۲۷ فروردین ۱۳۹۳، ۱۸:۵۹
کد خبر: 81125685
T T
۰ نفر
يك استاد دانشگاه: ساختار تعامل دانشگاهيان جهان اسلام ايجاد شود

تهران - ايرنا - چهارمين نشست سال 93 نخبگان در مكه مكرمه در حالي برگزار شد كه موضوع ايجاد ساختاري براي تعامل دانشگاهيان جهان اسلام، يكي از پيشنهادهاي استاد دانشگاه تهران بود.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا از حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت ، چهارمين نشست هفتگي نخبگان، دانشگاهيان و اعضاي هيئت علمي مراكز آموزشي كشور، ديروز با حضور حدود 50 تن از آنان در بعثه مقام معظم رهبري برگزار شد.

در اين نشست، بيش از 20 تن از نخبگان به بيان نظرات و پيشنهادهاي خود پرداختند كه برخي از آنها با رويكرد بهبود خدمات‌رساني به زائران و حجاج بيت‌الله الحرام و بعضي با نگاهي علمي به تعاملات و ارتباطات انديشمندان جهان اسلام مطرح شد.

در اين نشست دو ساعته، برخي نخبگان با ابراز تأسف از موضوعاتي مانند فرصت‌سوزي زائران و توجه بعضي از آنان به موضوع خريد در فروشگاه‌هاي چندمنظوره و بزرگ در دو شهر مدينه و مكه، خواستار يافتن راهكاري براي حفظ ارزش پول ملي و جلوگيري از خروج سرمايه‌هاي يك ملت از كشور شدند.

همچنين برخي نخبگان با بيان اينكه انعطاف در مقابل برخوردهاي افراطي، به انفعال و واماندگي مي‌انجامد از مسئولان بعثه خواستند تا در اين باره تدبيري بينديشند تا زائران ايراني در بازديد از اماكن و مشاعر مقدسه در عربستان سعودي مورد احترام واقع شوند.

يكي از بانوان نخبه در اين جلسه ارائه دقيق‌تر و بيش‌تر آموزش‌هاي عمره و حج به زائران در ايران را خواستار شد و گفت: لازم است در اين جلسات، فلسفه و فرهنگ حج به زائران آموزش داده شود تا آنان با ابعاد عبادي، سياسي و اجتماعي اين سفرها بيش‌تر آشنا شوند. در چنين صورتي، آنان كم‌تر به سياحت و گردش فكر خواهند كرد.

يك دكتراي زيست‌شناسي از اهواز نيز كه در اين نشست حضور يافته بود، با ارائه پيشنهادي مبني بر تشكيل كمپين حمايت از آثار اسلامي اظهار داشت: اگر آثار اسلامي در كشورهايي مانند عراق، عربستان و سوريه در پروژه‌هايي مستندسازي شود، ديگر كشوري نخواهد توانست اين آثار را تخريب و معدوم كند. ما براي حفاظت و حمايت از اين آثار، نيازمند همكاري و ارتباط با «يونسكو» هستيم.

وي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه جهان اسلام، نيازمند تشكيل سازمان حمايت از حجاج است، گفت: گاهي مشاهده مي‌شود كه ابتدايي‌ترين حق يك زائر در بازديد از اماكن و مشاعر مقدس از او سلب مي‌شود و برخي از افراد غيرمسئول به زائران توهين مي‌كنند.

در ادامه اين نشست، يكي ديگر از نخبگان كشورمان، ضمن اشاره به اين نكته كه از ظرفيت علمي دانشگاهيان در سفرهاي عمره به خوبي استفاده نمي‌شود، خاطرنشان كرد: مي‌توان براي چهره‌هاي دانشگاهي ، استادان و اعضاي هيئت علمي، تك سخنراني‌هايي برنامه‌ريزي كرد تا انديشمندان عربستان سعودي نيز پاي صحبت آنها بنشينند و از آن استفاده كنند.

يك كارشناس ارشد نظامي نيز كه در اين جلسه حضور داشت، با نگاهي خاص به تغييرات و پيشرفت‌هاي عربستان سعودي در حوزه‌هايي مانند شهرسازي سخن گفت و افزود: مي‌شود به برخي پيشرفت‌هاي حاصل شده در كشور ميزبان با نگاه مثبت نگاه كرد و از آنها الگو گرفت. من چند سال قبل به اينجا سفر كرده بودم و هنگامي كه امسال به عمره آمدم، متوجه تغييرات گسترده‌اي در شهرسازي مكه شدم.

يك استاد دانشگاه تهران نيز با بيان اينكه بعثه مقام معظم رهبري نياز به تعاملات گسترده‌تري در عرصه بين‌الملل دارد، گفت: ديپلماسي يعني دوستي و ما براي همكاري‌هاي جهاني بين دانشگاهيان ايران و دنيا نياز به ديپلماسي علمي داريم.

وي با تأكيد بر شكل‌گيري اين ديپلماسي خاطرنشان كرد: اگر دانشگاهيان كشورهاي اسلامي در فضاي دوستي و رفاقت با يكديگر ارتباط داشته باشند، مي‌شود از اين محمل براي ارتباطات و تعاملات بيش‌تر نيز بهره جست.

تاكنون چهار نشست هفتگي براي نخبگان علمي و اساتيد دانشگاهي در سال 93 در مكه برگزار شده است. انديشمندان، چهره‌هاي ماندگار و فرزانگان ايراني نيز در نشست ديگري كه پنج‌شنبه گذشته در بعثه مقام معظم رهبري برگزار شد، به بيان نظرات و ديدگاه‌هاي خود پرداختند.

اجتمام **1981**