به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، علي ربيعي شامگاه چهارشنبه در جمع مديران كميته امداد افزود: طرح هدفمند كردن يارانه ها يك بسته سياستي است و مردم نبايد تصور كنند هدفمندي يارانه ها فقط افزايش قيمت هاي حامل هاي سوخت است و اگر اين وجوه براي مردم تشريح شود، آنها آمادگي بيشتري را براي همراهي از دولت پيدا خواهند كرد.
ربيعي با بيان اين كه، نكته ديگر در اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه ها اختصاص منابع حاصله از هدفمندي به مصارف خاص است، گفت: مرحله دوم هدفمندي يارانه ها براي مصارف خاص هدف گذاري شده است و منابع حاصل از آن با قانون گرايي و انضباط مالي دولت، صرف اهدافي نظير ارتقاي سطح سلامت و كاهش سهم مردم در هزينه هاي درماني خواهد شد.
وي يادآور شد: آنان كه براي كوتاه مدت از منفعت شخصي خود مي گذرند و يارانه خود را اهداء مي كنند، منفعت دراز مدت كسب مي كنند، چرا كه گذشتن از دريافت يارانه انصراف نيست و سرمايه گذاري براي بهتر شدن بهداشت، اشتغال و آينده فرزندانمان است.
وي گفت: اگر از منافع كوتاه مدت شخصي نگذريم، زيان هاي بزرگي را متحمل خواهيم شد و به همين جهت است كه مي گويم گذشتن از نفع كوتاه مدت و سرمايه گذاري براي نفع دراز مدت به نفع همه ملت ايران است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به اينكه، در مرحله نخست، سالانه 42 هزار ميليارد تومان يارانه توزيع شده است افزود: اين منابع با توزيع همگاني در واقع غير هدفمند به مردم پرداخت شد و اگر اين پول هدفمندتر صرف هزينه هاي اشتغال و درمان و توانمندسازي خانواده ها مي شد، بسياري از افراد جامعه از چرخه فقر و محروميت جدا مي شدند.
وي با اشاره به تجربه برخي كشورها در توزيع يارانه گفت: در برزيل دولت فقط به 15 درصد از مردم جامعه يارانه مي دهد، يعني هدفمند عمل مي كند و مي داند چه كساني بيشتر استحقاق حمايت دارند.
وي با بيان اين كه، يكي از موارد آسيب پذيري فقدان امنيت غذايي است كه دولت براي تامين امنيت غذايي جامعه طرح و برنامه دارد يادآور شد: امكان ادامه مسير اجراي طرح هدفمندي يارانه ها به شيوه كنوني به هيچ عنوان ميسر نيست و نمي تواند به گروههاي آسيب پذير جامعه كمك كند و بايد اين منابع حاصله از هدفمندي به دقت صرف محروميت زدايي، توسعه اشتغال و سلامت شود.
ربيعي، كميته امداد را يك نهاد مهم براي كمك به توانمندسازي خانواده ها عنوان كرد و گفت: يكي از وظايف اصلي ما در جامعه اين است كه اجازه ندهيم گفتمان دفاع از محرومان فراموش شود و از اين رو بود كه حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري همواره در گفت و گوهاي خود با جامعه به رسيدگي به محرومان تاكيد دارند و ما نبايد اجازه بدهيم كه صداي توجه به محروميت كم شود و بايد منادي گفتمان دفاع از محرومان باشيم.
وي به تجربه كشورهاي توسعه يافته در فرآيند توسعه اقتصادي اشاره كرد و يادآور شد: امروزه اين گونه كشورها نيز به بحث رفاه و عدالت و نهادسازي براي تامين رفاه مردم باز گشته اند، چرا كه فقر و استضعاف و ناتواني يك امر ذاتي نيست، بلكه آنچه كه رخ مي دهد، ناشي از الگوهاي برنامه ريزي اقتصادي و اجتماعي است.
ربيعي يادآور شد: رويكرد برنامه ريزي اقتصادي و اجتماعي بايد به گونه اي باشد كه به كاهش محروميت منجر شود و ما در بحث هدفمند كردن يارانه ها به اين سمت حركت مي كنيم و تلاش خواهيم كرد برنامه ريزي به سمت محروميت زدايي و توانمندسازي حركت كند.
وي، ايجاد و ترويج روحيه خير جمعي به كمك نهادهاي قوي مردمي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: دولت به تنهايي قادر به رفع همه مشكلات نيست، بلكه ما بايد نهادهاي قوي ايجاد كنيم تا روحيه خير جمعي در جامعه گسترش يابد و در اين رهگذر بايد از سنتهاي اسلامي و ايراني بهره گرفت.
اقتصام(3)**9123**1594
تهران - ايرنا - وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي مردم را به اهداي يارانه خود براي توسعه اشتغال، ارتقاي سلامت و محروميت زدايي كشور فرا خواند و گفت: ترجيح مي دهم به جاي به كار بردن كلمه انصراف از دريافت يارانه از كلمه 'اهدا 'استفاده كنم، چرا كه آنان كه از گرفتن يارانه مي گذرند، براي منافع ملي از منافع شخصي گذشت كرده اند.