در اين گزارش آمده است:
سالها قبل يك دختر دانش آموز فلسطيني به نام 'ايات الاخراص ' كه مقادير متنابهي مواد منفجره به خود بسته بود؛ خود را در بازاري در 'بيت المقدس' منفجر كرد .اين دختر 18 ساله جوان ترين بمب گذار انتحاري فلسطين به شمار مي رفت.
آن هنگام, دوران 'انتفاضه دوم ' و خشونتهاي خونين در سراسر فلسطين اشغالي بود.
در خاورميانه زنان بسياري با الهام گرفتن از 'ايات الاخراص' جذب گروههاي جهادي مي شوند كه در ميان آنها دانش آموزان دبيرستاني هم ديده مي شوند.
ماه گذشته يك زن سوري به نام 'ام جمال ' در لبنان در شهر 'النبي شيث' واقع در 'دره بقاع ' لبنان به اتهام همكاري با 'جبهه النصره' مهمترين سازمان تروريستي مشغول جنگ در سوريه بازداشت شد.
'جبهه النصره' از شاخه هاي 'القاعده' است و تهاجمي ترين و موفق ترين نيروي تروريستي در سوريه به شمار مي آيد.
'ام جمال' در بازجويي هايش اعتراف كرد كه تصميم داشته زنان ديگري را براي عمليات خرابكاري در لبنان جذب گروه خود كند.
چند روز بعد از بازداشت اين زن، 'جبهه النصره' يك حمله انتحاري به دره بقاع انجام داد كه موجب كشته شدن دو سرباز سوري در يك پاسگاه ارتش در شهر هرمل لبنان شد.
جنگ سوريه كه از سال 2011 با اغاز اعتراضات مردمي شروع شد از مرز هزار روز هم گذشته است. در اين جنگ گروه هاي معارض متحد نيستند بلكه رقيب يكديگر و چهل تكه اند. پاره اي از آنها زير سلطه اسلامگرايان افراطي و تحت حمايت نيروهايي خارج از سوريه قرار دارند.
شورشيان 'حمله بهاري ' را براي حمله گازانبري به دمشق تدارك ديده اند.
اين عمليات، جذب نيروهايي بيشتر هم مرد و هم زن را نيازمند است. به خصوص مبارزان خارجي براي اين حمله جذب اين نيروها مي شوند.
گروه ناظر بر حقوق بشر سوريه كه در لندن مستقر است برآورد كرده است كه در حال حاضر 5 هزار زن در سوريه مشغول جنگيدن اند و مشخص نيست چه تعدادشان خارجي اند.
روزنامه انگليسي 'ديلي ميل' هم در ماه ژانويه گزارش داد كه دو زن انگليسي كه با خود مقاديري پول قاچاق مي كردند و عازم خاورميانه بودند تا در عمليات جهادي مشاركت جويند در فرودگاه 'هيتروي ' لندن بازداشت شدند .
مركز خاورميانه بنياد 'كارنگي' در بيروت هم گزارش داده است كه 'جبهه النصره' به تازگي از زنان براي انتقال مواد انفجاري به داخل خاك لبنان استفاده مي كند. دليل اين امر در آن است كه نيروهاي امنيتي حاضر در مرزهاي لبنان - سوريه كه از استحكامات 'حزب الله' بشمار مي رود به زنان كمتر از مردان شك مي كنند. اين نقاط از اهداف اصلي 'النصره' در لبنان است.
نيوزويك افزود: جذب مبارز زن در 'النصره' تازگي ندارد. تازگي اين پديده در آن است كه براي اولين بار زنان مبارز جنگ سوريه به درون خاك لبنان سرريز شده اند.
اين پديده ثابت مي كند كه النصره وارد شيوه هاي جديد عملياتي داخل خاك لبنان عليه اهداف حزب الله شده است تا آن را وادار به خروج از سوريه سازد.
* علل ريشه اي جذب زنان به ميادين ستيزه و جنگ در چيست؟
'شادي حميد' از اعضاء موسسه 'بروكينگز' در اين باره توضيح مي دهد:' جنگ يكي از مظاهر برابري زنان و مردان است. در هر مبارزه و يا هر عمليات شورشي مآبانه كه در راه آزاد سازي انجام مي گيرد زنان معمولا' نقش بسزايي برحسب ضرورت ايفا مي كنند'.
اين نقش مي تواند در هر كجا كه امكان آن وجود داشته باشد ايفا شود: در ميدان رزم ، حمايتهاي لجستيكي، كارهاي تبليغاتي براي گروه ذينفع و يا جذب نيرو.
گاهي هدف در مبارزه به حدي عزيز مي شود كه جنسيت فرد مبارز اصلا' مطرح نيست حتي براي گروههاي راديكال اسلامگرايي همچون 'جبهه النصره'.
