۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۱۳:۲۳
کد خبر: 81047915
T T
۰ نفر
قیمت مسكن تا پایان سه ماه سوم سال 93 افزایش نمی یابد

تهران – ایرنا - رییس اتحادیه صنف مشاوران املاك تهران گفت: با توجه به ثبات قیمت ها، قیمت مسكن تا پایان سه ماهه سوم سال 93 افزایش نخواهد یافت.

به گزارش ایرنا، حسام عقبایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: در سه ماهه پایانی سال گذشته شاهد افزایش بی حساب و كتاب قیمت مسكن بودیم و این سبب شد كه بازار مسكن در سال جاری با ركود مواجه شود.

به گفته وی، با توجه به ثبات قیمت ها و تعادل نسبی در عرضه و تقاضا پیش بینی می شود كه قیمت آن تا پایان سال جاری و فصل بهار سال آینده افزایش نخواهد یافت.

وی با اشاره به افزایش میزان تسهیلات مسكن، یادآور شد: هرچند كه اخیرا میزان تسهیلات مسكن افزایش یافته و در خرید و فروش مسكن در شهرهای كوچك تحرك ایجاد كرده، اما این مساله در انجام معاملات مسكن در شهرهای بزرگ زیاد تاثیرگذار نبوده و همچنان شاهد ركود معاملات مسكن در شهرهای بزرگ كشور و تهران هستیم.

عقبایی با بیان اینكه مسكن با كالاهای دیگر تفاوت زیادی دارد، از دولت خواست هرگونه طرح های تامین مسكن برای نیازمندان را كه طی 12 تا 16 ماه آینده انجام خواهد شد را ارایه كند تا دست اندركاران این حوزه بتوانند در زمینه ساخت مسكن در كشور، برنامه ریزی مناسب داشته باشند.

وی اظهارداشت: وضعیت بازار خرید و فروش مسكن نشان می دهد پس از ركود حاكم بر این بازار، قیمت ها حتی تا سه ماهه دوم سال آینده نیز افزایش پیدا نخواهد كرد.

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاك تهران خاطرنشان كرد: افزایش خرید و فروش مسكن بر میزان عرضه آن تاثیرگذار خواهد بود و بدون شك در صورت افزایش حجم معاملات مسكن، اقتصاد كشور نیز از حالت ركود خارج خواهد شد.

وی در خصوص تعیین دستمزد مشاوران املاك در خصوص خانه های جاره ای، گفت: یك چهارم ماهانه اجاره بها حق قانونی مشاوران املاك است و در صورتی كه بیش از این مطالبه كنند، كار غیرقانونی انجام داده اند.

وی تاكید كرد: در صورتی كه در عرضه و تقاضای مسكن كشور شاهد تعادل باشیم در آن صورت اجاره بها و قیمت مسكن افزایش نخواهد یافت و هرگونه افزایش قیمت آن نیز كمتر از تورم سالانه خواهد بود.

وی اظهار داشت: دولت با ارایه طرح های مختلف می تواند با همكاری انبوه سازان در بازار مسكن كشور عرضه و تقاضا را متعادل كند تا قیمت ها در این بازار در شرایط مناسبی قرار گیرد.

عقبایی گفت: با این حال در صورتی كه در كشور استفاده از مسكن استیجاری رونق بگیرد، مستاجران می توانند با استقرار در خانه های استیجاری خود پس از پنج و یا 10 سال آینده با جمع آوری پس اندازهای خود و با استفاده از تسهیلات مسكن بتوانند خانه دار شوند.

وی بر نقش بانك ها در پرداخت تسهیلات مسكن تاكید كرد و گفت: صنعت بانكداری در كشورهای مختلف جهان همواره به دنبال رونق اقتصادی است اما در دولت گذشته محدودیت پرداخت تسهیلات توسط بانكها سبب شد تا خود بانك ها در حوزه مسكن سرمایه گذاری كنند.

اقتصام(3)1108**1558
۰ نفر