۲۷ بهمن ۱۳۹۲، ۱۵:۴۷
کد خبر: 81046585
T T
۰ نفر
معاون رییس جمهوری از راه اندازی كارگروه تخصصی ارتقای جایگاه مدیریتی زنان خبر داد

تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت، با توجه به دغدغه رییس جمهوری نسبت به حضور كمرنگ زنان در دولت، به تازگی كارگروه تخصصی درباره ارتقای جایگاه مدیریت زنان را راه اندازی كرده ایم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «شهیندخت مولاوردی» روز یكشنبه در نشست با اعضای هیات علمی پژوهشكده خانواده دانشگاه شهید بهشتی، با بیان اینكه در دولت یازدهم بطور قطع تغییر رویكردی در حوزه زنان و خانواده اتفاق خواهد افتاد، افزود: وارث اسناد مصوب و راهبردی هستیم كه برای آن سرمایه گذاری شده، اما همچنان روی كاغذ باقی مانده اند، از این رو در حال بازنگری آنها هستیم.

وی ادامه داد: ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه، به بحث مركز امور زنان و خانواده اشاره دارد و در آن 14 محور تعیین شده كه موظف شدیم، با همكاری دستگاه های اجرایی در قالب تفاهمنامه هایی به آنها بپردازیم.

مولاوردی از جمله اهداف مشخص شده در محورهای مزبور را تقویت نهاد خانواده و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه زمینه ها عنوان كرد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینكه همواره حوزه زنان و خانواده، آخرین اولویت دستگاه ها است، ادامه داد: اكنون شاهدیم ساماندهی این حوزه در اهتمام دستگاه های اجرایی و استانداری ها نیست.

وی با بیان اینكه كار خود را با حدود 60 روز تاخیر در مقایسه با سایر نهادها آغاز كردیم، ادامه داد: یكی از تلاش های قابل تقدیر در پایان دولت دهم، ارتقای سطح مركز مشاوره زنان و امور خانواده به معاونت بود، هرچند اكنون نیز تكلیف آن مشخص نیست زیرا طبق اصل 124 قانون اساسی رییس جمهوری می تواند به تعداد مورد نیاز معاون داشته باشد و اكنون در حكمی كه رییس جمهور صادر كردند، این معاونت كار خود را در دوره جدید آغاز كرده است.

به گفته مولاوردی، حضور معاونت رییس جمهور در جلسات هیات دولت می تواند فرصت مناسبی برای تصمیم گیری ها باشد و این موضوع در سیاست های كلی برنامه چهارم توسعه ذكر شده بود و در بند 14 سیاست های كلی نظام در قانون برنامه پنجم نیز تنفیذ شد.

وی با بیان اینكه در مرحله نهایی كردن چشم انداز و بیان ماموریت بر اساس رویكرد جدید و در چارچوب اعتدال هستیم، افزود: دغدغه ما این است كه چگونه از افراط و تفریط در این حوزه پرهیز شود و چگونه می توان تعادل و توازن در همه جنبه های زندگی زنان ایجاد كرد، بطوریكه آنها بتوانند همه نقش هایی را كه از آنها انتظار می رود به نحو احسن به انجام رسانند.

مولاوردی یادآور شد: در مدت حدودا پنج ماه از انتصابم، یكی از برنامه های اساسی كه دستاوردهای بسیاری نیز داشته، نشست ها و جلسات تخصصصی با صاحبنظران حوزه های مختلف بود و بسیاری از برنامه ها نیز از دل این جلسات استخراج شده است.

وی با بیان اینكه بسیاری نام «دید و بازدید» بر این نشست ها گذاشته اند، افزود: این نشست ها صرفا دید و بازدید نیست؛ آنها را فرصتی برای بهره مندی از ظرفیت ها می دانم تا بلكه بتوان با استفاده از آنها دردهای مزمن را بر طرف كرد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینكه ساختار دولت در حال تغییر است و سیاست ها به سمت چابك و كوچك سازی حركت می كند، گفت: علیرغم این تصور كه به خاطر تبدیل شدن به معاونت باید توسعه داشته باشیم، این اتفاق نخواهد افتاد زیرا به صورت كارشناس محوری و پروژه محوری در حال پیشروی هستیم و ناچار به استفاده كیفی از نیروهای خود هستیم.

وی به تشكیل 10 كارگروه در معاونت امور زنان و خانواده اشاره كرد و افزود: به منظور بهره مندی از ظرفیت های موجود در خارج از مجموعه، كارگروه های خاصی تعریف شده كه از آن جمله می توان به كار گروه های خانواده سالم، آسیب های اجتماعی، آمار و اطلاعات، رسانه و فرهنگ و هنر اشاره كرد.

مولاوردی گفت: یكی از ایرادات اساسی به دولت، علیرغم وعده ها و شعارهای رییس جمهوری، حضور كمرنگ زنان در بدنه دولت است كه به آن جامه عمل پوشیده نشده، و با توجه به دغدغه دكتر روحانی، در این باره خواسته اند تا برنامه هایی را در این خصوص ارائه دهیم، از این رو كارگروه تخصصی را به تازگی درباره ارتقای جایگاه مدیریت زنان راه اندازی كردیم. كارگروه های مزبور با هدف بهره مندی از ظرفیت صاحبنظران و فعالان سازمان های غیر دولتی و نهادهای مدنی برای رسیدن به اهداف مد نظر تشكیل شده است.

مولاوردی با اعلام آمادگی برای حضور در نشست ها و كنگره هایی كه با همت مراكزی از جمله پژوهشكده خانواده دانشگاه شهید بهشتی با موضوع زن و خانواده برگزار می شود، معاون توسعه و سرمایه اجتماعی خود را به عنوان نماینده برای شركت در این نشست ها معرفی كرد.

به گزارش ایرنا، در این جلسه «محمد روشن» سرپرست پژوهشكده خانواده دانشگاه شهید بهشتی و اعضای هیات علمی آن به بیان دیدگاه های خود درباره موضوعات زنان و خانواده و آسیب شناسی برخی مشكلات موجود در این حوزه پرداختند.

اجتمام(3) ** 1880 ** 1071