۲۲ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8106564
T T
۰ نفر
افغانستان از کمک بهداشتی ایران استقبال می کند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/22 کابل - سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که این وزارتخانه از کمک ایران در عرصه بهداشت برای پیشگیری از اسهال و استفراغ ، شبه وبا و غیره استقبال می کند.
به گزارش ایرنا، عبدالله فهیم روز دوشنبه در نشست مشترک خبری با مسوول فنی سازمان جهانی بهداشت در این کشور در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این وزارتخانه آماده دریافت مساعدت های ایران نیز است .
وی با اشاره به تحت کنترل درآمدن شیوع اسهال و استفراغ که باعث مرگ 22 افغان شد، اضافه کرد: نمونه برداری زیادی انجام گرفت و مواردی از بیماری التور نیز در افغانستان مشاهده شده است .
سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان یادآور شد: موارد مثبتی از این بیماری مربوط به مهاجران اخراج شده از ایران که وارد ولایت نیمروز شده اند، می باشد.
وی تعداد افراد مبتلا به التور در افغانستان را اعلام نکرد.
فهیم تاکید کرد: هرچند بیماری اسهال و استفراغ در افغانستان تحت کنترل است ، اما کمک های ایران که از شبکه پیشرفته بهداشتی برخوردار می باشد، در آینده برای پیشگیری از بیماری ها،ضروری است.
وی در ادامه یادآور شد: به علت کمبود آب در شهرایبک مرکز ولایت سمنگان در شمال افغانستان ناشی از خشکسالی و نیز مسائل امنیتی در ولایت نورستان در شرق که در وضعیت نگران کننده است ، در بقیه نقاط کشور شیوع اسهال و اسفتراغ تحت کنترل درآمده است .
دکتر فهیم با ارائه آماری از موارد ثبت اسهال و استفراغ در سه سال اخیر در مراکز درمانی افغانستان ، اضافه کرد: در سالجاری به علت تداوم دوره خشکسالی ، و نیز طولانی دشن فصل گرما نسبت به سال های قبل موارد بیماری رو به افزایش است .
این مقام افغان اظهار داشت که در پنج ماه سال های 85 ، 86 و 87 خورشیدی به ترتیب 185،164 و 183 مورد اسهال و استفراغ در هر مرکز درمانی ثبت شده است .
وی تعداد مراکز درمانی این کشور را اعلام نکرد.
سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان در ادامه یادآور شد در سالجاری یکهزار و 556 نفر مبتلاد به این بیماری در ولایت های ننگرهار، نورستان ، لغمان ، فاریاب و سمنگان تحت درمان قرار گرفته اند .
به گفته وی طی پنج ماهه سالجاری دو هزار و 431 نفر بیمار نیز به طور سرپایی در ولایت های کنر، بلخ، نیمروز،سرپل ،کابل ،پروان و خوست درمان شده اند.
فهیم علت شیوع این بیماری ها در افغانستان را به صورت منطقه ای ناشی از فقر، عدم دسترسی به آب سالم، نبود آگاهی عمومی و ضعف سیستم دفع زباله دانست .
این مقام افغان اضافه کرد که اقدامات وزارتخانه بهداشت افغانستان علاوه بر بررسی علمی و تحقیقی ، نمونه برداری ، تشخیص ،آموزش و پیشنهاد راه های مقابله با بیماری ، اقدام عملی مانند توزیع سرم خوراکی ، قرص های تصفیه آب و لوازم بهداشتی است.
گاربر رنا کاکر مسوول فنی سازمان جهانی بهداشت (WHO( در افغانستان نیز بر ادامه تعهدات بهداشتی به این کشور تاکید کرد و گفت که این نهاد در سمنگان و نورستان در کنترل بیماری وبا با وزارت بهداشت همکاری دارد.
وی منشاء شیوع این بیماری در افغانستان را استفاده از آب غیر بهداشتی دانست که برای اولین بار در ارچین ننگرهار گزارش شد.
دکتر رنا کاکر افزود: تیم های سیار بهداشتی به مناطق فاقد مراکز درمانی اعزام می شوند و بیماری وبا به جزء ایبک سمنگان در بقیه نقاط کشور افغانستان تحت کنترل است .
وی توصیه کرد به علت عدم دسترسی اغلب مردم افغان به آب سالم ، افغان ها از مصرف سبزی و میوه خام خوداری کنند و پس از هر وعده غذایی دست های خود را با صابون شستشو دهند.
همچنین دکتر نیلاب مبارز از دفتر اطلاع رسانی سازمان ملل در افغانستان ( یونیما) اعلام کرد که سالانه 20 نفر از یکصد کودک افغان بر اثر بیماری اسهال جان خود را از دست می دهند.
وی گفت : در صورت شستشو دست با صابون ، می توان این رقم را به نصف کاهش داد.
نیلاب مبارز افزود: سه شنبه این هفته همزمان با 70 کشور در افغانستان به مناسبت روز جهانی شستشو دست با صابون ، برنامه هایی برای ارتقاء سطح آگاهی عمومی در حفظ بهداشت در این کشور برگزار می شود.
kakar rana Garber آساق 1513**1443**332** شماره 121 ساعت 13:33 تمام
۰ نفر