به گزارش ايرنا از سازمان پدافند غيرعامل كشور، سردار «غلامرضا جلالي» در جمع كاركنان سازمان پدافندغيرعامل كه بمناسبت سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر برگزار شد، ضمن گراميداشت ياد شهيدان عمليات بيت المقدس گفت: آزادسازي شهر بندري خرمشهر در سوم خرداد سال 1361 و در روز پاياني وسيعترين عمليات ايران براي بيرون راندن ارتش متجاوز بعثي از خاك كشور كه به نام بيت المقدس خوانده شد، نتايج و ثمرات زيادي را براي جمهوري اسلامي ايران دربرداشته است.
وي گفت: فتح خرمشهر روشن و مشخص ساخت كه گرچه دشمن مي تواند به خاك ايران حمله و جنگ بزرگي را آغاز كند اما هيچگاه قادر نخواهد بود به اهداف جنگي كه شروع كرده دسترسي پيدا كند و در نهايت اين رزمندگان سلحشور اسلام هستند كه زمان پايان جنگ را با بيرون كردن قواي دشمن از سرزمينهاي اشغالي و تعقيب متجاوز، تعيين خواهند كرد.
سردار جلالي به تلفات اندك در جنگ هشت ساله در مقايسه با جنگ جهاني به نقش حكومت هاي سلطنتي(قاجاريه و پهلوي) در جنگ جهاني اول پرداخت و گفت: يك مطلب بسيار تكان دهنده در مورد هولوكاست ايراني در جنگ جهاني اول، خاطرات انگليسيهايي كه در آن زمان در ايران حضور داشتند مي باشد.
وي توضيح داد: در جنگ جهاني اول، ايران يك كشور بي طرف بوده ولي به گفته تاريخ، نصف جمعيت ايران كشته شدند، حدود 10ميليون نفر كه در مقابل آن، روسها به گفته خودشان 17ميليون نفر در جنگ جهاني اول و دوم كشته داشتند كه البته نصف جمعيت آنها نبود، با اينكه يك طرف جنگ آنها بودند.
سردار جلالي اضافه كرد: در اين جنگ ها، روسها از شمال، انگليسيها از جنوب كشور ما را اشغال كردند و اين باعث شد كه مردم ما كشته شوند؛ اين بخش دردناك و حقارت آميز تاريخ به هيچ عنوان در اسناد تاريخي وجود ندارد و به دست حكومت پهلوي در آن زمان حذف شده است، وقايعي كه بايستي با دقت در كتب تاريخي منتشر گردد.
وي با اشاره به دشمني استكبار با جمهوري اسلامي گفت: جوانان اين مرز و بوم با تأسي از فرهنگ و ارزش هاي به دست آمده از دفاع مقدس، به پيشرفت هاي چشمگير در زمينه هاي مختلف دست يافتند و اين خودباوري موجب عزت و بالندگي كشور در جهان شد.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور تصريح كرد، ايران توانست با اتخاذ راهبرد «تكيه بر ظرفيت هاي ملي»، ظرف دو سال اول جنگ، عمده سرزمين هاي خود را از دست نيروهاي متجاوز آزاد كند و ارتش عراق را به اتخاذ راهبرد دفاعي در جبهه ها وادار كند، از اين زمان بود كه چگونگي پايان دادن به جنگ از مهمترين موضوعات تأثيرگذار در راهبرد نظامي ايران بود.
وي دستاوردهاي فتح خرمشهر را علاوه بر پيروزي نظامي، تغيير نگرش ها و باورهاي جهاني نسبت به توانمندي رزمندگان اسلام و اثبات قابليت هاي مبتني بر خلاقيت ها و ابتكار نيروهاي ايراني دانست و گفت: فتح خرمشهر روشن و مشخص ساخت كه گرچه دشمن ميتواند به خاك ايران حمله و جنگ بزرگي را آغاز كند، اما اقدام بسيار بزرگ رهبر كبير انقلاب اسلامي براي «توليد قدرت نظامي» جديد از درون تواناييهاي ملت ايران با استفاده از حضور مردم داوطلب براي دفاع از كشور، موجب ظهور توان رزمي جديدي در نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران شد، بطوريكه اين قدرت جديد توانست تا حد زيادي توازن قوا را به نفع ايران، ايجاد كند و قدرت ارتش را بازسازي كرده و تا حد زيادي تواناييهاي آن را عليه دشمن به كار گيرد.
