به گزارش ايرنا، 'محمد حسن پور' روز سه شنبه در اين نشست با بيان اينكه دكتر معين با مجاهدت علمي و تلاش هاي مستمر همواره از ارزش هاي زبان فارسي پاسداري كرد، افزود: در زمان حاضر بسياري از كشورهاي فارسي زبان و حتي دنيا با فرهنگ لغت نامه استاد معين و اين چهره علمي ايراني آشنايي دارند.
وي برگزاري آيين بزرگداشت سالروز درگذشت استاد معين را يكي از رخدادهاي مهم فرهنگي گيلان عنوان و بيان كرد: اين آيين امسال با توجه به تقارن آن با ماه مبارك رمضان در شانزدهم مردادماه در جوار آرامگاه استاد معين (آستانه اشرفيه) با حضور مردم فرهيخته و فرهنگ دوست استان گيلان برگزار مي شود.
وي افزود: با توجه به برنامه ريزي هاي انجام شده، تلاش مي شود امسال اين آيين بزرگداشت در شأن اين انديشمند ادبيات زبان فارسي همچون سال هاي گذشته با شكوه برگزار شود.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آستانه اشرفيه و دبير ستاد بزرگداشت استاد معين نيز در اين جلسه با بيان اينكه برگزاري چنين آيين هايي ضمن پاسداشت مفاخر استان و كشور به توسعه فرهنگي جامعه كمك مي كند، افزود: برگزاري آيين بزرگداشت استاد معين فرصت مناسبي است تا جوانان ما با مفاخر و انديشمندان خود آشنا شوند.
'محمد معافي' با گراميداشت ياد استاد معين اظهار كرد: ستاد بزرگداشت اين انديشمند زبان فارسي نيز با هدف برگزاري باشكوه تر اين آيين با حضور ادارات و نهادهاي مختلف ادامه مي يابد.
سرپرست معاونت فرمانداري شهرستان آستانه اشرفيه نيز در اين نشست گفت: آيين بزرگداشت استاد محمد معين همه ساله با همكاري متوليان فرهنگي و كمك خانواده استاد معين برگزار مي شود.
' فرامرز مصطفوي' اظهار كرد: با توجه به هماهنگي هاي انجام شده امسال دبيري ستاد بزرگداشت استاد معين به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آستانه اشرفيه واگذار شده است.
وي گفت: در زمان حاضر برنامه ريزي هاي لازم براي طراحي و تهيه پوستر، دعوت از سخنرانان، زمان و مكان برگزاري آيين بزرگداشت استاد معين از سوي اين ستاد در دست اقدام است.
به گزارش ايرنا، دكتر محمد معين در نهم ارديبهشت 1297هجري شمسي در آستانه اشرفيه به دنيا آمد. پدرش شيخ ابوالقاسم از روحانيان شهر بود. در سن شش سالگي مادرش را از دست داد و پنج روز بعد از فوت مادر، پدرش نيز درگذشت. پس از فوت پدر و مادر جد پدري او شيخ محمدتقي معينالعلما به تربيت وي همت گذاشت.
محمد معين تحصيلات دبستاني را در دبستان اسلامي رشت گذراند، و دوره شش ساله ابتدايي را ظرف دو سال پايان رساند. در رشت دوره اول متوسطه را در دبيرستان نمره يك (كه امروز به نام دبيرستان دولتي شهيد بهشتي خوانده مي شود) به پايان رساند و دوره دوم متوسطه را در رشته ادبي در دبيرستان دارالفنون تهران به پايان رساند. در اوايل تحصيل در دبيرستان، صرف و نحو عربي و بخشي از علوم قديمه را نزد پدربزرگش و مرحوم سيد مهدي رشتآبادي فرا گرفت. در سال 1310 در دانشسراي عالي در رشته ادبيات و فلسفه علوم تربيتي به تحصيل پرداخت. در سال1313 با نوشتن پاياننامهاي به زبان فرانسه در مورد شاعر فرانسوي 'لوكنت دوليل' در رشته ادبيات و فلسفه به اخذ مدرك كارشناسي نايل شد.
محمد معين در نهم آذر1345 پس از بازگشت از تركيه، در دفتر گروه زبان و ادبيات فارسي دچار بيهوشي موقت شد وسرانجام دكتر در روز 13تيرماه1350 درگذشت و به وصيت خود درزادگاهش آستانه و در كنار رودخانه سپيدرود به خاك سپرده شد.
شهرستان آستانه اشرفيه در شرق گيلان قرار دارد.ك/2
7287/ 603
رشت - ايرنا - معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان در نشست ستاد بزرگداشت چهل و سومين سالروز درگذشت دكتر محمد معين گفت: صاحب لغت نامه معين، يكي از پيشكسوتان دفاع از ارزش هاي زبان فارسي به شمار مي رود.