۲۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۳۳
کد خبر: 80957372
T T
۰ نفر
مسوول پژوهش حوزه هنري: فعاليت هاي با زيربناي پژوهشي با موفقيت بيشتري همراه است

اردبيل- ايرنا- مسوول پژوهش حوزه هنري استان اردبيل گفت: باتوجه به اينكه پژوهشگران و صاحب نظران هر رشته خط دهندگان اصلي به فعالان آن حوزه مي باشند، فعاليت هايي كه با زيربناي پژوهشي به خصوص در عرصه هنر صورت مي گيرد با موفقيت بيشتري نسبت به ساير فعاليت ها برخوردار است.

حامد اسحاقي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: حوزه هنري به عنوان يكي از نهادهاي متولي فرهنگ و هنر براي نخستين بار نسبت به تشكيل كارگروه پژوهش هنر اقدام كرده تا از اين طريق بتواند ارتباطي مناسب بين كارشناسان و فعالان اين عرصه ايجاد كند.

وي اضافه كرد: اين كارگروه نقش راهبردي و هدايت كننده برنامه هاي واحد پژوهش را ايفا كرده و حتي برنامه هاي مصوب سالانه نيز دراين كارگروه مطرح و پس از تصويب به مركز پيشنهاد مي شود.

او ادامه داد: متاسفانه در زمينه پژوهش هنر شاهد سردرگمي هاي زيادي هستيم و يك نقشه راه جامع و مشخص دراين زمينه ترسيم نشده و در جلسه هاي اول اين كارگروه راهكارهاي عملي و علمي جهت سازماندهي و جهت دهي پژوهش هاي هنري ارايه شد.

وي با بيان اينكه يكي از آسيب هاي جدي اين حوزه موازي كاري نهادهاي فرهنگي و هنري است ، گفت: اين موازي كاري باعث سردرگمي در اجراي مناسب و تاثيرگذار بعضي برنامه ها مي شود و در ست اينجاست كه مي توان از ظرفيت هاي كارگروه پژوهش به عنوان سرنخ اين كلاف سردرگم استفاده كرد.

اسحاقي با اشاره به شاخص هاي تعريف شده براي اين كارگروه بيان كرد: شاخص هاي طرح شده نشات گرفته از راهبردهايي است كه به صورت سالانه از سوي مركز ارايه مي شود؛ البته ما سعي مي كنيم تا اين شاخص ها را با رنگ و بوي بومي عملياتي كنيم و به عنوان مثال در بحث سبك زندگي ايراني- اسلامي ضمن توجه به اين الگو فرهنگ بومي استان را هم مد نظر قرارمي دهيم.

وي عملي شدن ايده هاي مطرح شده در اين كارگروه را نيازمند پشتيباني مادي و معنوي عنوان كرد و افزود: متاسفانه كمبود منابع مالي بر كيفيت ارايه كارها تاثيرمنفي گذاشته به گونه اي كه امسال نشست هاي تخصصي يك روزه واحد پژوهش به دليل كمبود منابع مالي اجرايي نشد.

مسوول پژوهش حوزه هنري استان اردبيل در مورد ويژگي هايي يك پژوهش جامع هنري اظهار كرد: پژوهش و به طور خاص پژوهش هنري بايد كاربردي بوده و نتايج آن در جامعه ملموس باشد .

وي در مورد آسيب هاي تهديد كننده تعامل بين هنر و پژوهش نيز گفت: نبود نقشه راه، موازي كاري بين نهادهاي فرهنگي، ورود نهادهاي غيرفرهنگي در حوزه علوم انساني، هنري و پژوهش هاي فرهنگي از جمله مشكلات عمده اين عرصه است.

8123/593