'كیخسرو چنگلوایی' روزیك شنبه در كارگروه تخصصی امور اقتصادی در مركز امور اقتصادی و سرمایه گذرای خوزستان افزود: در چند سال گذشته هم زمان با برداشت محصول ذرت در استان خوزستان شاهد نوسان شدید قیمت خرید این محصول هستیم كه این امر تابع دو علت است.
وی با بیان اینكه واردات بی رویه ذرت از كشور های خارجی موجب ضرر و زیان كشاورزان خوزستانی شده گفت: در سال های اخیر همزمان با برداشت محصول ذرت استان خوزستان، واردات ذرت و نیز فعالیت های اقتصادی و مبادلات واردكنندگان دولتی و خصوصی،موجب كاهش شدید قیمت ذرت شده و در برخی موارد كشاورزان خوزستانی مجبور شدند محصول خود را حداقل شش هزار ریال پایین تر از قمیت بازار به فروش برسانند.
مدیركل جهاد كشاورزی استان خوزستان افزود: بخش خصوصی كه مسوولیت ایستگاه های ذرت خشك كنی را برعهده دارند با كارشكنی و هماهنگی با یكدیگر برای كاهش قیمت ذرت،موجب ضرر و زیان كشاورزان شده اند.
مدیركل جهاد كشاورزی خوزستان با بیان اینكه قیمت تابع عرضه و تقاضا است گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان كاشت ذرت در استان خوزستان نسبت به سایر استان ها دیرتر شروع می شود و به تبع آن برداشت نیز دیرتر از استان های فارس و كرمانشاه صورت می گیرد.
چنگلوایی افزود: ذرت استان خوزستان زمانی وارد بازار می شود كه بازار كشور از ذرت اشباع شده و كشاورزان مجبور می شوند محصول خود را حداقل دو هزار ریال كمتر از ذرت استان های دیگر به فروش برسانند.
وی با اشاره به ارایه راهكارهایی برای بهبود وضعیت ذرت كاران به وزارت جهاد كشاورزی گفت: در این خصوص دو راهكار مدیریت توزیع ذرت كشور و مدیریت واردات این محصول در نامه به وزارت جهاد كشاورزی ارائه شده است.
چنگلوایی در خصوص وضعیت كشت ذرت در خوزستان افزود: توسعه كشت ذرت در استان خوزستان از سال 63 در650 هكتار از زمین های كشاورزی این استان آغاز شد و در سال جاری كشت ذرت به 114هزار هكتار رسیده است.
وی گفت: از 316 هزار هكتار زمین های زیر كشت ذرت كشور 33 درصد مساحت زیر كشت ذرت دانه ای در استان خوزستان است و از مجموع سه میلیون و 246 هزار تن تولید ذرت كشور نیز 757 هزار تن معادل 34 درصد از تولید كشور نیز در این استان به دست می آید.
چنگلوایی با اشاره به اینكه استان خوزستان جزو محدود استان های است كه دارای پتانسیل توسعه كشت ذرت است افزود: استان فارس به عنوان اولین تولید كننده ذرت كشور شناخته می شود در حالی كه عمده آب مورد نیاز این استان برای كشت ذرت از طریق آب های زیر زمینی تامین می شود كه در سال های گذشته نیز این منابع به شدت كاهش یافته است.
وی گفت: در حالی كه در استان خوزستان اقلیم مناسب برای كشت، زمین های مستعد و نیز آب كافی برای توسعه كشاورزی در این بخش وجود دارد.
مدیركل جهاد كشاورزی خوزستان با بیان اینكه باید صنایع تبدیل در این بخش فعال شود گفت: میزان تولید ذرت در استان 757 هزار تن است در حالی كه تنها 10 درصد از این محصول به صنایع تبدیل اختصاص پیدا می كند و باقی این محصول به صورت خام به فروش می رسد.
وی با اشاره به اینكه ارزش افزوده و واقعی هر محصول در صنایع تبدیل و پایین دستی است گفت: استان خوزستان این آمادگی را دارد كه در این زمینه تسهیلات ویژه ای را در اختیار سرمایه گذران بخش خصوصی قرار دهد.
7161/538
اهواز-ایرنا-مدیركل جهاد كشاورزی خوزستان گفت: با وجودی كه استان خوزستان 33 درصد از كل ذرت دانه ای كشور را تامین می كند ،واردات ذرت از خارج در زمان برداشت این محصول در استان، موجب كاهش قیمت ذرت و ضرر و زیان كشاورزان شده است.