۲۳ فروردین ۱۳۹۳، ۱۲:۵۸
کد خبر: 81118341
T T
۰ نفر
رشدجمعيت سالمندان، افزايش ديابتي ها را درپي دارد

تهران-ايرنا-رييس انجمن ديابت ايران گفت : احتمال ابتلا به ديابت در افراد با بالارفتن سن ،افزايش مي يابد و از آنجايي كه شمار سالمندان ايران رو به افزايش است در سال هاي آتي با جمعيت زيادي از بيماران ديابتي مواجه مي شويم .

دكتر اسدالله رجب روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: درحال حاضر حدود هفت ميليون نفر معادل 10 درصد از جمعيت ايران مبتلا به ديابت نوع 1 و 2 هستند اما با توجه به افزايش تعداد سالمندان، در سال هاي آتي اين رقم نيز افزايش چشمگيري خواهد داشت.

وي افزود: در سال 1355 جمعيت بالاي 65 سال كشور 5/3 درصد و در سال 1385، 2/5 درصد بود اين درحالي است كه در سال 1390 اين ميزان به 7/5 درصد از كل جمعيت كشور رسيد.

رجب اظهار داشت: حدود 50 درصد سالمندان غيرديابتي دچار اختلالات عروقي هستند در حالي كه اين ميزان در مورد سالمندان ديابتي به 80 درصد مي رسد.

وي افزود: هزينه هاي درمان ديابت براي بيماران ديابتي و كشور بسيار سنگين است به گونه اي كه بر اساس آمارهاي جهاني در سال 2013 ميلادي 11 درصد بودجه بهداشتي كشورها صرف درمان بيماران ديابتي شده است.

رجب اظهار داشت: با توجه به رقم بالاي هزينه هاي درماني ديابت و همچنين افزايش تعداد سالمندان كشور، لازم است از هم اكنون برنامه هاي جامعي براي كنترل و درمان ديابت در سطح كشور آغاز شود.

وي به لزوم مقوله آموزش به افراد سالم جامعه براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري و همچنين آموزش به بيماران ديابتي براي كنترل و درمان بيماري خود اشاره كرد و افزود: بشر امروزي به دليل شيوه زندگي ماشيني و كمبود وقت آزاد براي يادگيري بايد از طريق رسانه هاي ديداري، شنيداري و مكتوب آموزش ببيند.

رجب ادامه داد: با توجه به چند وجهي بودن بيماري ديابت و درگير شدن تمام بدن در اين بيماري، درمان و كنترل ديابت بر محور بيمار بنا مي شود به اين صورت كه بيماران با كسب اطلاعات لازم در درمان بيماري خود شريك مي شوند.

وي گفت: بر اين اساس بايد سالمندان ديابتي در دوره هاي آموزش مخصوص به خود شركت داده شوند تا بتوانند با همكاري پزشك معالج در درمان خود شريك و سهيم باشند.

علمي(4)1834**1581
۰ نفر