ˈ'خداداد عابدی' روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: كارگروه خشكسالی این صندوق با بیان اینكه تاكنون مستنداتی در این خصوص دریافت نكرده، نسبت به وجود این پدیده در خراسان شمالی قانع نشده است.
وی از تمامی مسوولان دستگاه های مرتبط با پدیده خشكسالی در این استان خواست تا به موقع مستندات خود را به كارگروه خشكسالی ارسال كنند تا صندوق بیمه كشاورزی اقناع شده و نسبت به گنجاندن این استان در ردیف مناطق مواجه با این پدیده اقدام كند.
وی اظهار كرد: دستگاه های مربوط باید گزارش های جامع و تحلیلی در خصوص بروز خشكسالی در این استان را به صندوق بیمه و كارگروه خشكسالی ارائه كنند.
وی گفت: خشكسالی و كاهش شدید بارندگی ها در سال زراعی جاری، بخش كشاورزی این استان را به صورت جدی تهدید می كند.
وی افزود: با توجه به كاهش بارندگی پیش بینی شده میزان آب چاه های عمیق 10 درصد، رودخانه ها 20 درصد و چشمه ها 30 درصد كاهش یابد.
وی گفت: متاثر از این وضع انتظار می رود وضعیت كشتزارهای گندم و جو آبی با افت 20 درصدی محصول مواجه شده و این كاهش عملكرد در گندمزارهای دیم به 35 درصد، جو دیم 25 درصد و در بخش باغی به 30 درصد برسد.
عابدی افزود: بر اساس برآوردها تولید گوشت قرمز نیز با 20 درصد، شیلات 20 درصد و عسل 50 درصد كاهش مواجه شده و تلفات زنبور عسل نیز به 60 درصد پیش بینی شده است.
اداره كل هواشناسی خراسان شمالی میزان بارندگی به ثبت رسیده این استان در سال 92 را حدود 141 میلی متر عنوان كرده است.
بنا به گزارش این اداره میزان بارش این استان در سال 92 به نسبت سال قبل از آن 46 درصد كاهش یافته و این كاهش به نسبت دوره آماری 43 درصد بوده است.
خراسان شمالی 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی و باغی دارد. ك/3
7184/626
بجنورد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره كل جهاد كشاورزی خراسان شمالی گفت: به علت عدم مستندسازی، تاكنون صندوق بیمه كشاورزی وجود پدیده خشكسالی در این استان را نپذیرفته است.