' ميرجعفر رضوي ' ، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هر سال با آغاز فصل بهار و رويش گياهان دارويي و خوراكي در مراتع سهند و ارتفاعات اين شهرستان برداشت بي رويه آن ها توسط برخي افراد سودجو صورت مي گيرد.
وي يادآوري كرد: اقدام اين افراد موجب مي شود گياهان بدون طي مراحل تكامل و زايش از بين بروند و اين امر آسيب جدي به وضعيت پوشش گياهان در منطقه وارد مي كند.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مراغه ادامه داد: برخي از افراد سودجو براي سرعت دهي و سهولت كار از ابزارهايي مانند كاردك براي بيرون آوردن كامل ريشه گياهان استفاده مي كنند كه اين عمل آن ها اكوسيستم منطقه را با مشكل جدي روبه رو مي كند.
رضوي اظهار كرد: برداشت گياهان خوراكي و دارويي از مراتع پيش از زمان رويش كامل و گل دهي ممنوع بوده و اين اقدام موجب از بين رفتن پوشش گياهي و منابع طبيعي منطقه مي شود.
وي با اشاره به اينكه اقدام اين افراد به پوشش گياهي مناطق مرتعي آسيب مي رساند، گفت: بهترين زمان برداشت اين نوع گياهان، پس از گل دهي و نيمه دوم ارديبهشت است.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مراغه ادامه داد: بردن دام به مراتع و چراي زودهنگام دام و حيوانات باربر در آغاز رويش گياهان دارويي و خوراكي نيز موجب تخريب و از بين رفتن اين نوع گياهان در مراتع و مناطق سرسبز اين شهرستان مي شود.
رضوي خاطرنشان كرد: بيشترين تراكم گياهان خوش خوراك و دارويي در اين شهرستان مربوط به روستاهاي كرده ده، قراتلو، ياي شهري و گل چوان بوده و ساكنان و بهره برداران اين مناطق بايد از منابع طبيعي روستاهاي خود حفاظت كنند.
وي گفت: با صدور اطلاعيه اي از سوي اين اداره به ساكنان روستاهاي شهرستان هاي همجوار دامنه هاي سهند، نسبت به چراي زودرس و حضور دام هاي مازاد در مراتع هشدار داده شده كه در صورت مشاهده با آنان برخورد خواهد شد.
وي بهترين زمان براي چراي دام ها در مراتع را نيمه دوم خرداد اعلام كرد.
7483/590/587/ 1495
برداشت بي رويه گياهان خوراكي و دارويي موجب تخريب منابع گياهي مي شود
۲۷ فروردین ۱۳۹۳، ۱۲:۵۱
کد خبر:
81124927
مراغه - ايرنا - رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مراغه گفت: برداشت بي رويه گياهان خوراكي و دارويي پيش از زمان گل دهي به صورت غير اصولي موجب تخريب منابع طبيعي و انقراض اين گونه ها مي شود.