در انقلاب سوريه، در همه ابعاد آن زنان با ظرفيتهايي متفاوت حضور دارند از برپايي تحصن ها گرفته تا برپايي تظاهرات و يا عمليات امداد رساني و جنگيدن در خط مقدم جبهه.
بسياري از زنان در لواي پوشش اسلامي خود سلاح قاچاق جابه جا مي كنند.
نيوز ويك در ادامه در باره تشكل مسلح معارضان سوريه موسوم به 'ارتش آزاد سوريه' مي نويسد: در ارتش آزاد سوريه از همان اوان شورشهاي سوريه در سال 2011 زنان هم به عضويت گروه درآمدند. در اين گروه زنان حتي گردانهاي نظامي مختص به خود را دارند.
در برخي از نواحي 'حلب' مبارزان زن كرد نقش محوري در تامين امنيت محل دارند. آنها تحت آموزشهاي تيراندازي و مبارزه درون شهري قرار مي گيرند.
اما سازمان مرگبار 'النصره' دستور كارش متفاوت است . آنها با اين هدف مي جنگند كه شريعت ناب اسلام را در كشور سوريه حاكم سازند.
'كفا' از شهروندان زن 32 ساله شهر 'حمص' مي گويد :' اگر النصره قدرت را در كشور بدست گيرد ديگر اثري از زنان در سطح جامعه نخواهد بود. همه ما مجبور خواهيم بود مانند زنان افغانستان از فرق سر تا پاشنه پايمان را بپوشانيم اجازه ترك خانه و يا فرستادن دخترانمان به مدرسه را هم نخواهيم داشت'.
نيوزويك در ادامه مي افزايد: از تبعات مهم جنگ سوريه اين است كه جذب زنان براي كارهاي تروريستي به لبنان هم تعميم داده شده است.
لبنان خانه 'حزب الله' حامي 'اسد' است . تا همين اواخر تركيه دروازه سنتي نفوذ جهادي هاي خارجي به منطقه بشمار مي رفت.
ريشه هاي 'النصره' در لبنان به حدي عميق شده است كه حتي در اين كشور اعانه هاي مردمي هم جمع آوري مي كند.
پول، سلاح و مبارز سه عنصر اصلي بقاء هريك از طرفين جنگ سوريه است.
زنان در هردو سوي جبهه جنگ سوريه حضور دارند . اسد نيز اقدام به جذب شبه نظاميان زن براي اداره پاسگاههاي پليس و بازرسي هاي كاركنان بخشهاي دولتي كرده است.
موضوع به خدمت گرفتن زنان در ميادين نبرد ريشه در جنگهاي منطقه اي آمريكاي لاتين، آسيا، خاورميانه و اروپا دارد. جنبش هاي سياسي انقلابي اين مناطق هميشه زنان را براي وظايف گوناگون در استخدام داشته است .
زنان در اين جنبشها در پستهاي مختلف از مامور اطلاعاتي گرفته تا پيك (پيغام رسان) مبارز در قالب هاي گوناگون و بمب گذارهاي انتحاري انجام وظيفه كرده اند .
در چچن رهبران اين جمهوري به اين ارزيابي رسيده اند كه در مبارزه زنان بهتر از مردان مي توانند در قالب آدم كش به خدمت گرفته شوند .
اين خطر در بازيهاي المپيك 'سوچي' روسيه هم احساس شد. خطر اين بود كه زناني كه شوهرانشان در مبارزه استقلال چچن جان خود را از دست داده اند به عنوان 'بيوه هاي سياه پوش' جذب فعاليتهاي تروريستي شوند.
در جنگهاي چچن و بوسني زنان تيرانداز هم حضور داشتند و از توانايي و قابليت، درنده خويي و حتي مهارت بيشتري هم برخوردار بودند .
حتي در دهه 1960 امريكا سازمانهاي راديكال مانند ' پلنگ هاي سياه ' Black Panthers و ' هواشناسان' Weathermen هم اقدام به جذب نيروهاي زن مي كردند.
در ايتاليا هم 'تيپ هاي سرخ' و 'اوسكادي تا آسكاتاسونا' وابسته به جبهه جدايي طلب 'باسك' هم زنان مبارز داشت.
در كشورهاي عراق، مصر، لبنان، چچن ،سريلانكا، مغرب و فلسطين يك چهارم حملات مرگبار به دست زنان انجام مي گيرد.
تا نيمه سال 2008 زنان در قالب بمب گذار انتحاري 21 بار در بازار عراق و ساير مناطق پرتردد شيعيان عمليات انتحاري انجام دادند.
از سال 2002 زنان 50 درصد حملات انتحاري در سريلانكا، تركيه و چچن را انجام داده اند.
http://mag.newsweek.com/2014/03/14/jihad.html
مترجمام**1591**1446
تهران-ايرنا- هفته نامه آمريكايي نيوزويك نوشت: 5 هزار زن در سوريه مشغول جنگيدن اند و خطر مهمتر اين است كه جذب زنان براي عمليات تروريستي به لبنان هم گسترش يافته است.