سردار جلالي، شگفتي و حيرت زدگي محافل و افكار جهاني از پتانسيل ايمان، اصل غافلگيري و سرعت عمل رزمندگان اسلام را به عنوان رهيافت هاي جديد دفاعي ايجاد نگراني و وحشت در بين حاميان منطقه اي و بين المللي رژيم عراق كه با كمك هاي مالي و تسليحاتي خود به پيروزي عراق اميدوار بودند، عنوان كرد.
وي گفت: تغيير موازنه قدرت در جبهه هاي نبرد بطوريكه ابتكار عمل آفندي در اختيار رزمندگان اسلام قرار گرفت، افزايش اقتدار سياسي نظام در سطح بين المللي بطوريكه مسئولين سياست خارجي سرفرازانه در محافل و مجامع بين المللي از حقوق ملت مظلوم ايران دفاع مي كردند و واكنش كشورها به بهانه تهديد امنيت در خليج فارس و اظهار نگراني از گسترش انقلاب اسلامي در صورت تثبيت نظام جمهوري اسلامي از ديگر دستاوردهاي عمليات فتح خرمشهر برشمرد.
وي ديگر دستاورد اين فتح بزرگ را نصرت الهي دانست و گفت: توجه دادن رزمندگان به اراده و قدرت خداوند تبارك و تعالي در پيروزي و جنگ، تذكر به اعتماد و اعتقاد به نصرت الهي، تاكيد بر ذكر خداوند و تهجد در جبهه ها، پرهيز دادن از غرور و توجه دادن نيروها به توانايي هاي قدرت ايمان و اخلاص در رزمندگان در مقابل تجهيزات دشمن از جمله تذكرات امام(ره) به رزمندگان بود.
وي افزود: حضرت امام(ره) هنگام آزادي خرمشهر از دست دشمن بعثي فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد كرد.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور تصريح كرد، اين عمليات مشخص ساخت كه براي پيروزي، راهي جز چنگ زدن به ريسمان الهي و «همه با هم بودن» نيست؛ عمل به آيه «وَاِعتَصِموُا بِحَبلِالله جَميعاً وَلا تَفَرَّقوُا» و نيز اقدام براساس آيه «وَ اَعَدّوُا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّه وَ مِن رِباطِ الخَيل» رمز اصلي پيروزي رزمندگان اسلام در عمليات بيتالمقدس است و لذا توانستيم يك باز توليد امنيت فرهنگي داشته باشيم.
سردار جلالي گفت: با فتح خرمشهر، ايران نه تنها توانست ارتش بعثي صدام را از خاك خود بيرون كند، بلكه موفق شد يك بار ديگر در كنار اروندرود، حضور يافته و دشمن را كه ميخواست با تسلط بر اين رودخانه خروشان، نام آن را به شط العرب تبديل كند و خوزستان راعربستان بخواند و انقلاب اسلامي را از پاي درآورد، بگونهاي ناكام سازد كه صدام پس از آزادسازي خرمشهر احساس كرد كه لبه تيز جنگ، آنگونه به سوي رژيم بعثي برگشته كه حال بايستي بيش از آنچه به پيروزي در جنگ فكر كند، به چارهانديشي براي حفظ حكومت خود بپردازد.
وي گفت: امروز ما در يك جنگ ديگر هستيم، ماهيت جنگ عوض شده، يكي از دلايل عوض شدن ماهيت جنگ، توانمندي دفاعي ماست، در واقع تداوم بازدارندگي توليد شده از دفاع مقدس است، امروز تهديدات سخت تر از گذشته شده و ما نيز در برابر تهديدات قوي تر شده ايم و اين محصول سوم خرداد و فتح خرمشهر است.
اجتمام(1) ** 7029 ** 1071
سردار جلالي:
عمليات بيت المقدس يكي از مهمترين نقاط عطف تاريخ جنگ تحميلي است
۵ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۲۴
کد خبر:
81178173
تهران - ايرنا - رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: عمليات بيتالمقدس يكي از مهمترين نقاط عطف تاريخ جنگ تحميلي است كه توانست بزرگترين حادثه تاريخ معاصر كشور را رقم بزند و «صدام» را كه از سوي قدرتهاي بزرگ آن روز و برخي كشورهاي پولدار نفتي حمايت ميشد، از پاي درآورد.