۲۵ دی ۱۳۹۲، ۲۰:۰۳
کد خبر: 80997313
T T
۰ نفر
استاندار مركزی: حمایت ازصنعت و تولید از رویكردهای اصلی دولت است

اراك- ایرنا- استاندار استان مركزی گفت: حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی یكی از رویكردهای اصلی دولت تدبیر و امید است.

'محمد حسین مقیمی' عصر چهارشنبه در بازدید از كارخانه هپكوی اراك افزود: دولت تدبیر و امید نسبت به رفع مشكلات واحدهای صنعتی و تولیدی و همچنین افزایش صادرات و كاهش وابستگی به درآمدهای نفتی كشور اهمتام ویژه ای دارد و برای دستیابی به اهداف مورد نظر در این بخش ازهیچ تلاشی دریغ نمی كند.

وی، خواستار تلاش بیشتر مسوولان برای استفاده از تمام ظرفیتها در حمایت از بخش صنعت شد واضافه كرد: ظرفیتهای مناسبی در كشور وجود دارد ومی توان از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای حمایت از تولید كنندگان و صنعتگران بهره گرفت.

استاندار مركزی بیان كرد: مشكلات ناشی از تحریم ها و برنامه ریزی های غلط ، سالها است كه گریبانگیر صنعت كشور شده و هم اكنون این مشكلات سرباز كرده و خود را نشان می دهد.

مقیمی اظهار كرد: برای رسیدن به شرایط مطلوب صنعت در كشور و به خصوص استان مركزی باید از فرصت ها و توانمندی های موجود استفاده كرد.

وی، با یادآوری شرایط نامطلوب كارخانه تولید ماشین آلات راه سازی و كشاورزی هپكو اراك گفت: هم اكنون عمده ترین تولیدات این كارخانه ساخت سازه های فلزی است، كه این تولید مختصر، در خور كارخانه هپكو نیست.

مقیمی بیان كرد: كارخانه هپكو با وجود داشتن فضاهای صنعتی بسیار مناسب، ابزارهای تولید و نیروهای متخصص باید به زودی بتواند به تولید ماشین آلات راه سازی و كشاورزی كه كار اصلی آن است باز گردد.

وی ادامه داد: نیروی كارخانه هپكو از یك هزار و 900 نفر در دو سال گذشته هم اكنون به یك هزار و 200 نفر رسیده است كه این امر در عرصه صنعت، تولید و حتی فرهنگ و جامعه یك معضل محسوب می شود.

استاندار استان مركزی گفت: افزایش نقدینگی كارخانه هپكو، افزایش تعرفه گمركات ماشین آلات راه سازی و كشاورزی و همچنین خریداری ماشین آلات این واحد توسط نهادهای دولتی و خصوصی از راههای حل مشكلات این كارخانه است .

مدیرعامل كارخانه هپكو اراك نیز در این دیدار گفت: كمبود نقدینگی بزرگترین مشكل این واحد تولیدی است، چرا كه این شركت در سال جاری 500 میلیارد ریال هزینه های جاری داشته در حالی كه كل درآمد آن 44 میلیارد ریال بوده است.

'فتح الله سعیدی' بیان كرد: تعرفه گمركات ماشین آلات راه سازی و كشاورزی از 30 درصد به 15 درصد كاهش یافته كه از این طریق نهادهای دولتی و خصوصی می توانند ماشین آلات مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تر وارد كنند و تولیدات كارخانه هپكو با وجود كیفیت بسیار بالا در انبارها می ماند..

وی ادامه داد: كاهش تعرفه كمركات باعث می شود كه شركت های خارجی رقیب هپكو از قبیل ولو، كوماتسو و نیوهلند با هدف بازاریابی و بازرگانی به ایران بیایند و دیگر با رویكرد همكاری وارد كشور نمی شوند.

مدیرعامل كارخانه تولید ماشین آلات راه سازی و كشاورزی هپكو اراك اظهار كرد: هم اكنون این كارخانه بیش از 500 میلیارد ریال از پیمانكارن داخلی طلب دارد و به مبلغ 500 میلیارد ریال نیز ماشین آلات تولید شده در انبارهای این شركت موجود است كه اگر پیمانكاران طلب این كارخانه را بدهند و بتوان ماشین آلات موجود در انبارها را به فروش رساند،كمبود نقدینگی این كارخانه برطرف می شود.

سعیدی یادآور شد: 30 برابر شدن حجم نقدینگی مورد نیاز با توجه به نرخ ارز، عدم ارائه خدمات بانكی برای گشایش اعتبار اسنادی، بدهی های معوقه و پرداخت سالیانه 300 میلیارد ریال سود بانكی به بانك تجارت از دیگر مشكلات كارخانه هپكو اراك است.

وی، تولید تراكتور نیمه سنگین دراین كارخانه را یادآور شد و گفت: تولید این تراكتور با قدرت 130 اسب بخار در كشور بی سابقه است كه در پایان سال جاری وارد بازار می شود.

سعیدی خاطرنشان كرد: درصورت حل مشكلات كارخانه هپكو و رونق گرفتن بازارهای خارجی تولیدات این شركت، می توانیم به قطب تولید ماشین آلات راه سازی و كشاورزی خاورمیانه تبدیل شویم.

استاندار استان مركزی از واحد های تراشكاری، ماشین كاری، رنگ و واحد تعمیر و خدمات پس از فروش هسكو و ابسته به كارخانه هپكو بازدید كرد.ك/2

7115/559