به گزارش ایرنا، 'محمدرضا مروارید روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران با هدف بررسی پدیده خشكیدگی جنگل های بلوط منطقه زاگرس در سرسرای همایش های استانداری ایلام با حضور 'لطیفی' معاون سازمان مدیریت بحران و 'كیاكیجوری' معاون سازمان جنگل ها و آبخیزداری كشور اظهار كرد: دخالت بیش از اندازه بشر در چرخه طبیعت و عوامل ناخواسته مانند خشكسالی، پدیده ریزگردها، آفات و بیماری های مختلف باعث خشكیدگی درختان بلوط منطقه زاگرس شده است.
وی افزود: تغییرات مقوله ای طبیعی بوده كه در طول زمان اتفاق می افتد اما مهم و ضروری مدیریت درست است كه باید از تغییر و تحول بیشترین بهره برداری درست به عمل آورد و در این راستا هنر واقعی این است كه تعادلی بین همه منابع خدادای ایجاد كرد.
مدیر ارشد استان ایلام ادامه داد: ارائه طرحی جامع در مورد خشكیدگی جنگل های بلوط بهترین راه حلی است كه می تواند همه را به سر منزل اصلی رهنمون كند.
مروارید اضافه كرد: بهترین راهكار برای حفظ عرصه های طبیعی و رویشگاه های منطقه زاگرس اجرای طرح های آبخیزداری در جنگل ها و زمین های زیر اشكوب شیب دار است.
استاندار ایلام پیشنهاد داد كه مركزی با نام 'مركز تحقیقات زاگرس شناسی' راه اندازی و فعال شود تا پژوهش های دقیق و بررسی های علمی در حوزه مسائل و مشكلات این منطقه از جمله آفات و بیماری های منابع طبیعی و عرصه های جنگلی در آن اجرا شود.
وی ادامه داد: برای مقابله با معضل خشكیدگی جنگل ها كه 11 استان كشور را زیرتاثیر خود قرار داده به عزم و اراده ملی نیاز است و باید در این راه دستگا های حاكمیتی مانند وزارت كشور نیز به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند.
مروارید گفت: مسوولان و مدیران حوزه زاگرس نیز باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهند چرا كه زندگانی، اقتصاد و حتی رزق و روزی مردم این منطقه در گرو جنگل های بلوط است.
استاندار ایلام تاكید كرد: برای جلوگیری از معضل خشكیدگی جنگل های منطقه به طور قطع مشاركت مردمی كارساز و راه گشاست و با ارائه راهكارهای عملی هم می توان به اقتصاد، زندگی و اشتغال مردم منطقه كمك كرد و هم عرصه ها را از نابودی نجات داد.
استاندار ایلام در پایان از برگزاری نشستی با حضور استانداران استان های درگیر در بحث خشكیدگی جنگل های بلوط زاگرس استقبال و آمادگی ایلام را برای میزبانی آن اعلام كرد.
به گزارش ایرنا، 1/1 میلیون هكتار از جنگل های بلوط رویشگاه زاگرس اكنون به علت پدیده ها و عوامل غیرطبیعی مانند خشكسالی، گرد و غبار، بیماری و آفات مختلف خشك شده است.
ایلام با بیش از 100 هزار هكتار جنگل خشك شده مهمترین كانون خشكیدگی در حوزه زاگرس است.
استان ایلام 680 هزار هكتار جنگل با گونه غالب بلوط دارد. ك/2
702/565
استاندار ایلام: خشكیدگی جنگل های زاگرس آثار ویرانگر زیست محیطی برجای می گذارد
۵ خرداد ۱۳۹۳، ۱۹:۴۵
کد خبر:
81178640
ایلام-ایرنا- استاندار ایلام گفت: خشكیدگی جنگل های منطقه زاگرس مقوله ای خرد و محلی نیست بلكه آثار ویرانگر ناشی از آن نه تنها محیط زیست ایران بلكه منطقه را نیز در برمی گیرد.