به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، ستار محمودی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش ارتقای توان ارتقای داخلی اظهار داشت: كشورهای خارجی با تعارفات سیاسی به متخصصان ما پروژه نمی دهند و اگر آنها نتوانند خودشان را اثبات كنند به مناقصه های بین المللی دعوت نخواهند شد.
وی با بیان اینكه شركت مپنا اكنون ششمین نیروگاه ساز دنیاست و به رقیب شركت هایی مانند میتسوبیشی تبدیل شده است، این موفقیت را نتیجه خودباوری و جرات و جسارت متخصصان و مهندسان ایرانی دانست.
محمودی تاكید كرد: وزارت نیرو و كشور در زمینه طراحی، سربلند است و توفیقات فراوانی در طراحی نیروگاه ها، سدها، تصفیه خانه های آب و فاضلاب و دیگر تاسیسات داشته است درحالیكه ما اوایل انقلاب، لوله ها و تاسیسات بسیار ساده انتقال آب را از خارج كشور تامین می كردیم و الان در زمینه تاسیسات به خودكفایی صد در صد رسیده ایم.
وی با بیان اینكه بخش های مختلف صنعتی و اجرایی كشور، هر یك در ارتقای سطح علمی و توان داخلی و تقویت اقتصاد كشور نقش ویژه ای برعهده دارند، گفت: وزارت نیرو پس از 50 سال رسمیت سازمانی، در سال 1393 از سند چشم انداز ویژه خود بهره می گیرد كه در تهیه این سند، بیش از 400 كارشناس مجرب و صاحبنظر همكاری داشته اند و قصد داریم با این سند، جهشی در شیوه های خود ایجاد كنیم.
محمودی تصریح كرد: وزارت نیرو درصدد است روند فرسایشی گذشته را سامان داده و تغییر جهت دهد و اقدامات این وزارتخانه در جهت توسعه توان داخلی با رویكرد اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها، حمایت از ساخت داخلی و تولید بومی، استانداردسازی فرآیندها و همچنین توسعه انرژی های تجدیدپذیر خواهد بود.
به گفته وی، در وزارت نیرو مقرر شده كه حدود 60 درصد سرمایه گذاری های صنعتی انرژی كشور در 10 سال آینده (معادل 150 میلیارد دلار) در مسیر ساخت داخلی هزینه شود.
قائم مقام وزیر نیرو تاكید كرد: امكان سرمایه گذاری و توسعه ظرفیت ها با استفاده از توان داخلی در وزارت نیرو فراهم است و این وزارتخانه، بازار آینده خوبی برای پژوهشگران و محققان به شمار می آید البته ادبیات و تاكید ما بر كیفیت تولید است.
پنجمین همایش ملی ارتقای توان داخلی، امروز سه شنبه در محل مركز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت آغاز به كار كرد و تا فردا ادامه خواهد داشت.
این همایش با تلاش دانشگاه صنعتی شریف و مشاركت وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، نفت و نیرو با هدف شناسایی، ارائه و مستندسازی تجارب و درس های آموخته در حوزه ارتقای توان داخلی به منظور نشر و ترویج دانش های ضمنی، بسترسازی به منظور ایجاد شبكه دانشی بین حوزه ای و ارتقای بنگاه های صنعتی و تولیدات داخلی تدارك یافته است.
نهادینه سازی الگوی ارزش گذاری و ارزیابی پروژه های ملی در كشور و ایجاد روحیه خودباوری و ترویج استفاده از تولیدات ملی نیز از دیگر اهداف برگزاری این همایش علمی است.
از محورهای این همایش می توان به ارتقای توان داخلی بر پایه درس آموزی از پروژه ها، ایجاد و ارتقای شبكه های دانشی در صنایع كشور، شاخص گذاری و ارزیابی كمی و كیفی مدیریت و اجرای پروژه های ملی، اكتساب، رسوب و اشتراك دانش و تجربه، هم افزایی بین حوزه ای به منظور بهره گیری حداكثری از توانمندی های داخلی، شناسایی نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدات شركت های داخلی، بومی سازی فناوری و مدیریت نوآوری، مدیریت زنجیره تأمین در شرایط تحریم اشاره كرد.
سخنرانی های كلیدی، برگزاری كارگاه های آموزشی، پانل های ارائه تجارب و نمایشگاه دستاوردهای داخلی از جمله برنامه های اصلی این همایش خواهد بود.
علمی (3)**1055**1599
قائم مقام وزیر نیرو:
شركت های مرتبط با وزارت نیرو در 40 كشور جهان فعال هستند
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۷:۵۷
کد خبر:
81171097
تهران - ایرنا - قائم مقام وزیر نیرو به توان بالای صنایع و شركت های ایرانی در اجرای پروژه های مختلف اشاره كرد و گفت: اكنون صنایع و شركت های مرتبط با وزارت نیرو در 40 كشور جهان، پروژه گرفته اند.