها ما در این دوره، مساله كمی و كیفی نیرو و منابع انسانی در قوه قضاییه است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: در صورتیكه مشكلات و مسایل قوه قضاییه را مورد بررسی و واكاوی قرار دهیم، می بینیم كه سرمنشا پاره ای از این دغدغه ها، كمبود نیرو و منابع انسانی است.
وی ادامه داد: مساله اطاله دادرسی نیز بصورت مستقیم با كمبود نیروی انسانی بویژه نیروی انسانی كارآمد مرتبط است و در این زمینه برخی مواقع با گلایه های مواجه هستیم و نحوه برخورد قضات مورد شكایت می شود كه چرا قاضی این گونه برخورد كرده است و وقتی در یك روز 10 پرونده روی میز كار قاضی است، طبیعی است كه خستگی و فرسودگی كار نمی گذارد او بصورت طبیعی به كار بپردازد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: اگر قاضی فرصت بیشتری داشته باشد، می تواند رای بهتری را صادر كند كه به همین منظور برای ارتقای كیفی و كمی نیروی انسانی تلاش های فراوانی انجام داده ایم و تلاش شده در برنامه پنجم توسعه این مشكل تا حدودی رفع شود.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: برای این قضیه دولت زیر بار نمی رفت، اما با الطاف رهبر معظم انقلاب و همراهی مجلس شورای اسلامی، مجوز استخدام چهار هزار قاضی در قوه قضاییه داده شد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: در این راستا معاونت آموزش و گزینش تلاش های انجام داده اند كه تاكنون دو هزار و 500 قاضی وارد دستگاه قضا شدند و تا پایان سال نیز 800 قاضی دیگر و در سال آینده نیز همین تعداد قاضی وارد دستگاه قضا خواهند شد.
وی با بیان اینكه مجوزی كه به ما دادند، تاخیر داشت، افزود: تلاش همه عزیزان به ما كمك كرد، تا حدی در پایان برنامه پنجم توسعه این مشكل را حل كنیم.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: با توجه به اینكه مساله ارتقای كیفی و كمی بسیار مهم است این موضوع بیشتر مورد توجه ما قرار داده شده است.
** برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی
وی برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی را بسیار مهم دانست و گفت: باید با مفاسد مقابله شود كه در این زمینه همانطور كه رییس جمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی فرمودند باید مساله امنیت را فراهم كنیم تا با فساد برخورد شود و با حمایت از سرمایه گذاران كه كار دشواری است بتوان با مفاسد برخورد جدی صورت گیرد.
رییس دستگاه قضا، حفظ حقوق بیت المال، برخورد با تغییر كاربری اراضی، برخورد قاطع با اشرار، پیشگیری از جرم، برخورد با متجاوزین نوامیس را از دیگر برنامه های جدی قوه قضاییه عنوان كرد و گفت: از ابتدای دوره پنج ساله، معاونت پیشگیری از جرم را در قوه قضاییه تاسیس كردیم، اما منتظر نتیجه از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام هستیم تا این لایحه به مرجله اجرا گذاشته شود.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: ارتقای كیفی نیروی انسانی نیز از مبادی معرفتی و اعتقادی است كه لازم است قضات علاوه بر كسب اطلاعات حیطه قضایی، اطلاعاتی از معرفت های قضایی و حقوقی نسبت به بنیان های دینی و معرفتی كسب كنند چون در دانش حقوقی و قضایی موثر است.
رییس قوه قضاییه افزود: متاسفانه در دانشكده های حقوق و حتی در دانشكده قضایی و در دوره های كارآموزی از اساتیدی استفاده می شود كه آنها مبانی دینی را قبول نداشتند و تعجب كردم كه چنین افرادی مقبول هستند.
اجتمام**7268**9317 ** 1071
رییس قوه قضاییه:
لوایح پلیس قضایی و وكالت در دولت قبل بایگانی شد
۳۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۸
کد خبر:
81209315
تهران - ایرنا - رییس قوه قضاییه با بیان اینكه دو لایحه جامع وكالت و پلیس قضایی سرنوشت عجیبی پیدا كرده اند، افزود: دولت قبل برخلاف نص قانون اساسی، این دو لایحه را بایگانی كرده بود.